Energielabel Stitswerd

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Stitswerd? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk indiceert hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt handige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Stitswerd verplicht. Op ons energielabel-platform vind je praktische info over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Verder kan je hier energieadviseurs vergelijken en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F en G (vervuilend).
 • Tot 2020 regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Stitswerd die de woning ter plaatse opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief concrete verbeterpunten – kost je ongeveer tussen de €170,00 & €445,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Stitswerd

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle woningen in Nederland ontvingen in 2015 een voorlopig energielabel. Zodra je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuw systeem die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een erkend deskundige energieadviseur thuis laten komen. Deze adviseur bezoekt jou op locatie en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. Hierna bekijk je hoe jij het voordelig energielabel in Stitswerd moet regelen.

Snel en voordelig een energielabel aanvragen

 1. Vergelijk energiedeskundigen

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen bepalen. Zoek op adresgegevens (9999) om een erkend deskundige in Stitswerd te traceren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Tik op een energie-expert en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je zoveel mogelijk details van je woning paraat hebt. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Bezoek en berekening

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Stitswerd beslist uiteindelijk wat het label moet worden en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Inzicht in jouw label

  Na registratie ontvang je digitaal een PDF van het document incl. de geconstateerde punten en verbeterpunten van de woning. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je ook aanbieden wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Alles weten over een particulier energielabel?

Doorzoek de energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De totale investeringen voor een definitief energielabel liggen tussen de €125,00 & €405,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Stitswerd. Meteen aan de slag? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Zoek ook adviseurs in Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens, Toornwerd en Westerwijtwerd. De kosten hangen af van meerdere variabelen.

 1. Type en leeftijd huis (villa, appartement, hoekwoning, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
Soort woningOppervlakteKostprijs
Studio/Appartement55 m2€ 162,00
Rijtjeswoning120 m2€ 207,00
Hoekwoning155 m2€ 284,00
Villa175 m2€ 354,00
Kostenoverzicht woninglabel Stitswerd.

Energieadviseurs in Stitswerd vergelijken

Eenvoudig en snel het definitieve energielabel aanvragen? In dat geval ga jij snel op zoek naar een erkend deskundige energielabel Stitswerd. Het portaal om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin vergelijk je bevoegde deskundigen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding tref je in de tabel hieronder meerdere erkende bureaus waar je simpel en snel een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

In 4 stappen een duurzame woning

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning omturnen tot een label A/B/C huis. Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Hierdoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is kijk je pas naar de opties voor energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Energielabel hypotheek.

Tip: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl controleer je – na het beantwoorden van wat vragen – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Doe hier de check.

Het gemak van een zuinig energielabel woning Stitswerd

 • Een “groene” woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een woning met label A of B is goed voor het milieu.
 • Woningwaarde stijgt tot wel 20%.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • Je kunt profiteren van veel subsidies wanneer je investeert in een groener label.
 • De energiecoach in Stitswerd kan hier ook in adviseren.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2022Laat een 100% elektrische warmtepomp installeren (van gas los).
Label B2001 – 2009Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1988 – 1999Triple glas, zonnepanelen + evt. spouwmuurisolatie
Label D1975 – 1983Vervang de CV ketel door een duurzame variant.
Label E1967 – 1974Een moderne HR-ketel, zonnepanelen en isoleren.
Label F1949 – 1970Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1945Isoleren en het plaatsen van dubbelglas.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle specialisten en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinige woning. Door de muren, vloer en het dak te isoleren vermijd je dat de warmte in jouw woning de woning ontglipt. Met isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en profiteer je van een prettig leefklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is vooral afhankelijk van de huidige staat van de woning. Het bouwjaar van het huis geeft een aardige indicatie. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In de tabel hieronder vind je de besparingen die mogelijk gerealiseerd kan worden voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3300 – €53001250 m3€925
Vloerisolatie€1000 – €3400400 m3€296
Spouwmuurisolatie€1000 – €2200810 m3€599
HR++ glas€1700 – €2600515 m3€381,1
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat je huis een goede isolatie heeft, moet je zorgen dat de luchtstromen in het pand worden verbeterd. Ventilatie is bepalend voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren wil zeggen een optimaal klimaat in huis zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelend rooster: rooster in ramen of deuren zorgen voor schone lucht.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht om je huis te verwarmen.

CV-ketel vervangen

Het verwarmen van de woning vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Kies voor een duurzaam alternatief die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In onderstaande lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: op een duurzame manier warm tapwater opwekken.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Voordelen zonnepanelen

Zodra je aanpassingen hebt doorgevoerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De benodigde energie kan je helemaal zelf genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen het licht op en zetten dit om in elektrische energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4100 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Over dit stukje stroom ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-stitswerd-9999

Energielabels voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijsinstellingen, warenhuizen, en publieke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het gebouw groter dan 100m2, en wordt minimaal 50% daarvan gebruikt als kantoor? In dat kader moet het pand per 2023 minimaal energielabel C hebben. Ook moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, zoals in de wachtruimtes / ingang. Op deze website vind je ook alles over Energielabel A / A++.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor productiehallen en loodsen is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten binnenkort (2023) beschikken over een milieulabel C of hoger.
 • In publieke (bedrijfs)ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Vaak gestelde vragen (FAQ) over woninglabels

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel zegt iets over de mate waarin een huis energiezuinig is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A/B (heel zuinig) en gaat verder tot F / G (heel onzuinig).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen moet je inzicht bieden in wat de huidige energie staat van de woning is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van €170,00.

Hoe werkt het aanvragen van het label?
Voor een erkend label moet je een erkend deskundige energiedeskundige in Stitswerd bij je thuis laten komen. Op www.Qbis.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. Deze expert moet fysiek bij je thuis komen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Deze expert berekent de energieprestaties en voert deze ook in de database EP-online in. De definitieve berekeningen ontvang je per mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Het Hogeland).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De expert kijkt naar het bouwjaar van het huis, het soort huis, grootte van de woning en overige onderdelen als type glas, de isolatiewerkzaamheden, de aanwezige ventilatie opties en verwarmingssystemen en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van jouw huis en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Vervolgens krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat is de prijs van het energielabel?
De onkosten van een energielabel liggen vaak tussen de €175,00 en €430,00. De definitieve prijs wordt berekend a.d.h.v. de omvang van de woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Stitswerd kan je doen door velerlei energiebedrijven naast elkaar te zetten die werkzaam zijn in de provincie Groningen.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Om jouw huidige score te bekijken surf je naar Energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en voer jouw postcode (9999) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Goed om te weten: is het een voorlopig energielabel? Dit is geen formeel label en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Stitswerd opvragen.

Plaats een reactie