Energielabel Netersel

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Netersel? Sinds 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt praktische opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Netersel verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij actuele informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is noodzakelijk bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A of B (zeer zuinig) t/m F/G (zeer onzuinig).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Netersel die jouw woning helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het document – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €160,00 – €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Netersel

Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. In 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een erkend deskundige energieadviseur langs laten komen. Deze energie-specialist huur je als het ware in en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. In onderstaand gedeelte leggen wij uit hoe je het voordelig energielabel in Netersel moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Het beste kun je een postcode gebruiken (5534) om een erkend deskundige in Netersel te zoeken.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Klik door naar een energie-expert en maak een afspraak. Bereid je goed voor: zorg dat je alle relevante gegevens van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs om de inspectie van de woning te doen. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Netersel maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 en €380,00. In de bijgaande tabel tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Netersel. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Casteren, Hoogeloon, Hapert, Duizel en Steensel. De uiteindelijke kosten komen tot stand door velerlei zaken.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, villa, twee-onder-een kap, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningGrootteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 165,00
Rijtjeswoning100 m2€ 203,00
Hoekwoning150 m2€ 284,00
Vrijstaand200 m2€ 370,00
Kostenoverzicht woninglabel Netersel.

Toonaangevende energieadviseurs in Netersel vergelijken

Vandaag nog een definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Netersel. De website om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je een verwijzing naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Energieprestaties van mijn woning verbeteren

Heeft je woning een slecht label, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis omtoveren naareen woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor weet je zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over EPC (energieprestatiecertificaat).

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Doe hier de check.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Netersel

 • Een zuinig huis en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Netersel kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1997 – 2005Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1986 – 2003Isoleren van de ramen (HR++ glas) en evt. warmtepomp + zonnepanelen
Label D1974 – 1984Kies voor een grondige isolatie van de vloeren.
Label E1965 – 1975Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer + zonnepanelen.
Label F1950 – 1967Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.
Label Gt/m 1925Isoleren en plaatsen van dubbelglas.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk alle adviseurs en vraag snel jouw energielabel aan

Isoleren

Isolatie is van onschatbare waarde voor een “groene” woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Met isolatie worden de stookkosten een stuk gunstiger en profiteer je van een prettig wooncomfort. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het jaar waarin het huis is gebouwd vertelt al veel over de isolatiewaardes. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie laat zien of en waar een woning warmte verliest. Onderstaand tref je de gemiddelde besparingen bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hoog rendement ketel.

Isolatie optiesPrijsBesparing (gas)Besparing in €
Dakisolatie€3300 – €52001190 m3€809
Vloerisolatie€1300 – €3400275 m3€187
Spouwmuurisolatie€1050 – €2000745 m3€507
HR++ glas€1950 – €2950490 m3€333,2
Tarieven en besparingen bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Zodra de isolatie in huis voldoende is, moet je erop letten dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

CV-ketel zonder gas?

De verwarming in een huis vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je zelf opwekken door zonnepanelen te laten installeren. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4100 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hiervoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-netersel-5534

Voordelig energielabel voor bedrijfspandJe dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, restaurants, en publieke panden zoals bibliotheken. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat kader moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Daarnaast moeten bedrijven die werkzaam zijn in publieke ruimtes met een ruimte van minimaal 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Online energielabel aanvragen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van kantoorpanden moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten vanaf 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden van minimaal 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) en gaat door tot F of G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Netersel bij je thuis laten komen. Door middel van QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Bladel).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De specialist kijkt naar het jaar waarin het gebouw is neergezet, woningtype, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Vervolgens wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 & €450,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Netersel kan jij doorgaans het meest voordelig doen door meerdere energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die opereren in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken kan je het beste gaan naar de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (5534) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Wacht niet langer: energielabel huis Netersel opvragen.

Plaats een reactie