Energielabel Hapert

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hapert? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit label laat zien hoe zuinig jouw woning is en biedt handige suggesties om het energieverbruik te verlagen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hapert verplicht. Op dit informatieplatform lees je nuttige info over hoe je het certificaat aanvraagt. Verder kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F of G (hoog verbruik).
 • Voorheen kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Hapert die jouw woning helemaal doorneemt en het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €200,00 en €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hapert

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Als het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds kort hanteert de overheid een nieuwe werkwijze wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet verplicht een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze deskundige komt langs en neemt de woning op. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het volgende overzicht lees je hoe jij het voordelig energielabel in Hapert kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare bekwame energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Zoek op postcode (5527) om een erkend deskundige in Hapert op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een energiedeskundige en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële gegevens van de woning paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Het is aan te raden hierbij aanwezig te zijn.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Hapert berekent de energieprestaties en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel inclusief alle kenmerken en opties om de woning zuiniger te maken. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 en €370,00. In de tabel hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Hapert. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Duizel, Steensel, Wintelre, Vessem en Knegsel. De uiteindelijke tarieven wordt bepaald door verschillende zaken.

 1. Het type woning (appartement, villa, tussenwoning, vrijstaand, hoekwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
Type woningGrootteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 164,00
Rijtjeshuis120 m2€ 221,00
Geschakeld huis165 m2€ 273,00
Losse woning185 m2€ 354,00
Geschatte kosten woninglabel Hapert.

De beste energieadviseurs in Hapert vergelijken

Zo snel mogelijk dit definitief energielabel aanvragen? Op dat moment ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Hapert. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In deze database staan alle namen en gegevens van bevoegde vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel een overzicht met erkende specialisten waar je gemakkelijk een milieulabel kunt regelen voor een scherp tarief.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw renoveren naar een label-B huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de stappen daarna wordt het pas interessant om te kijken naar het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel verplicht.

Noot: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

Het belang van een zuinig energielabel woning Hapert

 • Een energiezuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een aangenaam leefklimaat: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label B of A draagt bij aan een beter milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan veel subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Hapert kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2009 – 2024Warmtepomp/zonneboiler/zonnepanelen voor 100% energieneutraal.
Label B1998 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1986 – 2003Zonnepanelen, na-isolatie en driedubbel glas.
Label D1973 – 1984Naïsoleren van vloer, gevel en dak.
Label E1965 – 1974Vloer-, dak- en spouwmuurisolatie incl. zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1933Isolatie van vloer, dak en muren.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning verloren gaat. Zo ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een optimaal leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema spot je de te verwachten besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3900 – €55001175 m3€764
Vloerisolatie€1000 – €3100260 m3€169
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050730 m3€475
HR++ glas€1950 – €2950475 m3€308,75
Tarieven en besparingen van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is essentieel voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren houdt in een optimaal leefklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: een veel hoger rendement dan traditionele CV-ketels.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Hiervoor ontvang je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-hapert-5527

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sportgebouwen, cafés, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? In die situaties moeten deze panden per 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website vind je ook alles over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een zakelijke ruimte is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare (bedrijfs)ruimtes vanaf 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, des te hoger het woninglabel. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (maximaal milieuvriendelijk) en loopt op tot G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in welk energielabel de woning heeft. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Doe je dit niet, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Hapert bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Deze deskundige bezoekt jou op locatie bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Deze persoon berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Bladel).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De adviseur checkt het bouwjaar van de woning, het type huis, oppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, het soort isolatie, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor de centrale verwarming van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De prijzen van een energielabel komen uit tussen de €100,00 – €440,00. De definitieve prijs heeft te maken met het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hapert kan je goedkoper doen door enkele energiebedrijven naast elkaar te zetten die diensten leveren in en rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer de postcode (5527) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Belangrijk: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen geldig document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Hapert opvragen.

Plaats een reactie