Energielabel Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nuenen, Gerwen en Nederwetten? Vanaf 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Het certificaat geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft gerichte opties om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten verplicht. Op ons energielabel-platform vind je uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw label. Tevens kan je hier energieadviseurs vergelijken en bieden wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (rood, hoog verbruik).
 • Voorheen kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €135,00 en €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nuenen, Gerwen en Nederwetten

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kunt regelen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Het beste kun je een postcode gebruiken (5671) om een erkend deskundige in Nuenen, Gerwen en Nederwetten te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Kies een deskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Nuenen, Gerwen en Nederwetten berekent de energieprestaties en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van het informatielabel met daarbij de specificaties en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Gemiddelde kosten energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €140,00 & €405,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Geldrop-Mierlo, Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre en Bergeijk. De geschatte prijzen hangen af van meerdere factoren.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Klein appartement50 m2€ 182,00
Tussenwoning105 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap140 m2€ 294,00
Villa190 m2€ 371,00
Geschatte kosten woninglabel Nuenen, Gerwen en Nederwetten.

Bevoegde energieadviseurs in Nuenen, Gerwen en Nederwetten vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Nuenen, Gerwen en Nederwetten. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bekwame vakmannen (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verduurzamen tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanpassen.

Adviezen: Op de website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Nuenen, Gerwen en Nederwetten

 • Een “groene” woning en een structureel lage energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2012 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1998 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 1999Focus op muurisolatie en verbeteringen aan het dak.
Label D1976 – 1983Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1942Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een milieuvriendelijke woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hierdoor ben je minder kwijt aan stookkosten en heb je ook een aangenaam en prettig klimaat. Waar je moet starten ligt aan wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. Hieronder check je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

IsolatieInvesteringGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €59001060 m3€710
Vloerisolatie€1300 – €3600270 m3€181
Spouwmuurisolatie€1100 – €2450950 m3€637
HR++ glas€1700 – €3000425 m3€285
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond binnenklimaat, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Onderstaand staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €5100 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-nuenen-gerwen-en-nederwetten-5671

Energielabel voor bedrijven

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, sporthallen, pensions, en publieke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In die situaties is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energieprestatiecertificaat.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is een energielabel noodzakelijk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot label G (rood, hoog verbruik).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Daarvoor moet je een officiële energiedeskundige in Nuenen, Gerwen en Nederwetten langs laten komen. Middels de database van Qbis.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. De deskundige maakt de berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De dossierstukken krijg je per mail en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Nuenen, Gerwen en Nederwetten).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van het energielabel variëren tussen de €170,00 & €360,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nuenen, Gerwen en Nederwetten kan je doen door velerlei aanbieders te contacteren die werken binnen de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken check je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (5671) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Nuenen, Gerwen en Nederwetten opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie