Energielabel Vlierden

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vlierden? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit woninglabel vertelt hoe milieuvriendelijk een huis is en geeft praktische verbeterpunten om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Vlierden verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je uitgebreide informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Verder bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is een vereiste bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (maximaal zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Vlierden die de hele woning bekijkt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €150,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vlierden

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe rekenmethode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet om die reden een officiële energieadviseur uitnodigen. Deze vakman komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand check je hoe je het voordelig energielabel in Vlierden aanvraagt.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (5756) om een erkend deskundige in Vlierden te contacteren.

 2. Voorbereiding

  Selecteer een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je de belangrijke details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Vlierden berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Nieuwe label opvragen

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan krijg je een digitaal document (PDF) van de energie index met een uitgebreide samenvatting en suggesties om de woning te verduurzamen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je over te dragen op het moment dat je gaat verkopen. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 & €370,00. In de bijgaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Vlierden. Wil je een concrete prijs? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Je vind hier ook adviseurs in Beek en Donk, Mariahout, Lieshout, Aarle-Rixtel en Mierlo. De offerte kosten komen tot stand door verscheidene variabelen.

 1. Soort woning (villa, appartement, twee-onder-een kap, vrijstaand, tussenwoning).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningAantal m2Prijsindicatie
Klein appartement70 m2€ 170,00
Rijtjeswoning100 m2€ 209,00
Geschakelde woning140 m2€ 280,00
Losse woning190 m2€ 365,00
Prijzen woninglabel Vlierden.

Bekwame energieadviseurs in Vlierden vergelijken

Binnenkort een definitief energielabel aanvragen? Hiervoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Vlierden. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. In deze database vind je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een afspraak kunt maken tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbouwen naar een “groen” label (A, B of C). Start altijd met de juiste isolatie. Op die manier geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Lees hier ook meer informatie over D energielabel.

Noot: Via het platform https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Het belang van een zuinig energielabel woning Vlierden

 • Een duurzame woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een prettig binnenklimaat: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De regering biedt zeer aantrekkelijke subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Vlierden is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2009 – 2024Nul-op-de-meter dankzij zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1997 – 2009Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1988 – 2002Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1985Thermografische scan om isolatie te optimaliseren.
Label E1967 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1967Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1925Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk experts en regel het binnen 1 week

Woning isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een energiezuinige woning. Dankzij goede isolatie vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Daardoor bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een gezonde leefomgeving. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren wordt bepaald door wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Eventueel kun je dit ook aan buurtgenoten vragen. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema bieden wij de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Isolatie keuzeTarievenBesparing (gas)Kostenbesparing
Dakisolatie€3000 – €5600870 m3€644
Vloerisolatie€1800 – €3100360 m3€266
Spouwmuurisolatie€1100 – €2400830 m3€614
HR++ glas€1950 – €2900360 m3€266,4
Onkosten en opbrengsten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Als je huis een goede isolatie heeft, is het noodzakelijk dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is cruciaal voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt gebruik van de warme ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal als extra bijverwarming in een schuur of studeerkamer.

Zonnepanelen aanschaffen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €4100 en heb je terugverdiend binnen 8,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Over dit stukje stroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-vlierden-5756

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, universiteiten, winkels, en openbare panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw begin 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarnaast moeten (overheids)organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel voor bedrijfspand.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfspand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten vanaf 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 moet elke passant dit label kunnen bekijken bij de entree.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat houdt het energielabel in?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe minder je hoeft te stoken, des te hoger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (laag verbruik) en gaat door tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, op het moment je een woning gaat verkopen of verhuren moet je inzicht bieden in wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Heb je geen geldig label, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Vlierden bij je thuis laten komen voor een inspectie. Door gebruik te maken van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze expert komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De deskundige kiest het label het registreert het definitieve label in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en in Mijn Overheid is het zelf te downloaden (gemeente Deurne).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een adviseur onderzoekt het bouwjaar, het type huis, m2 woonruimte en ook naar specifieke zaken als ramen en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Middels deze documentatie wordt opgesteld hoeveel gas en stroom benodigd is voor het leveren van warm water en de verwarming van jouw woning en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Wat kost een energielabel?
De kosten van je energielabel liggen tussen de €105,00 – €355,00. De prijsindicatie ligt aan het woonoppervlakte, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vlierden doe je door enkele energie-inspecteurs te vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Noord-Brabant.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit te bekijken surf je naar energielabel.nl van de overheid. Kies huur- of koopwoning en vul de postcode (5756) en huisnummer in. Je ziet vervolgens direct welk label je hebt. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officieel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitieve status. Ga direct aan de slag: energielabel huis Vlierden opvragen.

Plaats een reactie