Energielabel Reek

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Reek? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label toont hoe zuinig jouw woning is en biedt gerichte maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Reek verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl ontdek je alle benodigde informatie over het aanvragen van een nieuw certificaat. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F & G (zeer hoog verbruik).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Reek die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – heeft een prijs van tussen de €105,00 & €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Reek

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet tegenwoordig een vakbekwame energieadviseur uitnodigen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en berekent de energieprestatie van de woning. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Reek moet regelen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (5375) om een erkend deskundige in Reek te zoeken.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van de woning hebt. Met name bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Inschrijven van het label

  De EP-adviseur in Reek bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvangt men per email een PDF van de energie index inclusief een duidelijke onderbouwing en verbeterpunten van de woning. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet je laten zien verkoop- of verhuur van de woning. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 & €435,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Reek. Direct een offerte? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Schaijk, Herpen, Huisseling, Ravenstein en Macharen. De definitieve kosten hangen af van verscheidene variabelen.

 1. Type woning (appartement, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, vrijstaand).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningAantal m2Kosten
Studio/Appartement70 m2€ 170,00
Rijtjeswoning120 m2€ 225,00
Twee-onder-een kap145 m2€ 293,00
Vrijstaand200 m2€ 358,00
Kostenoverzicht woninglabel Reek.

De beste energieadviseurs in Reek vergelijken

Wil jij snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Reek. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier vergelijk je officiële deskundigen (BRL9500). Voor een voordelige keuze doorzoek je hieronder verschillende (lokale) adviseurs waar je zonder gedoe een label kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen woning met label B. De basis is altijd een goede isolatie. Daarmee weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject kijk je pas naar energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Tips: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Reek

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De overheid verstrekt veel subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Reek is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2014 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2000 – 2008Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2003Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1982Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1966 – 1976Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1949 – 1969Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1930Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in jouw woning weer kan ontsnappen. Hierdoor dalen de stookkosten in de winter en krijg je een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand tref je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesInvesteringBesparing gas (jaar)Energiebesparing
Dakisolatie€3700 – €5300935 m3€673
Vloerisolatie€1300 – €3700420 m3€302
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250775 m3€558
HR++ glas€2000 – €2550450 m3€324
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet de focus liggen op het feit dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel leefklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning vergt jaarlijks heel wat gas. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Kies voor een duurzaam alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: werkt op stroom en koppel je aan de CV-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4700 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-reek-5375

Energielabel voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en publieke gebouwen zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat geval moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten bedrijven en organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Energielabel aanpassen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor opslagruimtes en loodsen geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden van 250m2 of groter moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) tot de slechtste label F/G (relatief hoog gebruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verhuurt of verkoopt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een officieel label moet je een bekwame energiedeskundige in Reek thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Landerd).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De expert analyseert de bouwperiode, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het huis en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Uiteindelijk wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €155,00 en €395,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Reek kan je goedkoper doen door vele adviseurs onder elkaar te zetten die actief zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (5375) en het huisnummer in de betreffende velden in. De website toont direct het huidige label. Kijk uit: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Reek opvragen.

Plaats een reactie