Energielabel Luyksgestel

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Luyksgestel? Vanaf 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit keurmerk indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt gerichte verbetermogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Luyksgestel verplicht. Op ons energielabel-platform vind je uitgebreide informatie over het aanvragen van een nieuw label. In aanvulling daarop kan je hier energieadviseurs vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F & G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Luyksgestel die de woning inspecteert en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €195,00 – €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Luyksgestel

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuw systeem wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een officiële energieadviseur laten komen. Deze energie-expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Luyksgestel moet regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle erkend deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Neem als basis je postcode (5575) om een erkend deskundige in Luyksgestel te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Kies een energiedeskundige en plan een afspraak in. Zorg dat je de belangrijke gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Luyksgestel beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat inclusief alle kenmerken en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Vind de beste energieadviseurs en vind de laagste prijs

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €155,00 en €385,00. In het overzicht hieronder vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Luyksgestel. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Westerhoven, Riethoven, Reusel, Netersel en Casteren. De offerte tarieven worden gecalculeerd a.d.h.v. verschillende aspecten.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning, villa).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Type woningAantal m2Tarieven
Appartementje55 m2€ 167,00
Tussenwoning120 m2€ 221,00
Geschakelde woning150 m2€ 270,00
Vrijstaand190 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Luyksgestel.

Energieadviseurs in Luyksgestel vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? Dan contacteer je een erkend deskundige energielabel Luyksgestel. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten vind jij in onze vergelijker een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning vergroenen tot een woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee kan je garanderen dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Lees hier ook meer informatie over Bouwkundige keuring.

Noot: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Luyksgestel

 • Een milieuvriendelijke woning met een lagere energierekening.
 • Een aangename leefomgeving: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Luyksgestel kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2001 – 2008Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1988 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1976 – 1985Het isoleren van cv leidingen.
Label E1970 – 1977Vloer- en spouwmuurisolatie, dubbel glas en zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1943Vooral dubbelglas en isolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte naar buiten gaat. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en profiteer je van een prettig leefklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder tref je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

IsolatieTarievenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3100 – €5000805 m3€580
Vloerisolatie€1200 – €3800295 m3€212
Spouwmuurisolatie€1000 – €2050765 m3€551
HR++ glas€1950 – €2800510 m3€367,2
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een optimale leefomgeving waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: eenvoudig te installeren systeem in hybride setting met de CV.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Wanneer je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je helemaal zelf opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen is er al vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-luyksgestel-5575

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, onderwijsinstellingen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals een gemeentehuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dit scenario moeten deze panden per 2023 minimaal energielabel C hebben. Verder moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Bekijk ook informatie over Energielabel lening.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen is een energielabel noodzakelijk.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten per 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel is. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (ontzettend onzuinig).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Heb je geen geldig label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Luyksgestel thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels QBIS.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een expert bezoekt jou op locatie en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze persoon komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Bergeijk).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De expert kijkt naar het bouwjaar van het huis, het type woning, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie kan worden berekend hoeveel energie nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van het appartement en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Hierna krijg je van de expert de labelletter te horen.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van je energielabel liggen tussen de €150,00 – €390,00. De investering is afhankelijk van type woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Luyksgestel doe je door vele energiebedrijven te benaderen die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul jouw postcode (5575) en het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Luyksgestel opvragen.

Plaats een reactie