Energielabel Eersel

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Eersel? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Dit certificaat geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft handige suggesties om het energieverbruik terug te dringen. Gaat jouw woning in de verkoop? Dan is een definitief energielabel in Eersel verplicht. Op onze energielabel-vergelijker tref je actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (erg onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Eersel die jouw hele huis bekijkt en het label registreert.
 • Het label – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €200,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Eersel

Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Alle woningeigenaar kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Zodra je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je zo’n voordelig energielabel in Eersel moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (5521) om een erkend deskundige in Eersel op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Bereid je goed voor: zorg dat je alle actuele gegevens van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  De erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Eersel rekent alles door, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met alle resultaten en adviespunten. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €135,00 en €410,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Eersel. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Veldhoven, Bernheze, Meierijstad, Mill en Sint Hubert en Cuijk. De uiteindelijke prijzen komen tot stand door de volgende zaken.

 1. De grootte van de woning (appartement, hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
HuisAantal m2Tariefschatting
Appartement55 m2€ 179,00
Tussenwoning125 m2€ 215,00
Geschakeld huis145 m2€ 292,00
Losse woning195 m2€ 374,00
Prijzen woninglabel Eersel.

Officiële energieadviseurs in Eersel vergelijken

Deze week zo’n definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Eersel. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning optimaliseren naar een groen label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Zodoende geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend wordt het pas interessant om te kijken naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Boete energielabel.

Noot: Op de website Verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Eersel

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam binnenklimaat: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label B of A stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Je kunt profiteren van verschillende subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Eersel kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1997 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 1999Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1972 – 1982Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1970 – 1975Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1950 – 1968HR-ketel en isolatie.
Label Gt/m 1930Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een label A of B woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en profiteer je van een optimaal binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien waar isolatie zinvol is. In ons overzicht hieronder bieden wij de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieInvesteringGasbesparingBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €50001015 m3€700
Vloerisolatie€1900 – €4000425 m3€293
Spouwmuurisolatie€1350 – €2300905 m3€624
HR++ glas€1950 – €2550380 m3€262
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je zorgen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De benodigde energie kan je zelf opwekken door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5200 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-eersel-5521

Voordelig energielabel voor bedrijfspandElk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verplichting is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoren, universiteiten, showrooms, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat geval is het plicht dat deze gebouwen in 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over F energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (laag verbruik) en gaat verder tot F en G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen label bekend, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Eersel bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. De inspecteur komt langs en zal het huis volledig inspecteren. Deze specialist berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Eersel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een inspecteur controleert het bouwjaar van de woning, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, de beschikbare isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Met deze complete analyse wordt opgesteld wat de totale energiebehoefte is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van woonunit en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Op basis hiervan zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €150,00 & €425,00. De investering wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Eersel is het voordeligst te realiseren door verscheidene energieadviseur onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (5521) en het huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Eersel opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie