Energielabel Schiphol

Direct energielabel aanvragen

Eenvoudig en betaalbaar een energielabel aanvragen voor jouw woning in Schiphol? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit certificaat toont hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Schiphol verplicht. Op deze pagina vind je aanvullende info over de aanvraag van een nieuw keurmerk. In aanvulling daarop is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A of B (duurzaam) t/m F/G (ontzettend onzuinig).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Als woningeigenaar regel je eerst een afspraak met de energieadviseur in Schiphol die de woning komt bekijken en het label vaststelt.
 • Het certificaat – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €140,00 & €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Schiphol

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningeigenaar namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Als jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet daarom een gecertificeerde energieadviseur laten langskomen. Deze expert huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In onderstaand gedeelte bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Schiphol moet regelen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl bekijk je de beschikbare officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (1118) om een erkend deskundige in Schiphol te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een adviseur en maak een afspraak. Het is belangrijk dat je alle benodigde details van de woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek van de deskundige

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs om de inspectie van de woning te doen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Schiphol berekent het label en legt deze vast in de EP-online database.

 5. Nieuwe label opvragen

  Na afloop van de inspectie sturen ze een PDF op van het vastgestelde label inclusief een duidelijke onderbouwing en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

De kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen tussen de €155,00 & €355,00. In het onderstaand overzicht bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Schiphol. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer en Eppenhuizen. De offerte kosten hangen af van velerlei factoren.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, villa, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De vestigingslocatie van de energiecoach.
Categorie woningGrootteTarieven
Klein appartement70 m2€ 176,00
Rijtjeswoning100 m2€ 213,00
Geschakelde woning160 m2€ 290,00
Losse woning190 m2€ 359,00
Actuele kosten woninglabel Schiphol.

De beste energieadviseurs in Schiphol vergelijken

Goedkoop en snel dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Schiphol. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is centraalregisterTechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hierin vind je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder diverse (landelijke) experts waar je zonder gedoe een label kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Heb jij een label E, F of G woning, en wordt het tijd om duurzamer te leven en de energieprestatie te verbeteren? Aan de hand van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis renoveren naar een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor is het zeker dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Bij de fase daaropvolgend ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Op deze website lees je ook meer over Snelste energielabel.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl check je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – handige verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Schiphol

 • Een duurzame woning met een lagere energierekening.
 • Een optimaal klimaat in huis: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • De regering biedt interessante subsidies als je kiest voor isolatie en andere duurzame verwarmingsbronnen.
 • De energiecoach in Schiphol kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2024Energieneutrale woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B1999 – 2004Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 1999Spouwmuur isoleren en vloer- en dakisolatie verbeteren.
Label D1974 – 1982Het isoleren van cv leidingen.
Label E1965 – 1977HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Vloer, dak en muren isoleren.
Label Gt/m 1925Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Bekijk alle adviseurs en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat de warmte in huis weer kan ontsnappen. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een aangenaam binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar van de woning vertelt al veel over de isolatiewaardes. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. In onderstaand schema bekijk je de te verwachten besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatieKostenGasbesparing (jaar)Besparing
Dakisolatie€3700 – €5200810 m3€535
Vloerisolatie€1700 – €3400245 m3€162
Spouwmuurisolatie€1250 – €2300710 m3€469
HR++ glas€1550 – €2650335 m3€221,1
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is belangrijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: goedkope oplossing om 1 ruimte te ventileren.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp i.c.m. CV/HR ketel: benut slim de warmte uit de ventilatielucht als duurzame warmtebron voor verwarming.

Alternatief voor CV-ketel

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming kost het meeste energie. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Bespaart meer dan 10% op het gasverbruik.
 • Een hybride warmtepomp: uitstekende tussenstap naar een vol-elektrisch huis.
 • Een all-electric warmtepomp: haalt energie uit de lucht, bodem of het grondwater en maakt hier warmte van.
 • Zonneboiler: gesloten systeem waarbij zonnecollectoren het water verwarmen.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst kan je de totale stroombehoefte berekenen. Deze stroom kan je zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een lange levensduur (25- 30 jaar) en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken stroom op vanuit zonne-energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en heb je terugverdiend binnen 6,5 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover ontvang je dezelfde prijs als waartegen je de energie afneemt.

energielabel-schiphol-1118

Energielabel voor bedrijfspanden

Elk kantoor heeft een energielabel nodig bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regel richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, onderwijspanden, hotels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals stations. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorplekken? In dat kader moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die werkzaam zijn in publieke ruimtes van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website vind je ook alles over Energielabel check.

 • Bij overdracht of oplevering van een kantoorgebouw moet je verplicht een energielabel hebben.
 • Dit geldt voor vrijwel alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waarbij meer dan 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden met een oppervlakte van ten minste 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Meer informatie over het woninglabel in onze FAQ

Wat is het energielabel voor woningen?
Een energielabel biedt duidelijkheid over de energie(on)zuinigheid van een gebouw of woning. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. De energie-index kent 7 stappen: van energielabel A & B (heel zuinig) en loopt op tot G (erg onzuinig).

Moet ik verplicht een energielabel hebben?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt dan moet je laten zien wat de huidige energie staat van de woning is. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Voor een erkend label moet je een bevoegde energiedeskundige in Schiphol bij je thuis laten komen. Via het platform Qbis.nl vergelijk je eenvoudig meerdere energiespecialisten. Een adviseur bezoekt jou op locatie en loopt alle onderdelen van het huis na. Hij of zij kiest het label en legt deze vast in de EP-online database. Je ontvangt het document als PDF en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
Een expert controleert het bouwjaar van het gebouw, het soort gebouw, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals wat voor glas er in de ramen zit, de isolatiewerkzaamheden, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of het huis een warmtepomp of zonnepanelen heeft. Op basis van deze gegevens wordt opgesteld hoeveel energie er wordt gebruikt voor de centrale verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Tenslotte zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De kosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €140,00 en €380,00. De totale kostprijs heeft te maken met het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en andere technische informatie). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Schiphol kan je doen door veel energieadviseur naast elkaar te zetten die werken binnen de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en vul de postcode (1118) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: is het een voorlopig energielabel? Dit telt niet als officieel woninglabel en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Schiphol opvragen.

Plaats een reactie