Energielabel Bernheze

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bernheze? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Dit document geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt concrete mogelijkheden om het te verduurzamen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Bernheze verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je aanvullende info over hoe je het keurmerk aanvraagt. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (heel onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Bernheze die de woning inspecteert en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €130,00 & €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bernheze

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. In 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur langs laten komen. Deze deskundige huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het gedeelte hieronder check je hoe jij een voordelig energielabel in Bernheze regelt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (5472) om een erkend deskundige in Bernheze op te sporen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Informeer bij een deskundige en kies een dag en tijdstip. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk details van jouw huis paraat hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Bernheze stelt het label vast en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het label met daarbij de specificaties en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €100,00 en €430,00. In de vergelijker hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Bernheze. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk, Boekel en Gemert-Bakel. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. velerlei onderdelen.

 1. Het type woning (villa, tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningAantal m2Tarieven
Appartementje80 m2€ 180,00
Rijtjeswoning120 m2€ 217,00
2-onder-1-kap155 m2€ 275,00
Losse woning185 m2€ 372,00
Kostenoverzicht woninglabel Bernheze.

Bevoegde energieadviseurs in Bernheze vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Bernheze. De website om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vergelijk je erkend deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzamer wonen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). In de regel begint men altijd met isoleren. Zo zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de stappen daarna ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Voorlopig energielabel.

Tip: Via het platform Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Bernheze

 • Een energiezuinige woning met een lage energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt meerdere subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Bernheze kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1987 – 2004Zonnepanelen, triple glas, HR107 combiketel.
Label D1972 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1977Plaatsen van zonnepanelen en isolatie.
Label F1948 – 1969Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1935Isolatie met focus op vloer, dak en muur.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleer je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een zuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en dat leidt tot een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder check je de potentiële besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie keuzeInvesteringGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3400 – €51001005 m3€673
Vloerisolatie€1200 – €3900415 m3€278
Spouwmuurisolatie€1000 – €2050895 m3€600
HR++ glas€1600 – €2900370 m3€248
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zeker stellen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettige leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kijken naar een zuinig systeem om je woning warm te stoken zonder gas. Onderstaand bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Investeer in zonnepanelen

Zodra je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4600 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-bernheze-5472

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, sporthallen, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat kader moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die gevestigd zijn in publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook onze pagina met informatie over D energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, des te groener je woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A/B (heel zuinig) en gaat verder tot de slechtste label F/G (zeer hoog verbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een deskundige energiedeskundige in Bernheze laten komen. Op de website Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze inspecteur moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De adviseur komt met een eindoordeel en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bernheze).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een specialist checkt het jaar waarin het huis is gebouwd, het type huis, m2 woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de manieren van isoleren, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Uiteindelijk wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €180,00 en €360,00. De uiteindelijke prijs hangt af van de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bernheze kan jij doorgaans het meest voordelig doen door een aantal energiebedrijven onder elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (5472) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is geen officiële status en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Bernheze opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie