Energielabel Neerkant

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Neerkant? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit document geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische verbetermogelijkheden om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Neerkant verplicht. Op Energielabelprijzen.nl vind je actuele info over het checken en aanvragen van het keurmerk. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Neerkant die jouw huis opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €175,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Neerkant

Het energielabel geeft een indicatie van de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Daarom moet je een gecertificeerde energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder bekijk je hoe je een voordelig energielabel in Neerkant kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5758) om een erkend deskundige in Neerkant op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle relevante details van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Neerkant komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie ontvangt men per email een PDF van het document inclusief een duidelijke onderbouwing en een rapport met adviespunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen bij de verkoop van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €180,00 & €380,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Neerkant. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Liessel, Vlierden, Beek en Donk, Mariahout en Lieshout. De geschatte kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende variabelen.

 1. Het soort woning (vrijstaand, twee-onder-een kap, villa, appartement, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningOppervlaktePrijzen
Appartement50 m2€ 184,00
Tussenwoning100 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 272,00
Vrijstaand180 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Neerkant.

Toonaangevende energieadviseurs in Neerkant vergelijken

Eenvoudig en snel dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren heb je nodig een erkend deskundige energielabel Neerkant. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar kom je in contact met erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis updaten naar een huis met label A of B. Start altijd met de juiste isolatie. Zo geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over F energielabel.

Tips: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Neerkant

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De regering biedt gunstige subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Neerkant kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1998 – 2007De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1980Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1970 – 1977Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1951 – 1969Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1943Enkel glas vervangen + isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een milieuvriendelijke woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat warme lucht weer kan ontsnappen. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In de tabel hieronder doorzoek je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing gas (m3)Kostenbesparing
Dakisolatie€3500 – €5800880 m3€572
Vloerisolatie€1500 – €3700370 m3€241
Spouwmuurisolatie€1250 – €2500840 m3€546
HR++ glas€1750 – €2500370 m3€240,5
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij de isolatie in huis voldoende is, moet je zeker stellen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op bij daglicht.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €5200 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-neerkant-5758

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze noodzaak is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportfaciliteiten, retailpanden, en openbare gebouwen zoals een gemeentehuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In die situaties moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energiemaatschappijen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare panden van meer dan 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (slecht voor het milieu).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Neerkant laten langskomen. Op de website Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze expert kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Deurne).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De specialist analyseert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van je energielabel liggen tussen de €150,00 – €385,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Neerkant kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale energie-inspecteurs te vergelijken die werken rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je Energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer de postcode (5758) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Neerkant opvragen.

Plaats een reactie