Energielabel Hulsel

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hulsel? Per 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke opties om de woning duurzamer te laten worden. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Hulsel verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij praktische informatie over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een verplichting bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (erg zuinig) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Hulsel die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €135,00 & €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hulsel

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een gecertificeerde energieadviseur laten komen. Deze specialist komt langs en inspecteert de gehele woning. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Hulsel regelt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5096) om een erkend deskundige in Hulsel op te vragen.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je alle relevante details van de woning paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Hulsel berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief een duidelijke onderbouwing en suggesties om de woning te verduurzamen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €200,00 en €440,00. In de bijgaande tabel vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hulsel. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers, Haghorst en Diessen. De definitieve prijzen wordt bepaald door meerdere factoren.

 1. Het type woning (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, appartement).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningWoonoppervlakteKostprijs
Klein appartement70 m2€ 164,00
Tussenwoning105 m2€ 215,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 278,00
Vrijstaand185 m2€ 368,00
Geschatte kosten woninglabel Hulsel.

Energieadviseurs in Hulsel vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Hulsel. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register kom je in contact met gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding bekijk je in de lijst hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning transformeren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Zodra dit in orde is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Energieleveranciers.

Tips: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – duidelijke verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Hulsel

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Verbetert het comfort in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Vaak krijg je extra korting op de hypotheekrente.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Hulsel kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2014 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2005Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1987 – 2000Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1976 – 1984Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1968 – 1975Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1947 – 1967Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een label A of B woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie gaan de stookkosten direct omlaag en profiteer je van een comfortabel klimaat in huis. Waar je moet starten is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder bieden wij de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr ketel.

Isolatie keuzeInvesteringBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3500 – €58001015 m3€741
Vloerisolatie€1300 – €3900295 m3€215
Spouwmuurisolatie€1250 – €2300735 m3€537
HR++ glas€1900 – €2550340 m3€248,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet je zorgen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De verwarming in een huis kost in de meeste huizen veel gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende opsomming kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €5100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 8,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-hulsel-5096

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sportfaciliteiten, pensions, en openbare gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoor? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten (overheids)organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben met een ruimte van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Je kunt hier ook meer lezen over Boete energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe energiezuiniger, des te groener je woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal zuinig) tot F / G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je een gebouw zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een officiële energiedeskundige in Hulsel laten langskomen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De adviseur bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon stelt het label vast en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Reusel-De Mierden).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist controleert het bouwjaar, het type woning, m2 woonruimte en belangrijke aspecten zoals type glas, de mate van isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis daarvan wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van jouw huis en wat het aandeel van duurzame energie is. Vervolgens wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €445,00. De investering is afhankelijk van de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hulsel kan je doen door lokale energieadviseur te contacteren die opereren rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Hiervoor check je de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (5096) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Hulsel opvragen.

Plaats een reactie