Energielabel Schaijk

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schaijk? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het certificaat toont hoe energiezuinig jouw woning is en geeft nuttige suggesties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Schaijk verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het keurmerk. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • De energielabels bieden inzicht in de energieprestatie van een gebouw.
 • Het is een verplichting bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F en G (slecht voor het milieu).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Schaijk die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €175,00 – €425,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schaijk

Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sinds kort is er een nieuwe methode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet nu een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-deskundige komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hierna bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Schaijk kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (5374) om een erkend deskundige in Schaijk op te sporen.

 2. Voorbereiding

  Klik op een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle relevante details van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Schaijk kiest het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het document met alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en kan je overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €130,00 – €425,00. In het bijgesloten overzicht vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Schaijk. Meteen aan de slag? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Herpen, Huisseling, Ravenstein, Macharen en Megen. De totale tarieven hangen af van verschillende aspecten.

 1. Het woningtype (twee-onder-een kap, vrijstaand, hoekwoning, tussenwoning, villa).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
HuisOppervlaktePrijzen
Studio/Appartement55 m2€ 171,00
Rijtjeshuis125 m2€ 205,00
Geschakelde woning160 m2€ 285,00
Losse woning180 m2€ 366,00
Prijzen woninglabel Schaijk.

Gecertificeerde energieadviseurs in Schaijk vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Schaijk. Het adres om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bekwame deskundigen (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je vrij eenvoudig een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning renoveren naar een groen label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende kan je garanderen dat de warmte ook echt in de woning blijft. In de volgende stap leg je de nadruk op de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Bouwkundige keuring.

Advies: Via het platform Verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Schaijk

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam leefklimaat: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een energielabel A of B woning draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan aantrekkelijke subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Schaijk kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1999 – 2006Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1984 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1980HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1969 – 1977Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Isoleren en plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1926Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een label A of B woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak voorkom je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Hierdoor gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een prettig woonklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het jaar waarin het huis is gebouwd geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In het schema hierna bekijk je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatiePrijsGasbesparingEnergiebesparing
Dakisolatie€3100 – €5900930 m3€660
Vloerisolatie€1100 – €3200415 m3€295
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100770 m3€547
HR++ glas€1750 – €3000445 m3€315,95
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW-unit: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Moderne HR-combiketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Nadat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-schaijk-5374

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, zwembaden, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorgebouw? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Op deze website lees je ook alles over Energielabel lening.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (heel zuinig) en gaat door tot label G (ontzettend onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren dan moet je kunnen aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een officieel label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Schaijk bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De vakman zal thuis langskomen en bekijk de gehele woning. Hij of zij berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Landerd).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
Een vakman controleert het bouwjaar van het gebouw, woningtype, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor het opwarmen en koelen van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €190,00 & €445,00. De verwachte prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schaijk kan je doen door meerdere energiebedrijven te benaderen die actief zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5374) plus het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief huislabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Schaijk opvragen.

Plaats een reactie