Energielabel Heesch

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Heesch? Vanaf 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label indiceert hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft belangrijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Heesch verplicht. Op Energielabelprijzen.nl ontdek je praktische informatie over het aanvragen van een nieuw label. Bovendien kan je hier energieadviseurs vergelijken en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is verplicht bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F en G (erg onzuinig).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Heesch die jouw huis komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €200,00 & €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Heesch

Het energielabel geeft inzicht in het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Als je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Per 2021 is er een nieuwe richtlijn waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet nu een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze adviseur komt bij je thuis en doorloopt een lange lijst met punten. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe jij het voordelig energielabel in Heesch moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op adresgegevens (5384) om een erkend deskundige in Heesch te contacteren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Neem contact op met energie-expert en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van de woning kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Heesch kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €115,00 & €440,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Heesch. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Vinkel, Reek, Schaijk, Herpen en Huisseling. De prijzen worden berekend middels velerlei aspecten.

 1. Het woningtype (villa, tussenwoning, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
WoningtypeOppervlakteTariefschatting
Studio/Appartement50 m2€ 180,00
Tussenwoning120 m2€ 202,00
2-onder-1-kap150 m2€ 276,00
Villa185 m2€ 373,00
Gemiddelde kosten woninglabel Heesch.

Alle energieadviseurs in Heesch vergelijken

Goedkoop en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Heesch. Het adres om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. In deze database vergelijk je bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning verbeteren tot een label-B huis. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Op het moment dat de isolatie goed is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je leest hier ook alle informatie over Snel energielabel aanvragen.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Heesch

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een prettig klimaat in huis: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt gebruik maken van forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Heesch kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1997 – 2006Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1988 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1976 – 1980Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1978Dak-, vloer- en muurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1947 – 1970Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.
Label Gt/m 1943Isolatie van vloer, dak en muren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangename leefomgeving. Waar je moet starten heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. Onderstaand bekijk je de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoog rendement ketel.

IsolatieOnkostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €5700945 m3€699
Vloerisolatie€1500 – €3600430 m3€318
Spouwmuurisolatie€1050 – €2050785 m3€581
HR++ glas€1950 – €2550460 m3€340,4
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4800 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-heesch-5384

Energielabel bedrijfspanden en gebouwen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sporthallen, cafés, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel opvragen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (maximaal zuinig) en loopt op tot de rode labels F en G (relatief hoog gebruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Daarvoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Heesch uitnodigen. Middels QBIS.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een adviseur komt langs en loopt alle onderdelen van het huis na. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Ze versturen dit documenten via de mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Bernheze).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman analyseert het bouwjaar van het huis, het type woning, de grootte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het appartement en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Hierna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Hoe duur is een energielabel?
De prijzen van een energielabel variëren tussen de €200,00 – €360,00. De prijsindicatie is afhankelijk van type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Heesch is het voordeligst te realiseren door veel energieadviseur te vergelijken die hun werkgebied hebben liggen in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor ga je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en vul jouw postcode (5384) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen geldig document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Heesch opvragen.

Plaats een reactie