Energielabel Haghorst

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Haghorst? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw woning is en toont nuttige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Haghorst verplicht. Op deze website lees je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een certificaat. Tevens is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en kan je aan de slag met een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F of G (niet milieuvriendelijk).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Haghorst die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het certificaat – incl. verbetermogelijkheden – heeft een prijs van tussen de €120,00 en €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haghorst

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Op het moment dat je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. In onderstaand gedeelte bieden wij informatie over hoe jij zo’n voordelig energielabel in Haghorst aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (5089) om een erkend deskundige in Haghorst te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en plan een afspraak in. Het is belangrijk dat je alle essentiële details van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en neemt de woning op. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Haghorst berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het informatielabel met alle resultaten en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden aan een geïnteresseerde koper. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 & €415,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Haghorst. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Diessen, Esbeek, Biest-Houtakker, Biezenmortel en Udenhout. De geschatte prijzen komen tot stand door velerlei factoren.

 1. Categorie huis (hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisWoonoppervlakteTarieven
Klein appartement60 m2€ 174,00
Tussenwoning120 m2€ 210,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 280,00
Villa190 m2€ 374,00
Gemiddelde kosten woninglabel Haghorst.

Toonaangevende energieadviseurs in Haghorst vergelijken

Makkelijk en voordelig je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Haghorst. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Daar tref je deskundige adviseurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind je in onze vergelijkingstabel diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Daarmee realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel G.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Haghorst

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van diverse subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Haghorst is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B2001 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2002Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1974 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1967 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1930Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een warme en zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak voorkom je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Zo worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een optimaal binnenklimaat. Waar je moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan kan de probleempunten goed blootleggen. In de lijst hieronder spot je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3600 – €5600995 m3€687
Vloerisolatie€2000 – €4000275 m3€190
Spouwmuurisolatie€1050 – €2150715 m3€493
HR++ glas€1900 – €2600535 m3€369,15
Onkosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen installeren

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-haghorst-5089

Energielabels voor bedrijfspanden

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De noodzaak richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, zwembaden, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke panden zoals een stadion. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In dit scenario moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarbij moeten ondernemingen die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel verplicht.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In grotere openbare ruimtes vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabels biedt inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) tot de rode labels F en G (erg onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een officieel label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Haghorst uitnodigen. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De expert komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. De deskundige komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Hilvarenbeek).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De deskundige houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en andere aspecten als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor de centrale verwarming van woonunit en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel schommelen tussen de €155,00 en €395,00. De prijsindicatie hangt af van het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haghorst kan je doen door velerlei energie-inspecteurs te vergelijken die werken binnen de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5089) en huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Waarschuwing: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen geldig document en kan je dus niet gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Haghorst opvragen.

Plaats een reactie