Energielabel Oost West en Middelbeers

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Oost West en Middelbeers? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw huis is en biedt gerichte maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Oost West en Middelbeers verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij actuele informatie over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (zeer milieuvriendelijk) t/m F of G (hoog verbruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Oost West en Middelbeers die de woning ter plaatse opneemt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost gemiddeld tussen de €135,00 & €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Oost West en Middelbeers

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningbezitters hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Met ingang van 2021 is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze deskundige komt langs en berekent de energieprestatie van de woning. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht lees je hoe je het voordelig energielabel in Oost West en Middelbeers moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5091) om een erkend deskundige in Oost West en Middelbeers op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je de belangrijke gegevens van het huis kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Oost West en Middelbeers bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel inclusief alle kenmerken en verbeterpunten van de woning. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Prijzen van een definitief energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 – €410,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Oost West en Middelbeers. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Haghorst, Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker en Biezenmortel. De totale prijzen wordt bepaald door een aantal variabelen.

 1. Categorie woning (tussenwoning, appartement, hoekwoning, twee-onder-een kap, villa).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningWoonruimte (m2)Kosten
Klein appartement75 m2€ 181,00
Tussenwoning130 m2€ 206,00
Hoekwoning140 m2€ 293,00
Vrijstaand185 m2€ 361,00
Kostenoverzicht woninglabel Oost West en Middelbeers.

Alle energieadviseurs in Oost West en Middelbeers vergelijken

Vandaag nog het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen heb je nodig een erkend deskundige energielabel Oost West en Middelbeers. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Hier tref je bevoegde adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In de volgende stap kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel recreatiewoning.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

Het belang van een zuinig energielabel woning Oost West en Middelbeers

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Oost West en Middelbeers kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B2001 – 2006Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1986 – 2002Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1971 – 1985Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1977Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1943Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een zuinig en comfortabel huis. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte verloren gaat. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een aangename warme woning. Waar je moet starten is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien waar isolatie zinvol is. In de tabel hieronder krijg je inzicht in de gemiddelde besparingen voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie optiesInvesteringGasbesparing (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3400 – €60001000 m3€700
Vloerisolatie€1800 – €3700280 m3€196
Spouwmuurisolatie€1050 – €2150720 m3€504
HR++ glas€1500 – €2800325 m3€227,5
Investering en opbrengsten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Op het moment dat je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatief voor CV-ketel

Een huis verwarmen kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen op je dak

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4200 en heb je terugverdiend binnen 8 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-oost-west-en-middelbeers-5091

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verkoop, verhuur en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, warenhuizen, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 ten minste energielabel C hebben. Verder moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel geldigheid.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke panden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (zeer zuinig) en gaat verder tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, wanneer jij het huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Oost West en Middelbeers laten langskomen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. De specialist moet fysiek bij je thuis komen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Oirschot).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur houdt rekening met het bouwjaar van de woning, het soort huis, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als wat voor glas er in de ramen zit, de toegepaste isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Aan de hand van deze inspectie berekent de deskundige wat de benodigde energie capaciteit is voor het verwarmen en koelen van een gebouw en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen vaak tussen de €180,00 & €380,00. De totale kostprijs heeft te maken met de omvang van de woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Oost West en Middelbeers kan je doen door enkele energiebedrijven naast elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (5091) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Waarschuwing: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Oost West en Middelbeers opvragen.

Plaats een reactie