Energielabel Reusel-De Mierden

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Reusel-De Mierden? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een energielabel. Dit milieulabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt praktische verbeterpunten om de energierekening verder terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? In dat geval is een definitief energielabel in Reusel-De Mierden verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij nuttige informatie over hoe je het keurmerk aanvraagt. Tevens is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en bieden wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (groen label) t/m F/G (niet milieuvriendelijk).
 • De laatste jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Reusel-De Mierden die de kenmerken van de woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €130,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Reusel-De Mierden

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds 2021 is er een nieuw systeem waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze deskundige huur je als het ware in en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder lees je hoe jij het voordelig energielabel in Reusel-De Mierden moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5541) om een erkend deskundige in Reusel-De Mierden te vergelijken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met adviseur en stem samen een geschikt moment af. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Reusel-De Mierden bepaalt het uiteindelijke label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het keurmerk incl. de geconstateerde punten en een rapport met adviespunten. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €190,00 en €350,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Reusel-De Mierden. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Vergelijk ook adviseurs in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad. De uiteindelijke tarieven hangen af van een aantal factoren.

 1. Soort woning (appartement, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Categorie woningGrootteKostprijs
Klein appartement50 m2€ 174,00
Tussenwoning100 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 271,00
Vrijstaand175 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Reusel-De Mierden.

Erkend deskundige in Reusel-De Mierden vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Reusel-De Mierden. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar kom je in contact met gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energie-Index (Ei).

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Reusel-De Mierden

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De overheid verstrekt diverse subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Reusel-De Mierden kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2014 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1999 – 2005Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1984 – 2003Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1966 – 1974Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1926Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het nog deze week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning zomaar verdwijnt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en heb je ook een aangenaam wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Hieronder doorzoek je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesPrijzenGasbesparing p/jaarKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €50001025 m3€728
Vloerisolatie€1300 – €3500235 m3€167
Spouwmuurisolatie€1350 – €2100915 m3€650
HR++ glas€1800 – €2800390 m3€277
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig binnenklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken door te investeren in zonnepanelen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5000 en verdien je terug in gemiddeld 8,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-reusel-de-mierden-5541

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij verhuur, verkoop en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten (overheids)organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel vakantiehuis.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van zakelijke gebouwen moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes van 250m2 of groter moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (zeer zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Reusel-De Mierden bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door middel van QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Reusel-De Mierden).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het bouwjaar van de woning, woningtype, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De onkosten van het energielabel variëren tussen de €180,00 – €380,00. De investering wordt bepaald door de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Reusel-De Mierden kan jij doorgaans het meest voordelig doen door enkele aanbieders te vergelijken die opereren in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken bezoek je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (5541) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief milieulabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Reusel-De Mierden opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie