Energielabel Liessel

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Liessel? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit informatielabel toont hoe energiezuinig een woning is en toont concrete verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Liessel verplicht. Op deze website communiceren wij alle benodigde info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Liessel die jouw huis opneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €160,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Liessel

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur uitnodigen. Deze specialist bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte lees je hoe jij een voordelig energielabel in Liessel moet aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5757) om een erkend deskundige in Liessel te traceren.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een energiedeskundige en plan een afspraak in. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Liessel rekent alles door, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van het keurmerk met alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €160,00 – €365,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Liessel. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Vlierden, Beek en Donk, Mariahout, Lieshout en Aarle-Rixtel. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal factoren.

 1. Type en leeftijd woning (villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, appartement, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningAantal m2Prijsindicatie
Klein appartement65 m2€ 174,00
Tussenwoning115 m2€ 217,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 279,00
Vrijstaand180 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Liessel.

Alle energieadviseurs in Liessel vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren contacteer je een erkend deskundige energielabel Liessel. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van erkend deskundige specialisten (BRL9500). Om het proces in gang te zetten check je in het overzicht hierna diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw vergroenen tot een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Op die manier kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over E energielabel.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Liessel

 • Een milieuvriendelijke woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan verscheidene subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Liessel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2010 – 2024Stap volledig van het gas af en warmteopslag.
Label B2000 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1986 – 1999Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1973 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1979Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1935Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in de woning verloren gaat. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam en prettig klimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. De leeftijd van de woning kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Hieronder vind je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3500 – €5900875 m3€560
Vloerisolatie€1700 – €3600365 m3€234
Spouwmuurisolatie€1250 – €2100835 m3€534
HR++ glas€1850 – €2550365 m3€233,6
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vraagt veel energie (en geld). Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5300 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-liessel-5757

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sporthallen, hotels, en publieke panden zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? Dan moet het gebouw begin 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten winkels en bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe hoger de score op het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) tot label G (vervuilend).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Liessel thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze deskundige moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Deurne).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige onderzoekt het bouwjaar van de woning, het soort woning, de grootte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van het huis en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De onkosten van je energielabel variëren tussen de €110,00 – €410,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Liessel is het voordeligst te realiseren door lokale adviesbedrijven onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul de postcode (5757) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officieel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Bekijk het direct online: energielabel huis Liessel opvragen.

Plaats een reactie