Energielabel Geldrop-Mierlo

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Geldrop-Mierlo? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Het keurmerk indiceert hoe zuinig jouw woning is en biedt concrete maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Geldrop-Mierlo verplicht. Op onze energielabel-vergelijker ontdek je praktische info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F en G (niet duurzaam).
 • Vroeger vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Geldrop-Mierlo die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost tegenwoordig tussen de €105,00 – €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Geldrop-Mierlo

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle mensen met een woning ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Wanneer je jouw woning gaat verkopen of verhuren, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige huur je als het ware in en neemt de woning op. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Geldrop-Mierlo kunt aanvragen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Neem als basis je postcode (5664) om een erkend deskundige in Geldrop-Mierlo te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Ga vervolgens verder naar een specialist en probeer een afspraak in te plannen. Het is belangrijk dat je alle essentiële informatie van je woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de inspectie van de woning te doen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Geldrop-Mierlo berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvangt men per email een PDF van het informatielabel inclusief alle kenmerken en verbetermogelijkheden. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Wil jij een particulier energielabel aanvragen?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De tarieven van een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 en €425,00. In de vergelijker hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Geldrop-Mierlo. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Eindhoven, Heeze-Leende, Waalre, Bergeijk en Valkenswaard. De offerte tarieven wordt bepaald door de volgende variabelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, villa, appartement, hoekwoning, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. De energiecoach die jij kiest.
HuisOppervlaktePrijzen
Studio/Appartement80 m2€ 160,00
Tussenwoning100 m2€ 221,00
Geschakeld huis140 m2€ 273,00
Villa175 m2€ 367,00
Kostenoverzicht woninglabel Geldrop-Mierlo.

Alle energieadviseurs in Geldrop-Mierlo vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? Dan moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Geldrop-Mierlo. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je deskundige vakmannen (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een certificaat kunt regelen tegen een scherpe prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij besparen op de energiekosten door een betere energieprestatie? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label A/B/C woning. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Op die manier zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. In het vervolgtraject verleggen we de focus op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over Energielabel lening.

Advies: Op de informatieve website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Geldrop-Mierlo

 • Een zuinige woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig binnenklimaat: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een B- of A woning is goed voor het milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt zeer aantrekkelijke subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Geldrop-Mierlo kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2010 – 2024Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B1999 – 2006Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1986 – 2001Isolatie van ramen (HR+++ glas) en zonnepanelen.
Label D1974 – 1981Isolatie van cv-leidingen in onverwarmde ruimtes.
Label E1968 – 1979Isolatie, dubbel glas + HR-ketel en zonnepanelen.
Label F1949 – 1970Dak-, gevel-, en vloerisolatie.
Label Gt/m 1942Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinige woning. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Hiermee worden de stookkosten een stuk gunstiger en geniet je van een fijn en comfortabel binnenklimaat. Waar je moet starten is afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont duidelijk aan waar er warmte de woning verlaat. In onderstaand schema bekijk je de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringGasbesparing (jaar)Kostenbesparing
Dakisolatie€3800 – €56001055 m3€696
Vloerisolatie€1600 – €3200265 m3€175
Spouwmuurisolatie€1500 – €2250945 m3€624
HR++ glas€1500 – €2800420 m3€277
Kosten en jaarlijkse opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelend rooster: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht om je huis te verwarmen.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: zonnecollectoren verwarmen een gesloten leidingsystemen en de boiler.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf genereren met behulp van zonnepanelen op je dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4900 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje krijg je hetzelfde tarief als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-geldrop-mierlo-5664

Snel een energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. Deze verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, pensions, en publiek toegankelijke panden zoals een gemeentehuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorplekken? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Bovendien moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Voorlopig energielabel.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) minimaal de beschikking hebben over milieulabel C.
 • In openbare gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de energiezuinigheid van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A of B (heel zuinig) en gaat door tot F of G (slecht voor het milieu).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning wilt verkopen of verhuren dan moet je laten zien welk energielabel de woning heeft. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Is er geen label bekend, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Geldrop-Mierlo thuis laten langskomen voor een onderzoek. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een adviseur komt bij je thuis en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je krijgt een email met alle documenten en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Geldrop-Mierlo).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een deskundige controleert het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort gebouw, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals type glas, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze details kan uitgerekend worden hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van de woning en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Daarna zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat is de prijs van het energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €110,00 en €445,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Geldrop-Mierlo kan je doen door diverse adviseurs naast elkaar te zetten die werkzaam zijn binnen de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik snel mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige label in te zien surf je naar het platform energielabel.nl. Selecteer koop- of huurwoning en voer de postcode (5664) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Geldrop-Mierlo opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie