Energielabel Amsterdam-Duivendrecht

Direct energielabel aanvragen

Direct een betaalbaar energielabel aanvragen voor jouw woning in Amsterdam-Duivendrecht? Per 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Dit keurmerk geeft een indicatie van hoe energiezuinig jouw huis is en geeft praktische opties om de woning duurzamer te laten worden. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in Amsterdam-Duivendrecht verplicht. Op dit informatieplatform vind je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw certificaat. Ook is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en kan je aan de slag met tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel zuinig) t/m F of G (vervuilend).
 • Tot voor kort was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Amsterdam-Duivendrecht die jouw woning helemaal doorneemt en het label registreert.
 • Het label – inclusief concrete verbeterpunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €110,00 – €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Amsterdam-Duivendrecht

Het energielabel geeft een indicatie van de energieprestatie van een woning. Alle Nederlanders met een huis hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds kort is er een nieuwe manier wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Daarom moet je een bevoegde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna check je hoe je het voordelig energielabel in Amsterdam-Duivendrecht moet aanvragen.

Een particulier woning energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Zoek op postcode (1114) om een erkend deskundige in Amsterdam-Duivendrecht te vergelijken.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een van de aangesloten adviseurs en plan een afspraak in. Het is handig als je alle relevante gegevens van de woning kunt laten zien. Waar vaak om gevraagd wordt zijn bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en neemt de woning op. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Amsterdam-Duivendrecht berekent de energieprestaties en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is ontvang je digitaal een PDF van het informatielabel incl. de geconstateerde punten en concrete verbeterpunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen in de situaties waarbij je gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Bekijk energieadviseurs en vind de laagste prijs

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel liggen tussen de €150,00 en €395,00. In het bijgesloten overzicht bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Amsterdam-Duivendrecht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de beschikbare (regionale) experts te vergelijken. Vergelijk ook adviseurs in Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen, Kantens en Toornwerd. De tarieven hangen af van verschillende factoren.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, twee-onder-een kap, villa, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en andere technische informatie).
 4. De energiecoach of adviseur die je kiest.
WoningWoonruimte (m2)Tarieven
Klein appartement55 m2€ 160,00
Tussenwoning100 m2€ 224,00
Hoekwoning150 m2€ 278,00
Villa200 m2€ 359,00
Geschatte kosten woninglabel Amsterdam-Duivendrecht.

Gecertificeerde energieadviseurs in Amsterdam-Duivendrecht vergelijken

Vandaag nog dit definitief energielabel aanvragen? In dat geval contacteer je een erkend deskundige energielabel Amsterdam-Duivendrecht. De juiste plek om een adviseur te vinden is www.centraalregisterTechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Op deze plek staan alle namen en gegevens van erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Voor jouw gemak vind jij in onze vergelijker een aantal uitgelichte adviseurs waar je verrassend eenvoudig een milieulabel kunt regelen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan om je woning te verduurzamen

Gebruikt jouw huis veel energie, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Zo is het zeker dat het in de winter lekker warm blijft, en in de zomer heerlijk koel. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op de mogelijkheden voor energieopwekking. Lees hier ook meer informatie over Energielabel aanvragen.

Tip: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Voordelen van een zuinig energielabel woning Amsterdam-Duivendrecht

 • Een milieuvriendelijke woning en besparen op de energierekening.
 • Een prettig wooncomfort: het hele jaar een aangename temperatuur in huis.
 • Een B- of A woning stoot minder CO-2 uit.
 • Waarde van de woning stijgt.
 • Steeds vaker recht op korting op de hypotheekrente.
 • De regering biedt meerdere subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Amsterdam-Duivendrecht kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2014 – 2024Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B1998 – 2005De woning verwarmen met een warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1985 – 2002HR-glas op woon- en slaapkamer.
Label D1971 – 1983Kijk of je de thermische schil van het huis kunt verbeteren.
Label E1970 – 1974Isolatie van muur, dak, vloer en kruipruimte en zonnepanelen.
Label F1947 – 1968Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.
Label Gt/m 1943Spouwmuur-, dak- en vloerisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk de experts en regel het nog deze week

Isolatie van je woning

Isolatie is altijd de basis van een “groene” woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de gerealiseerde warmte naar buiten gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en profiteer je van een prettig woonklimaat. Waar je moet starten met isoleren hangt af van de huidige isolatiewaarden. Het jaar waarin de woning is neergezet geeft een aardige indicatie. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden toont plaatsen waar isolatie ontbreekt. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de mogelijke besparingen voor een doorsnee woning met een normale hr combiketel.

