Energielabel Grave

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Grave? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit informatielabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft nuttige verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Grave verplicht. Op ons energielabel-platform ontdek je aanvullende informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Bovendien is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Grave die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €185,00 – €380,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Grave

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een erkend deskundige energieadviseur verzoeken te komen kijken. Deze energie-vakman huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Grave kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Vind een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op adresgegevens (5361) om een erkend deskundige in Grave te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je de belangrijke gegevens van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Grave beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel inclusief alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €145,00 – €415,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Grave. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Oss, Zaltbommel, Boxtel, Sint-Michielsgestel en Vught. De definitieve tarieven komen tot stand door meerdere zaken.

 1. Het type woning (appartement, vrijstaand, tussenwoning, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Categorie woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Appartementje55 m2€ 178,00
Rijtjeswoning130 m2€ 211,00
Twee-onder-een kap165 m2€ 287,00
Vrijstaand180 m2€ 372,00
Gemiddelde kosten woninglabel Grave.

De beste energieadviseurs in Grave vergelijken

Deze week dit definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Grave. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je bekwame deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met een focus op energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verbeteren tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel F.

Advies: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Grave

 • Een zuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een prettige leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Grave kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2001 – 2005Zonnepanelen, zonneboiler of (hybride) warmtepomp.
Label C1983 – 2004HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1976 – 1985Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1969 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1965Isoleren en verwarmingsketel vervangen.
Label Gt/m 1926Enkel glas vervangen + isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en krijg je een lekker warm huis. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de RC-waardes van de woning. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder check je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €5800965 m3€676
Vloerisolatie€1400 – €3700375 m3€263
Spouwmuurisolatie€1450 – €2450855 m3€599
HR++ glas€1550 – €3000330 m3€231
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren houdt in een prettig wooncomfort, zonder heel erg veel warmteverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5300 en heb je terugverdiend binnen 7,5 jaar.
 • De ongebruikte stroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-grave-5361

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, zwembaden, restaurants, en openbare panden zoals stations. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel lening.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A/B (groen label) en gaat verder tot F en G (slecht voor het milieu).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, wanneer jij het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Grave laten komen. Via qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze adviseur moet fysiek bij je thuis komen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Grave).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert analyseert de leeftijd van de woning, het soort huis, m2 woonruimte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, type isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Op basis hiervan krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €135,00 – €405,00. De verwachte prijs heeft te maken met het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Grave kan je goedkoper doen door diverse energiebedrijven te contacteren die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien kan je het beste gaan naar www.energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (5361) plus het huisnummer in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Wacht niet langer: energielabel huis Grave opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie