Energielabel Casteren

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Casteren? Per 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit label vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft gerichte verbeterpunten om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Casteren verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl bieden wij uitgebreide informatie over de aanvraag van een nieuw label. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F/G (heel onzuinig).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in Casteren die jouw woning helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – heeft een prijs van tussen de €185,00 – €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Casteren

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle huiseigenaren ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Indien je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan is een definitief energielabel verplicht. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-deskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Casteren moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (5529) om een erkend deskundige in Casteren te traceren.

 2. Voorbereiding

  Ga vervolgens verder naar een van de aangesloten adviseurs en stem samen een geschikt moment af. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle actuele details van het huis kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek van de deskundige

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Casteren kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg je een digitaal document (PDF) van het vastgestelde label incl. de geconstateerde punten en verbetermogelijkheden. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je te overhandigen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel komen uit tussen de €100,00 en €435,00. In het bijgesloten overzicht tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Casteren. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Hoogeloon, Hapert, Duizel, Steensel en Wintelre. De kosten wordt bepaald door meerdere zaken.

 1. Het woningtype (tussenwoning, vrijstaand, appartement, villa, hoekwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningM2 woonruimteTariefschatting
Appartementje80 m2€ 185,00
Tussenwoning105 m2€ 210,00
Geschakelde woning160 m2€ 273,00
Villa195 m2€ 353,00
Actuele kosten woninglabel Casteren.

Alle energieadviseurs in Casteren vergelijken

Deze week het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Casteren. Het platform om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. In het register kom je in contact met officiële experts (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je gemakkelijk een woninginspectie kunt aanvragen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omtoveren naareen woning met label B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daarmee zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Op het moment dat de isolatie goed is kijk je pas naar het zelf energie opwekken. Lees hier ook meer informatie over Voorlopig energielabel.

Adviezen: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl ontdek je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een beter energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Casteren

 • Een zuinige woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een comfortabele leefomgeving: in de winter lekker warm en in de zomer lekker koel.
 • Een woning met label A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt interessante subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Casteren kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2012 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1997 – 2004Duurzaam de woning verwarmen met een warmtepomp.
Label C1984 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1973 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1970 – 1978Isoleren en verwarmingsketel vervangen en zonnepanelen.
Label F1951 – 1970Vloer- en spouwmuurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1944Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Bekijk alle aanbieders en ontvang nog deze week jouw label

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een gezond leefklimaat. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek laat de warmtelekken van uw woning zien. In ons overzicht hieronder spot je de mogelijke besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr ketel.

Isolatie optiesPrijsGasbesparing p/jaarBesparing in €
Dakisolatie€3000 – €57001185 m3€794
Vloerisolatie€1500 – €3200270 m3€181
Spouwmuurisolatie€1350 – €2250740 m3€496
HR++ glas€1900 – €2600485 m3€324,95
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, is het aan te raden dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een prettig klimaat in huis waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met WTW: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De totale stroom kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4600 en verdien je terug in 7 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-casteren-5529

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijsgebouwen, winkelcentrums, en publieke panden zoals een station. Is het gebouw groter dan 100m2, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? Dan moet het gebouw begin 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Ook moeten organisaties (bijvoorbeeld ziekenhuizen of supermarkten) die werkzaam zijn in publieke ruimtes van 250m2 of groter het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de ontvangsthal. Lees ook meer over Bouwkundige keuring.

 • Bij de notariële overdracht van zakelijke gebouwen is zo’n energielabel een vereiste.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor panden met een industriefunctie gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Lees de veelgestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (maximaal zuinig) en gaat verder tot label G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe vraag je een label aan?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Casteren bij je thuis laten komen. Middels QBIS.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een inspecteur komt langs en bekijkt de huidige staat van de woning. De deskundige komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Bladel).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige inspecteert het bouwjaar van de woning, het soort gebouw, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als soort glas, de mate van isolatie, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van een gebouw en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen vaak tussen de €120,00 en €430,00. De prijsindicatie is afhankelijk van het soort woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Casteren doe je door enkele energiebedrijven naast elkaar te zetten die werken rondom de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Hiervoor check je www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (5529) en huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Zoek het snel uit: energielabel huis Casteren opvragen.

Plaats een reactie