Energielabel Knegsel

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Knegsel? Vanaf 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit label indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Knegsel verplicht. Op Energielabelprijzen.nl bieden wij aanvullende informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en vind je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 labels: Energielabel A & B (erg zuinig) t/m F/G (heel onzuinig).
 • In het begin kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Knegsel die de woning ter plaatse opneemt en het label bepaalt.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 en €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Knegsel

Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Alle huizen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist bezoekt jou op locatie en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Knegsel aanvraagt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (5511) om een erkend deskundige in Knegsel te contacteren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een deskundige en kies een dag en tijdstip. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek en berekening

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Knegsel bepaalt het uiteindelijke label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het vastgestelde label met een uitgebreide samenvatting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Gemiddelde kosten energielabel

De kosten van een definitief energielabel variëren tussen de €150,00 – €450,00. In het onderstaand overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Knegsel. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Sint-Oedenrode, Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther en Loosbroek. De totale tarieven wordt bepaald door een aantal zaken.

 1. Categorie woning (hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie huisGrootteGeschatte kosten
Studio/Appartement70 m2€ 171,00
Tussenwoning125 m2€ 215,00
Geschakelde woning165 m2€ 274,00
Villa195 m2€ 362,00
Geschatte kosten woninglabel Knegsel.

Erkend deskundige in Knegsel vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Knegsel. De officiële website om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van gecertificeerde adviseurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten doorzoek je hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je eenvoudig een certificaat kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een label A/B/C woning. De basis is altijd een goede isolatie. Zodoende realiseer je een setting waarbij de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna verleggen we de focus op de opties voor energie opwekken. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel G.

Advies: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Knegsel

 • Een duurzame woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Er bestaan verschillende subsidies voor de renovatie van een woning.
 • De energiecoach in Knegsel is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B1999 – 2005Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1987 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1972 – 1982De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1976Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1929Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een milieuvriendelijke woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Zo zullen de stookkosten verminderen en geniet je van een lekker warm huis. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis is vaak een goede indicator hiervoor. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesPrijzenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3600 – €55001150 m3€817
Vloerisolatie€1200 – €3000235 m3€167
Spouwmuurisolatie€1100 – €2250705 m3€501
HR++ glas€1900 – €2900450 m3€319,5
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met WTW: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

Alternatieven van de CV-ketel

Het verwarmen van een woning is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst vind je een aantal systemen.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een samenwerking tussen de CV-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: lokaal verwarmen met een gunstig energieverbruik.

Zonnepanelen plaatsen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde stroom kan je op een duurzame manier opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-knegsel-5511

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze noodzaak is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, scholen, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een bibliotheek. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal een energielabel C hebben. Verder moeten bedrijven die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verplicht.

 • Bij officiële transactiemomenten van zakelijke gebouwen moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (duurzaam) en kan oplopen tot label G (hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als je jouw huis gaat verkopen of verhuren dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Doe je dit niet, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Knegsel bij je thuis laten komen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De adviseur komt langs en doorloopt een lange lijst met punten. Deze persoon komt met een eindoordeel en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Eersel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige analyseert de bouwperiode, het type gebouw, de grootte en andere aspecten als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan wordt gecalculeerd hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van het energielabel komen uit tussen de €120,00 & €445,00. De definitieve prijs ligt aan het soort woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Knegsel kan jij doorgaans het meest voordelig doen door lokale adviseurs te vergelijken die diensten leveren in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken kan je een kijkje nemen op het platform energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5511) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief huislabel. Krijgt direct inzicht: energielabel huis Knegsel opvragen.

Plaats een reactie