Energielabel Hoofddorp

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Hoofddorp? Met ingang van 1 januari 2015 is er een nieuw energielabel voor woningen gelanceerd. Dit informatielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw huis is en biedt nuttige suggesties om het te verduurzamen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Hoofddorp verplicht. Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw label. Ook kan je hier energieadviseurs vergelijken en hebben wij handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Je moet het aantonen bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel zuinig) t/m F/G (hoog verbruik).
 • Voorheen was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Hoofddorp die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost tussen de €135,00 en €395,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Hoofddorp

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle huiseigenaren verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Per 2021 werkt men met een nieuwe bepalingsmethode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur langs laten komen. Deze energie-vakman bezoekt jou op locatie en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hieronder leggen wij stap voor stap uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Hoofddorp kunt regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Neem als basis je postcode (2133) om een erkend deskundige in Hoofddorp op te vragen.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Contacteer een adviseur en maak een afspraak. Het is handig als je alle relevante details van de woning kunt laten zien. Zoals bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Een erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en inspecteert de gehele woning. Deze ronde duurt plusminus 2,5 uur.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Hoofddorp berekent het label en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Het label via internet bekijken

  Wanneer alles achter de rug is krijg jij per mail een PDF van de energie index met een toelichting en adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en dien je te overhandigen bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel komen uit tussen de €170,00 & €430,00. In de tabel die je hieronder ziet tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Hoofddorp. Wil je dit direct regelen? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Bennebroek, Bentveld, Vogelenzang, Aerdenhout en Santpoort-Zuid. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene factoren.

 1. Hoe groot het huis is (appartement, twee-onder-een kap, tussenwoning, hoekwoning, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Soort woningGroottePrijsindicatie
Studio/Appartement65 m2€ 162,00
Tussenwoning105 m2€ 207,00
Geschakelde woning150 m2€ 277,00
Villa190 m2€ 356,00
Kostenoverzicht woninglabel Hoofddorp.

Bevoegde energieadviseurs in Hoofddorp vergelijken

Makkelijk en voordelig dit definitief energielabel aanvragen? Daarvoor contacteer je een erkend deskundige energielabel Hoofddorp. Het adres om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is CentraalregisterTechniek.nl. Daar kan je klikken op de link naar het QBISnl register. Hierin kom je in contact met bekwame experts (BRL9500). Om het proces in gang te zetten tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb jij een woning met een rood of oranje label, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je feitelijk iedere woning verduurzamen tot een groen label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor geef je jouw woning een warme jas en zorg je dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op het opwekken van eigen energie. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Online energielabel aanvragen.

Let op: Via de website van de overheid Verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Hoofddorp

 • Een zuinig huis met een lage energierekening.
 • Een gezond leefklimaat: kieren en tocht worden voorkomen.
 • Een huis met het milieulabel A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Huizen met een groen label zijn meer waard.
 • Rentekorting (duurzaamheidskorting) bij de bank.
 • Er gelden verschillende subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Hoofddorp kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 2001HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1985Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1965 – 1975Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie met zonnepanelen.
Label F1948 – 1968Dubbel glas plaatsen en isoleren van de woning.
Label Gt/m 1925Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel aanvragen?

Vergelijk de experts en regel direct de aanvraag van jouw woninglabel

Isoleren van de woning

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door goede woningisolatie toe te passen verhinder je dat gewonnen warmte je huis weer verlaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. In onderstaand schema krijg je inzicht in de doorsnee besparing bij een kleinere eengezinswoning (60 m2) met een hr ketel.

Soort isolatieOnkostenBesparing GasBesparing in €
Dakisolatie€3700 – €5100970 m3€708
Vloerisolatie€1200 – €3700420 m3€307
Spouwmuurisolatie€1200 – €2150825 m3€602
HR++ glas€1750 – €2500445 m3€324,85
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien het huis al reeds correct geïsoleerd is, moet de focus liggen op het feit dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: wint warmte terug uit ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. Hieronder staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen plaatsen

Als je aanpassingen hebt doorgevoerd weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonne-energie op en zetten deze om in stroom.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost gemiddeld €4700 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-hoofddorp-2133

Energielabel voor bedrijfspanden

Je dient te beschikken over een energielabel voor een kantoor bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regelgeving is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als kantoren, sportfaciliteiten, hotels, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en dient ten minste 50% als kantoorruimtes? Dan is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over Energielabel aanpassen.

 • Bij overdracht of oplevering van een zakelijke ruimte is een energielabel verplicht.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor opslagruimtes en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (minimaal 50% als kantoor) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes van meer dan 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel vertelt iets over de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe gunstiger het woninglabel. Deze energie-index begint bij energielabel A of B (laag verbruik) en gaat verder tot G (niet milieuvriendelijk).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, als jij een woning zal gaan verhuren of verkopen moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een bekwame energiedeskundige in Hoofddorp bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op www.Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert komt langs en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De deskundige komt met een eindoordeel en legt deze vast in de EP-online database. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De inspecteur analyseert het bouwjaar van de woning, het type huis, woonoppervlakte en overige onderdelen als ramen en kozijnen, de toegepaste isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Aan de hand van deze inspectie kan uitgerekend worden hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel liggen tussen de €145,00 en €390,00. De verwachte prijs is afhankelijk van het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Hoofddorp doe je door velerlei adviseurs te vergelijken die diensten leveren in de provincie Noord-Holland.

Mijn energielabel opvragen, hoe doe ik dat?
Om jouw huidige label in te zien bezoek je energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer de postcode (2133) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Let op: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is geen geldig document en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Hoofddorp opvragen.

Plaats een reactie