Soort isolatieTarievenBesparing GasBesparing p/jaar
Dakisolatie€3300 – €5100800 m3€512
Vloerisolatie€1300 – €3100235 m3€150
Spouwmuurisolatie€1050 – €2100700 m3€448
HR++ glas€1750 – €2950325 m3€208
Kosten en baten bij isolatiewerkzaamheden van een standaard huis.

Ventileren

Als jouw woning goed geïsoleerd is, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren houdt in een optimaal wooncomfort waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Winddrukgeregelde roosters: wordt door winddruk nauwer of zelfs helemaal gesloten.
 • Lokale ventilatie-unit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met WTW: een systeem dat lucht aanvoer en afvoert waarbij de warmte wordt behouden.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: is in staat om warmte aan ventilatielucht te onttrekken en verwarmt de CV-ketel voor.

Alternatief voor CV-ketel

De centrale verwarming vergt jaarlijks heel wat gas. Veel woning beschikken nog over een gasketel. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die nauwelijks of helemaal geen gas gebruikt. In de volgende opsomming staan enkele van deze producten.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: betaalbaar systeem op de CV-ketel te ondersteunen.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Voordelen zonnepanelen

Als je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door te investeren in zonnepanelen. Zonnepanelen gaan met gemak 25 jaar mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een pv-systeem van 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4500 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De stroom die over is en je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Over dit stukje stroom krijg je dezelfde prijs als je betaalt aan jouw leverancier.

energielabel-amsterdam-duivendrecht-1114

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij oplevering, maar ook bij verhuur/verkoop van een zakelijk pand (indien groter dan 50 m2). De regel is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, winkels, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een gemeentehuis. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorplekken? Dan moet het gebouw begin 2023 ten minste energielabel C hebben. Daarnaast moeten bedrijven en organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, zoals in de wachtruimtes / ingang. Bekijk ook onze pagina met informatie over Energielabel verbeteren.

 • Bij de notariële overdracht van een bedrijfspand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten geldt er op dit moment geen verplichting.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten in 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen met een ruimte van minimaal 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk de energiezuinigheid van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe gunstiger het woninglabel. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A/B (erg milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (ontzettend onzuinig).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, in de situatie waarin je het huis gaat verkopen of verhuren moet je aan kunnen tonen wat de erkende deskundige van de woning vond. Dit moet ook in de verkoopadvertentie staan. Ontbreekt het label, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe is het label aan te vragen?
Daarvoor moet je een bekwame energiedeskundige in Amsterdam-Duivendrecht thuis laten langskomen voor een onderzoek. Middels de database van Qbis.nl kan je een energiespecialist zoeken. Een inspecteur komt bij je thuis en kijkt hoeveel energie er nodig is om de woning te verwarmen. Deze specialist berekent het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Je ontvangt digitaal alle dossiers en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Ouder-Amstel).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De adviseur bekijkt de bouwperiode, het type gebouw, m2 woonoppervlakte en overige onderdelen als type glas, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Aan de hand van deze inspectie wordt gecalculeerd wat de totale energiebehoefte is voor het opwarmen en koelen van het huis en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Wat kost een energielabel?
De prijzen van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €185,00 – €385,00. De investering wordt bepaald door type woning, de benodigde tijd die de energieadviseur nodig heeft en de beschikbare documentatie (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Amsterdam-Duivendrecht kan jij doorgaans het meest voordelig doen door veel energie-inspecteurs te gaan vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om dit in te zien check je het platform energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (1114) plus het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Opmerking: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief milieulabel. Zoek het snel uit: energielabel huis Amsterdam-Duivendrecht opvragen.

Plaats een reactie