Energielabel Heeze-Leende

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heeze-Leende? Per 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het informatielabel laat zien hoe energiezuinig een woning is en biedt praktische maatregelen om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Heeze-Leende verplicht. Op deze pagina communiceren wij actuele info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is noodzakelijk bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (heel zuinig) t/m F en G (heel onzuinig).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Heeze-Leende die bij je thuis komt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €155,00 – €430,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heeze-Leende

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel hebben. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een vakbekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist zal thuis langskomen en inspecteert de gehele woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Heeze-Leende moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl tref je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5591) om een erkend deskundige in Heeze-Leende te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Heeze-Leende beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Online label inzien

  Nadat de calculatie is afgerond ontvangt men per email een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel variëren tussen de €145,00 – €425,00. In het onderstaand overzicht vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heeze-Leende. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Waalre, Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden en Bladel. De definitieve kosten wordt bepaald door de volgende onderdelen.

 1. Het type woning (tussenwoning, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
HuisM2 woonruimteGeschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 185,00
Tussenwoning100 m2€ 223,00
Hoekwoning165 m2€ 287,00
Vrijstaand175 m2€ 362,00
Gemiddelde kosten woninglabel Heeze-Leende.

Officiële energieadviseurs in Heeze-Leende vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Heeze-Leende. De juiste plek om een energieadviseur te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar tref je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw optimaliseren naar een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende is het zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Of klik door voor meer informatie over Snel energielabel aanvragen.

Let op: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Heeze-Leende

 • Een duurzame woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De regering biedt interessante subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Heeze-Leende kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2008Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1988 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1972 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1967 – 1974Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1950 – 1966Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.
Label Gt/m 1945Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk aanbieders en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Met isolatie dalen de stookkosten in de winter en geniet je van een prettig leefklimaat. Waar je als eerste moet beginnen ligt aan de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema bieden wij de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing GasBesparing
Dakisolatie€3400 – €58001045 m3€669
Vloerisolatie€1400 – €3600255 m3€163
Spouwmuurisolatie€1300 – €2000935 m3€598
HR++ glas€1650 – €2500410 m3€262
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4000 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-heeze-leende-5591

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Tevens moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Verplichting energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A & B (duurzaam) tot label G (rood, hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Heeze-Leende laten komen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een vakman zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De deskundige stelt het label vast en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Heeze-Leende).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist inspecteert het bouwjaar, woningtype, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van je energielabel liggen tussen de €185,00 & €380,00. De investering ligt aan het woonoppervlakte, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heeze-Leende kan je goedkoper doen door veel leveranciers onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je het beste gaan naar energielabel.nl van de overheid. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5591) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Heeze-Leende opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie