Energielabel Haarlemmermeer

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Haarlemmermeer? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit informatielabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische mogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Haarlemmermeer verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl communiceren wij actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en lees je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Het is verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A/B (laag verbruik) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • Tot voor kort kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Haarlemmermeer die de woning ter plaatse opneemt en het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost gemiddeld tussen de €135,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Haarlemmermeer

Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Indien jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet dus een vakbekwame energieadviseur thuis laten langskomen. Deze energie-expert zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. Hierna leggen wij uit hoe jij een voordelig energielabel in Haarlemmermeer moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl tref je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Vul je postcode in (2151) om een erkend deskundige in Haarlemmermeer te zoeken.

 2. Voorbereiding

  Tik op een energie-expert en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je de belangrijke details van je woning paraat hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek op locatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Wij raden altijd aan om mee te lopen.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Haarlemmermeer komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat met daarin uitleg en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het label is 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De kosten van een energielabel

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €155,00 en €400,00. In het schema hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Haarlemmermeer. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Heemstede, Bloemendaal, Zandvoort, Haarlem en Velsen. De tarieven hangen af van de volgende variabelen.

 1. Het type woning (twee-onder-een kap, hoekwoning, villa, appartement, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
WoningtypeOppervlakteTarieven
Appartementje50 m2€ 180,00
Rijtjeswoning105 m2€ 202,00
Hoekwoning140 m2€ 276,00
Villa200 m2€ 363,00
Prijzen woninglabel Haarlemmermeer.

De beste energieadviseurs in Haarlemmermeer vergelijken

Goedkoop en snel het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Haarlemmermeer. De website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In deze database tref je bevoegde inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak check je in het overzicht hierna een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning transformeren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Op die manier realiseer je een setting waarbij de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend kijk je pas naar eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Besparen op energie.

Tip: Op de website www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – concrete verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Haarlemmermeer

 • Een “groene” woning en besparen op de energierekening.
 • Een gezonde leefomgeving: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een B- of A woning beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • De overheid verstrekt verscheidene subsidies als je investeert in duurzame maatregelen.
 • De energiecoach in Haarlemmermeer kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2001 – 2008Vaak zijn zonnepanelen en warmtepomp genoeg voor label A.
Label C1986 – 2002Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1972 – 1984HR++ glas en een nieuwe HR-ketel.
Label E1966 – 1979Dubbel glas plaatsen en isoleren plus zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Dak-, vloer- en muurisolatie en dubbelglas.
Label Gt/m 1935Isoleren van de gehele woning.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de basis van een energiezuinige woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en realiseer je een optimaal binnenklimaat. Waar je als eerste moet beginnen is afhankelijk van de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Je kunt ook informeren bij andere woningen in de buurt. Een bouwtechnische keuring of warmtescan toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In de tabel hieronder spot je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Isolatie keuzePrijsBesparing gas (m3)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3000 – €52001095 m3€723
Vloerisolatie€1900 – €3600295 m3€195
Spouwmuurisolatie€1400 – €2150745 m3€492
HR++ glas€1600 – €2500510 m3€337
Kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Zodra je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren houdt in een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Winddrukgeregelde roosters: door middel van roosters altijd voldoende frisse lucht.
 • Losse ventilatieunit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met WTW-unit: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van een woning kost het meeste energie. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Moderne HR-combiketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: met name interessant bij woningen die erg goed geïsoleerd zijn.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Zonnepanelen aanschaffen

Op het moment dat je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier genereren door te investeren in zonnepanelen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen zetten zonne-energie om in elektriciteit.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen koop je vanaf €4400 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-haarlemmermeer-2151

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Een geldig energielabel voor kantoren is verplicht bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verplichting richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, sportgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een ziekenhuis. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en dient ten minste 50% als kantoorgebouw? Op dat moment moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals in de ontvangsthal. Bekijk ook informatie over Energielabel voor woningen.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een kantoorpand is een energielabel verplicht.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van 250m2 of groter moet elke bezoeker dit label kunnen inzien bij de ingang.

Veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Hoe minder energie benodigd is, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) en gaat verder tot F of G (niet duurzaam).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, als jij een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je aan kunnen tonen welk energielabel de woning heeft. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Heb je geen geldig label, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in Haarlemmermeer vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een adviseur komt bij je thuis en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
De deskundige houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, de grootte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van jouw huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De tarieven van een energielabel schommelen tussen de €105,00 en €415,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Haarlemmermeer is het voordeligst te realiseren door velerlei energie-inspecteurs onder elkaar te zetten die hun werkgebied hebben liggen in en rondom de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien check je de overheidswebsite energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en voer jouw postcode (2151) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Haarlemmermeer opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie