Energielabel Sint-Oedenrode

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Sint-Oedenrode? Vanaf 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit woninglabel geeft een indicatie van hoe zuinig jouw woning is en biedt nuttige mogelijkheden om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Sint-Oedenrode verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je aanvullende informatie over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en kan je aan de slag met handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is noodzakelijk bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A & B (duurzaam) t/m F & G (hoog energieverbruik).
 • Tot eind 2020 kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Sint-Oedenrode die jouw huis helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost tegenwoordig tussen de €180,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Sint-Oedenrode

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan is een definitief energielabel verplicht. Per 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-adviseur moet fysiek bij je thuis komen en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij zo’n voordelig energielabel in Sint-Oedenrode aanvraagt.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (5491) om een erkend deskundige in Sint-Oedenrode op te sporen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je alle relevante informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent de energieprestatie van de woning. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Sint-Oedenrode bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg jij per mail een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €130,00 en €425,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Sint-Oedenrode. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Schijndel, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Erp. De definitieve prijzen wordt bepaald door verschillende variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (villa, vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeAantal m2Geschatte kosten
Klein appartement75 m2€ 179,00
Tussenwoning110 m2€ 219,00
Hoekwoning165 m2€ 281,00
Losse woning180 m2€ 360,00
Kostenoverzicht woninglabel Sint-Oedenrode.

Alle energieadviseurs in Sint-Oedenrode vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Sint-Oedenrode. Het platform om betrouwbare specialisten in te huren is www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database doorzoek je officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je direct een certificaat kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis optimaliseren naar een “groen” label (A, B of C). Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel F.

Belangrijk: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Sint-Oedenrode

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabel leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een huis met het milieulabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van interessante subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Sint-Oedenrode kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2011 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2002 – 2004De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1976 – 1981HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1968 – 1977Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1940Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Bekijk alle specialisten en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een woning met een laag verbruik. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak verhinder je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Op die manier gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een prettig wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de tabel hieronder check je de te verwachten besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3700 – €56001145 m3€802
Vloerisolatie€1500 – €3900430 m3€301
Spouwmuurisolatie€1400 – €2100700 m3€490
HR++ glas€1650 – €2950445 m3€311,5
De totale kosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een gezond leefklimaat waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. Hieronder kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: 100% verwarmen op stroom (gasverbruik naar 0).
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Voordelen zonnepanelen

Als je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. Deze stroom kan je zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4800 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 8,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-sint-oedenrode-5491

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De verplichting geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, retailpanden, en publieke gebouwen zoals stadions. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In die situaties moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energieleveranciers.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor productiehallen en loodsen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen vanaf 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (groen label) en gaat door tot F of G (hoog energieverbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, wanneer jij het huis wilt verkopen of verhuren moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Sint-Oedenrode laten komen. Via qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De inspecteur komt bij je thuis en bekijk de gehele woning. Deze specialist kiest het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Meierijstad).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige bekijkt het bouwjaar van de woning, het type woning, oppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, de manieren van isoleren, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel gas en stroom benodigd is voor het verwarmen en koelen van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Uiteindelijk zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van het energielabel variëren tussen de €165,00 – €410,00. De verwachte prijs wordt bepaald door het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de beschikbare documentatie (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Sint-Oedenrode is het voordeligst te realiseren door diverse energieadviseur te vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (5491) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Sint-Oedenrode opvragen.

Plaats een reactie