Energielabel Aarle-Rixtel

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Aarle-Rixtel? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het informatielabel geeft een indicatie van hoe energiezuinig een woning is en biedt concrete maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Aarle-Rixtel verplicht. Op Energielabelprijzen.nl tref je alle benodigde info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (zeer zuinig) t/m F en G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Aarle-Rixtel die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €170,00 en €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Aarle-Rixtel

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Als je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 is er een nieuw systeem waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet verplicht een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze deskundige huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het volgende overzicht vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Aarle-Rixtel kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (5735) om een erkend deskundige in Aarle-Rixtel te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Aarle-Rixtel maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van de energie index met daarbij de specificaties en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €130,00 en €420,00. In het overzicht hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Aarle-Rixtel. Direct een aanvraag doen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Mierlo, Heusden, Ommel, Lierop en Nuenen. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei factoren.

 1. De grootte van de woning (appartement, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningGrootteTarieven
Klein appartement60 m2€ 178,00
Rijtjeswoning110 m2€ 217,00
2-onder-1-kap155 m2€ 291,00
Losse woning180 m2€ 361,00
Prijzen woninglabel Aarle-Rixtel.

Erkend deskundige in Aarle-Rixtel vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Aarle-Rixtel. De website om betrouwbare specialisten in te huren is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken vind jij in onze vergelijker meerdere erkende bureaus waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbeteren tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Op die manier weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna kijk je pas naar het opwekken van eigen energie. Op deze website lees je ook meer over Energielabel voor huizen.

Adviezen: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Aarle-Rixtel

 • Een duurzame woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een aangenaam wooncomfort: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Er bestaan interessante subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Aarle-Rixtel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2000 – 2009Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1986 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1967 – 1976Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1942Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van meer wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing (gas)Besparing
Dakisolatie€3600 – €5200850 m3€595
Vloerisolatie€1000 – €3800340 m3€238
Spouwmuurisolatie€1100 – €2100810 m3€567
HR++ glas€1550 – €2550340 m3€238
Kosten en baten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost om en nabij de €5400 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-aarle-rixtel-5735

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, horecagelegenheden, en openbare panden zoals verzorgingshuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimte? In dat geval moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Je kunt hier ook meer lezen over E energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten per 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (zeer zuinig) en gaat door tot F en G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Aarle-Rixtel thuis laten langskomen voor een onderzoek. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een vakman komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon rekent alles door, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Laarbeek).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur analyseert de leeftijd van de woning, het soort woning, woonoppervlakte en andere eigenschappen als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Middels deze documentatie berekent hij of zij hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw woning en wat het aandeel van duurzame energie is. Op basis hiervan wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De kosten van het energielabel komen uit tussen de €175,00 en €425,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Aarle-Rixtel kan je goedkoper doen door een aantal adviesbedrijven onder elkaar te zetten die diensten leveren in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (5735) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Aarle-Rixtel opvragen.

Plaats een reactie