Energielabel Bergeijk

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Bergeijk? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het label geeft een indicatie van hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt belangrijke mogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Bergeijk verplicht. Op ons energielabel-platform lees je praktische info over de aanvraag van een nieuw label. In aanvulling daarop kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A & B (laag verbruik) t/m F/G (niet duurzaam).
 • Tot 2020 vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Bergeijk die jouw huis helemaal doorneemt en het label vastlegt.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost tegenwoordig tussen de €165,00 en €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Bergeijk

Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet daarom een vakbekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder leggen wij uit hoe jij het voordelig energielabel in Bergeijk kunt aanvragen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op adresgegevens (5571) om een erkend deskundige in Bergeijk te zoeken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een energiedeskundige en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle essentiële gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Bergeijk berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Na afloop van de inspectie wordt er een PDF toegestuurd van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Particulier energielabel voor jouw woning aanvragen?

Zoek naar energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €175,00 – €425,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Bergeijk. Wil je dit direct regelen? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Veldhoven. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere onderdelen.

 1. Categorie woning (vrijstaand, hoekwoning, appartement, tussenwoning, villa).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningGrootteKostprijs
Klein appartement70 m2€ 172,00
Tussenwoning100 m2€ 214,00
Hoekwoning165 m2€ 285,00
Losse woning175 m2€ 363,00
Geschatte kosten woninglabel Bergeijk.

Toonaangevende energieadviseurs in Bergeijk vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Bergeijk. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je verrassend eenvoudig een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omturnen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Zodoende weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas daarna verleggen we de focus op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Online energielabel aanvragen.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Bergeijk

 • Een energiezuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een aangenaam leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een label B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van verschillende subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Bergeijk kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2012 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2001 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1988 – 2004Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1976 – 1985Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1970 – 1974Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Informeer ook altijd bij de vorige bewoners hierover. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In onderstaand schema bieden wij de mogelijke besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoogrendementsketel.

Type isolatiePrijzenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3100 – €51001035 m3€756
Vloerisolatie€1800 – €3200245 m3€179
Spouwmuurisolatie€1350 – €2000925 m3€675
HR++ glas€1850 – €2750400 m3€292
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien de isolatie in huis voldoende is, is het belangrijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel zonder gas?

Het verwarmen van een woning vraagt veel energie (en geld). Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Overweeg een groen alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In de volgende opsomming bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: geen ketel meer, uitsluitend een stand-alone pompsysteem.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je schoon en duurzaam opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen koop je vanaf €4100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-bergeijk-5571

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, warenhuizen, en publiek toegankelijke panden zoals een bibliotheek. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dat geval moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten ondernemingen die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Op deze website lees je ook alles over Besparen op energie.

 • Bij officiële transactiemomenten van een kantoorpand moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) en loopt op tot de slechtste label F/G (niet milieuvriendelijk).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je een gebouw wilt verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bekwame energiedeskundige in Bergeijk uitnodigen. Via het platform QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. De inspecteur zal thuis langskomen en neemt de woning op. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Bergeijk).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige kijkt naar de leeftijd van de woning, het type huis, grootte van de woning en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. Op basis daarvan berekent hij of zij wat de totale energiebehoefte is voor het leveren van warm water en de verwarming van het object en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen tussen de €150,00 & €370,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Bergeijk is het voordeligst te realiseren door lokale energiebedrijven te vergelijken die diensten leveren rondom de provincie Noord-Brabant.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om dit te bekijken ga je naar Energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer de postcode (5571) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Bergeijk opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie