Energielabel Cruquius

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in Cruquius? Sinds 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit keurmerk indiceert hoe energiezuinig een woning is en toont gerichte verbetermogelijkheden om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Cruquius verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl tref je actuele informatie over het aanvragen van jouw label. Bovendien bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is noodzakelijk bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (groen label) t/m F/G (slecht voor het milieu).
 • De afgelopen jaren regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Er geldt sinds 2021 andere wetgeving.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Cruquius die de hele woning bekijkt en het label vaststelt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €150,00 – €370,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Cruquius

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de energieprestatie van een woning. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien jij de woning gaat verhuren over verkopen, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een vakbekwame energieadviseur laten komen. Deze adviseur komt bij je thuis en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. Het gevolg is dat het wel een stuk duurder is. In onderstaand gedeelte check je hoe je zo’n voordelig energielabel in Cruquius regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Op www.centraalregistertechniek.nl vind je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (2142) om een erkend deskundige in Cruquius te vergelijken.

 2. Voorbereiding

  Klik door naar een energie-expert en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is voor beide partijen waardevol wanneer je zoveel mogelijk informatie van de woning hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek op locatie

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt de aanwezige isolatie en de installaties. Je kunt bij deze rondgang aanwezig zijn.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Cruquius rekent alles door, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond sturen ze een PDF op van het certificaat incl. de geconstateerde punten en adviespunten. Het label is 10 jaar geldig en kan je overhandigen aan een geïnteresseerde koper. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Meer informatie over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

De actuele kosten van een energielabel

De gemiddelde prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 & €435,00. In de onderstaande tabel bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Cruquius. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp, Bennebroek en Bentveld. De definitieve tarieven komen tot stand door de volgende factoren.

 1. Categorie woning (twee-onder-een kap, appartement, hoekwoning, villa, vrijstaand).
 2. De tijd die de bouwinspecteur kwijt is.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Type woningWoonruimte (m2)Onkosten
Klein appartement50 m2€ 164,00
Rijtjeshuis100 m2€ 219,00
Twee-onder-een kap150 m2€ 294,00
Villa185 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Cruquius.

De beste energieadviseurs in Cruquius vergelijken

Ook direct zo’n definitief energielabel aanvragen? In dat geval moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Cruquius. De juiste plek om een adviseur te vinden is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek doorzoek je erkend deskundige vakmannen (BRL9500). Om de eerste stap te zetten tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je direct een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel energie, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen groen label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Zo weet je zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas daarna ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Erkend deskundige.

Belangrijk: Via het platform Verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je jouw woning hebt omschreven – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct hoe jij je huis kunt verbeteren.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Cruquius

 • Een “groene” woning en flink besparen op de energiekosten.
 • Een prettig klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Het woninglabel A of B stoot minder CO-2 uit.
 • Hogere waarde van jouw huis.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • De overheid verstrekt allerlei subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Cruquius kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2012 – 2024All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B1999 – 2005Met zonnepanelen en warmtepomp naar label A.
Label C1983 – 2000HR 107 combiketel, zonnepanelen en HR++ glas.
Label D1973 – 1984Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1966 – 1978Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1949 – 1968Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.
Label Gt/m 1943Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is altijd de basis van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie verhinder je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en heb je ook een aangenaam warm huis. Waar je het beste kunt beginnen hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het jaar waarin het huis is gebouwd zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In onderstaand schema vind je de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hoog rendement ketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3700 – €5800985 m3€640
Vloerisolatie€1300 – €4000235 m3€153
Spouwmuurisolatie€1100 – €2050840 m3€546
HR++ glas€1900 – €2850460 m3€299
Kosten en baten bij het isoleren van een gemiddelde woning.

Ventileren

Zodra een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is belangrijk voor een aangenaam wooncomfort. Zuinig en slim ventileren betekent een gezonde leefomgeving zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: Bij veel wind wordt de luchttoevoer automatisch beperkt.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en past dit toe op de verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het verwarmen van de woning vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Kies voor een duurzaam alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. In de volgende lijst staan enkele van deze producten.

 • Moderne HR-combiketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: een warmtepompunit die ondersteunt wordt door de HR-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een stand-alone systeem dat volledig op stroom werk.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: ideaal om lokaal warmte af te geven.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een set met 10 zonnepanelen koop je vanaf €5300 en verdien je terug in gemiddeld 6,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt lever je automatisch terug, dit heet ook wel salderen. Voor dit stukje ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-cruquius-2142

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De verordening is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, onderwijspanden, restaurants, en publiek toegankelijke panden zoals een ziekenhuis. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In die situaties moet het pand per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel voor huizen.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor productiehallen en loodsen is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet het label zichtbaar zijn opgehangen voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Wat doet een energielabel?
Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A & B (groen label) en kan oplopen tot F en G (niet duurzaam).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Heb je geen geldig label, dan kan jij mogelijk een boete van €170 verwachten.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Cruquius laten langskomen. Middels de database van Qbis.nl kom je gemakkelijk in contact met lokale energiespecialisten. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en bekijk de gehele woning. Deze specialist maakt de berekening, bepaalt het label en registreert deze in de database EP-Online. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De deskundige bekijkt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, oppervlakte en overige onderdelen als HR ++ glas en kozijnen, de isolatiewerkzaamheden, op welke manier de woning wordt verwarmd en geventileerd en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Op basis van deze gegevens wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor verwarming, warm water, ventilatie en koeling van een gebouw en wat het aandeel van duurzame energie is. Daarna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De prijzen van je energielabel variëren tussen de €195,00 en €430,00. De prijsindicatie heeft te maken met het type woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Cruquius kan je doen door verschillende energie-inspecteurs te vergelijken die opereren rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om jouw huidige score te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (2142) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet dit dus eerst aanpassen naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Cruquius opvragen.

Plaats een reactie