Energielabel Veldhoven

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Veldhoven? Met ingang van 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit document indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en geeft handige opties om het nog zuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Veldhoven verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij actuele info over hoe je het label aanvraagt. Ook kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en tref je hier handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Veldhoven die de woning ter plaatse opneemt en het label registreert.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €125,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Veldhoven

Het energielabel geeft een indicatie van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan heb je een definitief energielabel nodig. Sinds kort is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze adviseur komt langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in Veldhoven moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (5505) om een erkend deskundige in Veldhoven te traceren.

 2. Voorbereiding

  Kies een energie-specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk informatie van het huis kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Veldhoven maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €110,00 & €365,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Veldhoven. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert, Cuijk en Boekel. De definitieve prijzen worden berekend middels de volgende variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (hoekwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning, villa).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Categorie huisWoonoppervlakteGeschatte kosten
Appartementje60 m2€ 169,00
Rijtjeswoning110 m2€ 204,00
Hoekwoning160 m2€ 294,00
Villa180 m2€ 358,00
Gemiddelde kosten woninglabel Veldhoven.

Alle energieadviseurs in Veldhoven vergelijken

Zo snel mogelijk het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Veldhoven. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om de eerste stap te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een label A/B/C huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het zelf energie opwekken. Op deze website lees je ook meer over EPC (energieprestatiecertificaat).

Advies: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je jouw woning hebt omschreven – praktische verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Veldhoven

 • Een zuinig huis en flink besparen op de energiekosten.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt meerdere subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Veldhoven kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2009 – 2024Investeer in nieuwe warmte-innovaties.
Label B2002 – 2008De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1974 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1969 – 1975Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie.
Label Gt/m 1940Enkel glas vervangen + isoleren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk experts en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinig huis. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in de woning weer kan ontsnappen. Daardoor gaan je stookkosten direct omlaag en profiteer je van een aangenaam leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. Onderstaand krijg je inzicht in de mogelijke besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3400 – €60001010 m3€687
Vloerisolatie€1800 – €4000420 m3€286
Spouwmuurisolatie€1200 – €2350900 m3€612
HR++ glas€2000 – €2850375 m3€255
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Indien een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: geen last meer van koude luchtstromen door de WTW unit.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren met zonnepanelen op het dak. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in schone energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4500 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-veldhoven-5505

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Elk kantoor heeft een energielabel nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De noodzaak geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten ondernemingen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over E energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten met ingang van 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot en met G (rood, hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur gaat zetten moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel de woning heeft. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Veldhoven thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en doorloopt een lange lijst met punten. De adviseur stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Veldhoven).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
Een specialist houdt rekening met het bouwjaar van het gebouw, het type woning, oppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, de beschikbare isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze details kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €180,00 – €395,00. De totale kostprijs ligt aan het woonoppervlakte, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Veldhoven kan je goedkoper doen door veel aanbieders naast elkaar te zetten die actief zijn rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Daarvoor ga je naar het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5505) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je krijgt nu meteen te zien welk label je hebt. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Veldhoven opvragen.

Plaats een reactie