Energielabel Hoogeloon

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoogeloon? Vanaf 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Het keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw huis is en geeft nuttige verbetermogelijkheden om het energieverbruik terug te dringen. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hoogeloon verplicht. Op deze website lees je aanvullende info over het checken en aanvragen van het label. Ook kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bieden wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (duurzaam) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De overheid heeft dit in 2021 geactualiseerd.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Hoogeloon die jouw huis helemaal doorneemt en het label bepaalt.
 • Het informatielabel – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €140,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoogeloon

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een gecertificeerde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Hoogeloon moet aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Zoek op postcode (5528) om een erkend deskundige in Hoogeloon op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Klik door naar een specialist en stem samen een geschikt moment af. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële gegevens van het huis kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Hoogeloon berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Na registratie wordt er een PDF toegestuurd van het informatielabel met daarin uitleg en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet je ook aanbieden bij de verkoop van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Check alle energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €145,00 – €405,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Hoogeloon. Meteen aan de slag? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Hapert, Duizel, Steensel, Wintelre en Vessem. De definitieve prijzen hangen af van velerlei onderdelen.

 1. Soort woning (hoekwoning, appartement, villa, vrijstaand, twee-onder-een kap).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen of het bestek).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Soort woningOppervlaktePrijzen
Appartementje70 m2€ 183,00
Rijtjeswoning110 m2€ 218,00
Twee-onder-een kap155 m2€ 284,00
Villa185 m2€ 356,00
Actuele kosten woninglabel Hoogeloon.

Gecertificeerde energieadviseurs in Hoogeloon vergelijken

Zo snel mogelijk je definitief energielabel aanvragen? Daarvoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Hoogeloon. Het portaal om deze vakmannen te treffen is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin staan alle namen en gegevens van officiële vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Heb je een ongunstig energielabel, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis verbeteren tot een label A/B/C woning. In de regel begint men altijd met isoleren. Zodoende zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Pas daarna ga je aan de slag met het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel geldigheid.

Let op: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Hoogeloon

 • Een energiezuinige woning en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam klimaat in huis: geen tocht meer bij de ramen.
 • Een woning met label B of A is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Hoogeloon kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2009 – 2024Voornamelijk bijhouden / onderhouden van de systemen.
Label B1998 – 2008Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2004Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1973 – 1981Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1968 – 1978Dak-, gevel-, en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1925Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinig huis. Door goede isolatie van spouwmuur, dak en kruipruimte verhinder je dat de warmte in huis verloren gaat. Daardoor gaan de stookkosten direct omlaag en heb je ook een aangenaam leefklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. Onderstaand zoek je eenvoudig naar de mogelijke besparingen bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieKostenGasbesparing p/jaarEnergiebesparing
Dakisolatie€3800 – €50001180 m3€779
Vloerisolatie€1100 – €3700265 m3€175
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450735 m3€485
HR++ glas€1600 – €2950480 m3€316,8
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Winddrukgeregelde roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is voor veel mensen een kostenpost. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Stil, compact, veilig en werkt erg efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Kies voor zonnepanelen

Als je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4800 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-hoogeloon-5528

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand vanaf 50m2. De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, universiteitsgebouwen, pensions, en publieke panden zoals een stadion. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? Dan moet het pand per 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energie-Index (Ei).

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van minimaal 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A of B (zuinig) en loopt op tot F of G (niet duurzaam).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als je een gebouw verkoopt of verhuurt dan moet je kunnen aantonen wat het label is van jouw huis is. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Beschik je niet over een label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in Hoogeloon bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De adviseur moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Deze persoon berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Bladel).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, woningtype, m2 woonoppervlakte en andere woningkenmerken zoals HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent de deskundige hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van het energielabel liggen vaak tussen de €165,00 en €430,00. De definitieve prijs is afhankelijk van het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoogeloon is het voordeligst te realiseren door enkele energie-inspecteurs te contacteren die diensten leveren in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken ga je naar Energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (5528) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Let op: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Wacht niet langer: energielabel huis Hoogeloon opvragen.

Plaats een reactie