Energielabel Nuenen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nuenen? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk toont hoe energiezuinig jouw woning is en toont concrete opties om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nuenen verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (heel onzuinig).
 • De afgelopen jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Nuenen die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €130,00 – €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nuenen

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet daarom een deskundige energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Nuenen regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op postcode (5672) om een erkend deskundige in Nuenen te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik op een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle benodigde informatie van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nuenen bepaalt het uiteindelijke label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het certificaat met een uitgebreide samenvatting en concrete energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel komen uit tussen de €200,00 en €400,00. In de vergelijker hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nuenen. Wil je dit direct regelen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Zoek ook adviseurs in Geldrop, Leende, Heeze, Luyksgestel en Westerhoven. De definitieve prijzen wordt bepaald door de volgende factoren.

 1. Het soort huis (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, hoekwoning, appartement).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie huisGrootteGeschatte kosten
Appartement65 m2€ 177,00
Tussenwoning105 m2€ 210,00
Hoekwoning140 m2€ 295,00
Vrijstaand200 m2€ 374,00
Kostenoverzicht woninglabel Nuenen.

De beste energieadviseurs in Nuenen vergelijken

Snel en simpel een definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Nuenen. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Erkend deskundige.

Tip: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Nuenen

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het milieu.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Nuenen is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B1999 – 2007Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2004driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1974 – 1980Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1969 – 1978Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1941Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig en comfortabel huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat gewonnen warmte verloren gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en heb je ook een optimale leefomgeving. Waar je moet beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. Onderstaand spot je de potentiële besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparingBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3400 – €5800825 m3€536
Vloerisolatie€1700 – €3400315 m3€205
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450785 m3€510
HR++ glas€1500 – €2750530 m3€344,5
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een prettig klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen op je dak

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4900 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De ongebruikte stroom gaat naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-nuenen-5672

Energielabel voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, showrooms, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimtes? In dit scenario moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Lees ook meer over Energielabel voor huizen.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorgebouw moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote openbare gebouwen vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A of B (maximaal zuinig) en gaat verder tot F / G (zeer onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Heb je geen geldig label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Nuenen laten komen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze vakman bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. De adviseur berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een adviseur bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het soort huis, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt vastgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het appartement en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van je energielabel variëren tussen de €170,00 – €440,00. De definitieve prijs heeft te maken met de omvang van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nuenen kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verschillende leveranciers te gaan vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor check je Energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul de postcode (5672) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Kijk uit: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Nuenen opvragen.

Plaats een reactie