Energielabel Wintelre

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Wintelre? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft concrete verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Wintelre verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je actuele info over het regelen en aanvragen van een label. Verder kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Wintelre die jouw huis opneemt en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €195,00 en €350,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Wintelre

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de energieprestatie van een woning. Alle woningen in Nederland verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Zodra je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet verplicht een officiële energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Onderstaand bieden wij informatie over hoe je het voordelig energielabel in Wintelre moet regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (5513) om een erkend deskundige in Wintelre te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Kies een deskundige en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle actuele gegevens van de woning hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Wintelre komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Online label inzien

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het document met daarbij de specificaties en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen op het moment dat je gaat verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 en €405,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Wintelre. Meteen aan de slag? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Vessem, Knegsel, Sint-Oedenrode, Schijndel en Vorstenbosch. De totale tarieven hangen af van meerdere factoren.

 1. Het type huis (hoekwoning, villa, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisM2 woonoppervlakteKosten
Appartement50 m2€ 181,00
Rijtjeswoning100 m2€ 211,00
Geschakeld huis150 m2€ 286,00
Losse woning200 m2€ 362,00
Geschatte kosten woninglabel Wintelre.

Officiële energieadviseurs in Wintelre vergelijken

Binnenkort het definitieve energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Wintelre. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database doorzoek je deskundige deskundigen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel meerdere erkende bureaus waar je gemakkelijk een woninglabel kunt aanvragen en waarbij u direct op de kosten let.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis verbouwen naar een label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je ervoor dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel voor bedrijven.

Tip: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Wintelre

 • Een zuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • De regering biedt verscheidene subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Wintelre kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1998 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1984 – 2002Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1972 – 1983Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1970 – 1977Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1947 – 1969Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Woning isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je meer wooncomfort. Waar je moet starten hangt af van de huidige mate van isolatie. Het bouwjaar van de woning zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In het schema hierna spot je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3900 – €55001160 m3€847
Vloerisolatie€1300 – €3900245 m3€179
Spouwmuurisolatie€1400 – €2000715 m3€522
HR++ glas€1650 – €2800460 m3€335,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, moet je erop letten dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een gezond leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je helemaal zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-wintelre-5513

Voordelig energielabel voor bedrijfspandEen geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De verplichting is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, hotels, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Is het pand 100m2 of groter, en dient ten minste 50% als kantoorruimte? Dan moet het gebouw met ingang van 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten winkels en bedrijven die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energieverbruik van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (maximaal zuinig) en loopt op tot G (zeer hoog verbruik).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag je een label aan?
Hiervoor moet je een bevoegde energiedeskundige in Wintelre uitnodigen. Aan de hand van QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De adviseur berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Eersel).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur kijkt naar de bouwperiode, het type huis, oppervlakte en andere aspecten als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis van deze gegevens kan worden berekend wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van het object en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Wat is de prijs van het energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €140,00 – €365,00. De totale kostprijs wordt bepaald door het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Wintelre is het voordeligst te realiseren door verschillende aanbieders te benaderen die actief zijn in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (5513) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen officiële status en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Wintelre opvragen.

Plaats een reactie