Energielabel Ankeveen

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Ankeveen? Vanaf 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit certificaat geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en geeft handige verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Ankeveen verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je praktische informatie over het checken en aanvragen van het certificaat. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel maakt duidelijk wat de huidige staat van de woning is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • De laatste jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Ankeveen die de hele woning bekijkt en het label registreert.
 • Het informatielabel – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 en €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Ankeveen

Het energielabel geeft een indicatie van het energieverbruik van een woning. Alle woningbezitters kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, moet je het definitieve energielabel regelen. Met ingang van 2021 is er een nieuwe manier die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet om die reden een vakbekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-vakman huur je als het ware in en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in Ankeveen moet aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Neem als basis je postcode (1244) om een erkend deskundige in Ankeveen te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Neem contact op met specialist en kies een dag en tijdstip. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je alle essentiële informatie van de woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen, EPC-berekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Ankeveen kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het label met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Doorzoek de energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €150,00 & €395,00. In het schema hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Ankeveen. Direct een offerte? Klik hier om aanbieders in jouw regio te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in s-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht, Ouderkerk aan de Amstel en Lijnden. De kosten komen tot stand door meerdere zaken.

 1. De grootte van de woning (appartement, hoekwoning, tussenwoning, vrijstaand, villa).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en EPC-berekeningen).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningtypeGrootteTariefschatting
Studio/Appartement60 m2€ 176,00
Tussenwoning120 m2€ 208,00
Hoekwoning160 m2€ 285,00
Vrijstaand200 m2€ 358,00
Prijzen woninglabel Ankeveen.

Bevoegde energieadviseurs in Ankeveen vergelijken

Deze week een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Ankeveen. De juiste plek om een adviseur te vinden is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar tref je bevoegde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je op een gebruiksvriendelijke manier een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning omtoveren naareen label A/B/C woning. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Hierdoor zorg je dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel geldigheid.

Let op: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl ontdek je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – verbeteropties voor een groen energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Ankeveen

 • Een energiezuinige woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Meer wooncomfort: geen tocht of kou rondom de ramen.
 • Een woning met label A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er bestaan veel subsidies om een gebouw duurzaam te maken.
 • De energiecoach in Ankeveen kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2013 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B2002 – 2005Naar label A met warmtepomp en zonnepanelen.
Label C1987 – 2002driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1980Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1965 – 1975Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1947 – 1969Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1945Vloer, dak en muren isoleren.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk aanbieders en regel het binnen een paar dagen

Isoleren van de woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een label A of B woning. Door goede woningisolatie toe te passen voorkom je dat de warmte in jouw woning zomaar verdwijnt. Zo gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een gezond wooncomfort. Waar je moet beginnen is vooral afhankelijk van de huidige mate van isolatie. Het jaar waarin de woning is neergezet is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar isolatie zinvol is. In het schema hierna vind je de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Type isolatieKostenBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€4000 – €5300905 m3€670
Vloerisolatie€1600 – €3300340 m3€252
Spouwmuurisolatie€1200 – €2500805 m3€596
HR++ glas€1900 – €2500430 m3€318,2
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is cruciaal voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren betekent een optimaal leefklimaat zonder dat je veel energie verliest.

 • Zelfregelend rooster: Bij winddruk wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: onttrekt warmte aan de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Overweeg een groen alternatief waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Onderstaand vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Zuinig maar ook stil, compact en veilig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Wanneer je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5500 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-ankeveen-1244

Energielabel aanvragen voor bedrijven

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig in situaties van verkoop en verhuur van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, onderwijspanden, horeca, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? In dat geval moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten ondernemingen in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Energie-Index (Ei).

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een bedrijfsruimte moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages geldt er een ontheffing.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

FAQ met veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder energie benodigd is, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A of B (laag verbruik) en loopt op tot G (hoog energieverbruik).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat de erkende deskundige van de woning vond. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Ankeveen bij je thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl vind je de beschikbare energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij stelt het label vast en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt het document als PDF en je kunt het vinden in Mijn Overheid (gemeente Wijdemeren).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De expert inspecteert het bouwjaar, het soort gebouw, oppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van het energielabel komen uit tussen de €120,00 & €365,00. De verwachte prijs hangt af van het type woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Ankeveen kun jij het beste doen door verschillende energieadviseur te contacteren die werken rondom de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige label in te zien kan je een kijkje nemen op Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (1244) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Bekijk het direct online: energielabel huis Ankeveen opvragen.

Plaats een reactie