Energielabel Leende

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Leende? Sinds een aantal jaren beschikt elke woning over een energielabel. Het document geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt concrete suggesties om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Leende verplicht. Op onze vergelijkingssite vind je actuele info over hoe je het label aanvraagt. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en kan je aan de slag met nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (maximaal zuinig) t/m F & G (niet milieuvriendelijk).
 • De afgelopen jaren kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Helaas werkt dit nu iets anders.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Leende die bij je thuis komt en het label registreert.
 • Het document – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tussen de €175,00 en €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Leende

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. Op het moment dat je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze adviseur zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. Hieronder check je hoe je het voordelig energielabel in Leende aanvraagt.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Het beste kun je een postcode gebruiken (5595) om een erkend deskundige in Leende te traceren.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Maak een keuze voor een adviseur en probeer een afspraak in te plannen. Het is handig als je alle relevante gegevens van het huis kunt laten zien. Met name bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt thuis langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in Leende berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest ontvangt men per email een PDF van het keurmerk met een toelichting en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en kan je overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vind de beste energieadviseurs en profiteer van aantrekkelijke tarieven

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €160,00 en €350,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Leende. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Check ook adviseurs in Heeze, Luyksgestel, Westerhoven, Riethoven en Reusel. De offerte prijzen kunnen berekend worden d.m.v. meerdere zaken.

 1. Het soort woning (villa, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Soort woningAantal m2Prijzen
Appartementje60 m2€ 181,00
Rijtjeshuis105 m2€ 213,00
2-onder-1-kap150 m2€ 271,00
Villa185 m2€ 373,00
Gemiddelde kosten woninglabel Leende.

Gecertificeerde energieadviseurs in Leende vergelijken

Vandaag nog je definitief energielabel aanvragen? Op dat moment maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Leende. Het adres om deze inspecteur op te zoeken is www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. In het register tref je bevoegde specialisten (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je verrassend eenvoudig een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je huis duurzamer maken in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Zodoende zorg je ervoor dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. In het vervolgtraject ga je aan de slag met de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook meer vinden over Voordeligste energielabel.

Advies: Op de onafhankelijke website https://www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – concrete verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Leende

 • Een energiezuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een gezond wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies om een huis milieuvriendelijker te maken.
 • De energiecoach in Leende kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2011 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2002 – 2009Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 2001driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1975 – 1984Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1968 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1933Nieuwe ketel en isoleren.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isoleren van de woning

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een “groene” woning. Met grondige isolatie verhinder je dat warme lucht zomaar verdwijnt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezond wooncomfort. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het jaar waarin het huis is gebouwd kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. Hieronder bekijk je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie optiesTarievenGasbesparingKostenbesparing
Dakisolatie€4000 – €5700815 m3€603
Vloerisolatie€1900 – €3900305 m3€226
Spouwmuurisolatie€1000 – €2300775 m3€574
HR++ glas€1850 – €2700520 m3€384,8
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van kleine woning (60 m2 vloeroppervlakte).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het belangrijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal binnenklimaat, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende roosters: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op je dak

Op het moment dat je jouw woning hebt geoptimaliseerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je op een duurzame manier genereren met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4200 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-leende-5595

Hoe zit het met een energielabel voor bedrijven?

Elk kantoor heeft een energielabel nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als een kantoor, sportfaciliteiten, horecagelegenheden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals verpleeghuizen. Betreft het een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten winkels en bedrijven in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 dat energielabel in het zicht ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Lees ook meer over Energielabel calculeren.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een zakelijke ruimte ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten in 2023 minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe energiezuiniger, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en loopt op tot F of G (erg onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Leende bij je thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Een specialist zal thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert komt met een eindoordeel en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Heeze-Leende).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een specialist analyseert de leeftijd van de woning, het type huis, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Met deze complete analyse berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van het huis en welk percentage zelf opgewekt wordt. Op basis hiervan wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €110,00 en €420,00. De totale kostprijs heeft te maken met type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Leende kan je goedkoper doen door verschillende aanbieders te benaderen die hun dienst aanbieden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien surf je naar de overheidswebsite energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (5595) en het huisnummer in de zoekbalk in. De website toont direct het huidige label. Waarschuwing: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief huislabel. Wacht niet langer: energielabel huis Leende opvragen.

Plaats een reactie