Energielabel Landerd

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Landerd? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Landerd verplicht. Op onze vergelijkingssite communiceren wij praktische info over het checken en aanvragen van het label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en vind je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Landerd die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €185,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Landerd

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet tegenwoordig een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze energie-expert komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe jij een voordelig energielabel in Landerd moet regelen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (5410) om een erkend deskundige in Landerd op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Contacteer een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en neemt de woning op. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Landerd maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na registratie sturen ze een PDF op van het certificaat met alle resultaten en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €135,00 en €360,00. In het overzicht hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Landerd. Wil je een concrete prijs? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Uden, Grave, Oss, Zaltbommel en Boxtel. De uiteindelijke kosten komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, appartement).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
HuisOppervlakteKostprijs
Appartementje80 m2€ 161,00
Rijtjeshuis105 m2€ 214,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 273,00
Villa195 m2€ 351,00
Kostenoverzicht woninglabel Landerd.

Deskundige energieadviseurs in Landerd vergelijken

Binnenkort zo’n definitief energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Landerd. Het platform om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database kom je in contact met officiële inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder meerdere erkende bureaus waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen naar een energieneutrale woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw updaten naar een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. In het vervolgtraject leg je de nadruk op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel recreatiewoning.

Noot: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Landerd

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Een aangenaam binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Landerd kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2013 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2001 – 2006Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2003HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1966 – 1979Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1950 – 1970Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1934Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee bespaar je op de maandelijkse stookkosten en dat leidt tot een comfortabele leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren heeft te maken met de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder doorzoek je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hoog rendement ketel.

Isolatie keuzeKostenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€3700 – €5900975 m3€702
Vloerisolatie€1800 – €3100385 m3€277
Spouwmuurisolatie€1450 – €2000865 m3€623
HR++ glas€1950 – €2700340 m3€245
Investering en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Op het moment dat een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezond klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een systeem van mechanische ventilatie waarbij de hoeveelheid aangevoerde verse lucht volledig in balans is.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en kan hiervoor een huis verwarmen.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis is voor veel mensen een kostenpost. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. Hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of water en kan de woning verwarmen.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen is beschikbaar vanaf €5200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-landerd-5410

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). Deze verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, pensions, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stadions. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In die situaties moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel calculeren.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en kan oplopen tot de rode labels F en G (niet duurzaam).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de huidige energie staat van de woning is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Daarvoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Landerd uitnodigen. Via het platform Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze inspecteur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze expert rekent alles door, bepaalt het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Landerd).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert bekijkt het bouwjaar van de woning, het type woning, oppervlakte en andere aspecten als type glas, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van jouw woning en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €100,00 & €410,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Landerd kan je goedkoper doen door veel energieadviseur naast elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer jouw postcode (5410) en het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Belangrijk: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en kan je dus niet gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Landerd opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie