Energielabel Waalre

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Waalre? Per 1 januari 2015 heeft elke woning een energielabel. Het keurmerk toont hoe energiezuinig een woning is en biedt concrete suggesties om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Waalre verplicht. Op ons energielabel-platform tref je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en vind je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (erg milieuvriendelijk) t/m F/G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Waalre die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost tussen de €140,00 en €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Waalre

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder check je hoe je een voordelig energielabel in Waalre regelt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (5582) om een erkend deskundige in Waalre te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Informeer bij een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Bereid je goed voor: zorg dat je zoveel mogelijk details van het gebouw beschikbaar hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Waalre stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het label met een toelichting en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden op het moment dat je gaat verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

De actuele kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €135,00 & €410,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Waalre. Wil je dit direct regelen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Bergeijk, Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel en Eersel. De totale prijzen worden berekend middels een aantal aspecten.

 1. Het soort huis (vrijstaand, villa, appartement, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningWoonoppervlakteKosten
Studio/Appartement75 m2€ 168,00
Tussenwoning110 m2€ 211,00
Geschakeld huis150 m2€ 274,00
Villa185 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Waalre.

Bevoegde energieadviseurs in Waalre vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Dan ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Waalre. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database doorzoek je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een “groen” label (A, B of C). De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee realiseer je een setting waarbij de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is wordt het pas interessant om te kijken naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Voordeligste energielabel.

Tips: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Waalre

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Verhoogt het comfort van de woning: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een B- of A woning draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Je kunt profiteren van royale subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Waalre kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2006Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1983 – 2000Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1971 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1965 – 1979Isoleren, zonnepanelen en een nieuwe HR-ketel.
Label F1948 – 1970Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1935Een moderne HR-ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een “groene” woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de tabel hieronder spot je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzeOnkostenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €51001040 m3€770
Vloerisolatie€1400 – €3900250 m3€185
Spouwmuurisolatie€1500 – €2450930 m3€688
HR++ glas€1700 – €2700405 m3€300
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5300 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-waalre-5582

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, universiteitsgebouwen, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals bibliotheken. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben vanaf 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Energiemaatschappijen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor loodsen en productiehallen gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) en gaat verder tot G (zeer onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor dit document moet je een deskundige energiedeskundige in Waalre langs laten komen. Op www.Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De deskundige zal thuis langskomen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Waalre).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert bekijkt het bouwjaar van de woning, woningtype, oppervlakte en andere woningkenmerken zoals ramen en kozijnen, mate van isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). D.m.v. van deze gegevens kan worden berekend hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen tussen de €160,00 & €385,00. De prijsindicatie wordt berekend a.d.h.v. type woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Waalre kun jij het beste doen door verschillende energie-inspecteurs naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken kan je een kijkje nemen op www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (5582) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Waalre opvragen.

Plaats een reactie