Energielabel Lijnden

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Lijnden? Vanaf 1 januari 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het informatielabel vertelt hoeveel energie jouw woning verbruikt en geeft concrete opties om het te verduurzamen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Lijnden verplicht. Op dit informatieplatform communiceren wij uitgebreide info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. In aanvulling daarop bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) t/m F & G (heel onzuinig).
 • In het begin was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu een afspraak maken met de energieadviseur in Lijnden die jouw woning helemaal doorneemt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €120,00 en €420,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Lijnden

Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. In de situatie waarbij jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sinds 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet dus een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het gedeelte hieronder vind je precies hoe je het voordelig energielabel in Lijnden aanvraagt.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1175) om een erkend deskundige in Lijnden te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Maak een keuze voor een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is belangrijk dat je alle actuele details van je woning paraat hebt. Onder andere bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Bezoek op locatie

  Een erkend energiedeskundige komt thuis langs en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Hieraan is hij ongeveer 1,5 tot 2,5 uur kwijt.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Lijnden maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Database met labels bekijken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het certificaat inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

De kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €120,00 en €365,00. In de tabel die je hieronder ziet vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Lijnden. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Badhoevedorp, Halfweg, Zwanenburg, Marken en Uitdam. De definitieve kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. een aantal onderdelen.

 1. Het soort woning (appartement, villa, hoekwoning, tussenwoning, twee-onder-een kap).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningOppervlakteOnkosten
Appartementje65 m2€ 176,00
Rijtjeswoning110 m2€ 204,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 275,00
Vrijstaand200 m2€ 375,00
Geschatte kosten woninglabel Lijnden.

De beste energieadviseurs in Lijnden vergelijken

Wil jij snel je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Lijnden. De website om betrouwbare specialisten in te huren is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Daar staan alle namen en gegevens van gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze vind jij in onze vergelijker een overzicht met erkende specialisten waar je direct een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis transformeren naar een label-B huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daardoor zorg je ervoor dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energielabel recreatiewoning.

Tip: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – duidelijke verbeteropties voor een groen energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Lijnden

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een optimaal klimaat in huis: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er gelden diverse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Lijnden kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Warmtepomp om helemaal van het gas af te gaan.
Label B2000 – 2007Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1986 – 1999HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1974 – 1984Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1968 – 1975Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1949 – 1966Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1926Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk experts en vraag het nog deze week aan

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinig en comfortabel huis. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in de woning naar buiten gaat. Op die manier gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een gezond binnenklimaat. Waar je moet beginnen heeft te maken met de RC-waardes van de woning. Het jaar waarin de woning is neergezet zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In onderstaand schema doorzoek je de gemiddelde besparingen bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Isolatie optiesOnkostenGasbesparingBesparing in €
Dakisolatie€3600 – €5200880 m3€607
Vloerisolatie€1600 – €3300315 m3€217
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450780 m3€538
HR++ glas€2000 – €2650405 m3€279,45
Tarieven en besparingen bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, moet je er zorg voor dragen dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost veel energie (vooral veel gas). Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder vind je een aantal systemen.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone product dat de woning verwarmt op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een sfeervol paneel dat werkt d.m.v. stralingswarmte.

Kies voor zonnepanelen

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De totale stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €5400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Daarvoor ontvang je dezelfde prijs als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-lijnden-1175

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). Deze regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, scholen, retailpanden, en publieke panden zoals stadions. Is het pand 100m2 of groter, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimtes? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel geldigheid.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke panden moet je een officieel energielabel overleggen.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, overheidsgebouwen, winkels en horeca.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten in 2023 ingeschreven staan met een milieulabel C.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de actuele staat en de energieprestatie van een object. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A of B (groen label) tot en met de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, wanneer jij het huis verhuurt of verkoopt moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. De verkoop/verhuur advertenties (makelaar) moeten dit ook bevatten. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan riskeer je als verkoper/verhuurder een boete van €170.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Hiervoor moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Lijnden laten langskomen. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. De expert zal thuis langskomen en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Deze persoon berekent het label en legt deze vast in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Haarlemmermeer).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige houdt rekening met het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort huis, oppervlakte en andere eigenschappen als wat voor glas er in de ramen zit, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €170,00 – €440,00. De definitieve prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Lijnden kun jij het beste doen door diverse energieadviseur te gaan vergelijken die hun werkgebied hebben liggen binnen de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige label in te zien check je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (1175) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. De website toont direct het huidige label. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Wacht niet langer: energielabel huis Lijnden opvragen.

Plaats een reactie