Energielabel Boesingheliede

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Boesingheliede? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Dit milieulabel geeft aan hoe milieuvriendelijk een huis is en biedt nuttige mogelijkheden om het nog zuiniger te maken. Ga je je huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Boesingheliede verplicht. Op onze vergelijkingssite lees je uitgebreide informatie over het opvragen, aanvragen of aanpassen van jouw keurmerk. Tevens kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en kan je aan de slag met handige tips om jouw label te verbeteren.

 • Het energielabel laat zien hoe zuinig jouw woning is, en hoe je dit kunt verbeteren.
 • Het is noodzakelijk bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (maximaal milieuvriendelijk) t/m F of G (erg onzuinig).
 • Voorheen vroeg je het VEL (vereenvoudigd label) gewoon online aan. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Boesingheliede die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – inclusief een rapport met adviespunten – heeft een prijs van tussen de €105,00 & €360,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Boesingheliede

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle mensen met een woning verkregen in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid. Wanneer je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe richtlijn waarbinnen het label wordt opgesteld (NTA8800). Daarom moet je een bekwame energieadviseur langs laten komen. Deze energie-expert komt langs en analyseert de actuele situatie op energiegebied. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het volgende overzicht bieden wij informatie over hoe jij het voordelig energielabel in Boesingheliede kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Kom in contact met een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Neem als basis je postcode (2143) om een erkend deskundige in Boesingheliede te traceren.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Klik door naar een energiedeskundige en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle actuele details van jouw huis paraat hebt. Met name bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie om de kenmerken van je huis vast te stellen. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Vaststellen van het label

  De EP-adviseur in Boesingheliede rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Het label via internet bekijken

  Na afloop van de inspectie ontvang je digitaal een PDF van het certificaat met een toelichting en de aanbevolen energiebesparende maatregelen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en moet jij kunnen tonen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten definitief energielabel vergelijken

De prijzen van een definitief energielabel schommelen tussen de €190,00 en €425,00. In het overzicht hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Boesingheliede. Meteen een afspraak inplannen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Cruquius, Vijfhuizen, Zwaanshoek, Hoofddorp en Bennebroek. De prijzen hangen af van een aantal aspecten.

 1. Het soort huis (vrijstaand, villa, hoekwoning, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. De hoeveelheid uur die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie woningM2 woonruimteGeschatte kosten
Klein appartement55 m2€ 184,00
Rijtjeshuis120 m2€ 205,00
Geschakelde woning155 m2€ 270,00
Vrijstaand195 m2€ 369,00
Geschatte kosten woninglabel Boesingheliede.

De beste energieadviseurs in Boesingheliede vergelijken

Wil jij snel een definitief energielabel aanvragen? Om dit te realiseren moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Boesingheliede. Het portaal om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is www.centraalregistertechniek.nl. Daar tref je het QBISnl register. Hier tref je bekwame inspecteurs (BRL9500). Voor een voordelige keuze bekijk je in de lijst hieronder diverse (landelijke) experts waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Tips voor een lager energieverbruik

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door gebruik te maken van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een label A/B/C woning. Start altijd met de juiste isolatie. Daardoor is het zeker dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je aan de slag met energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel lening.

Adviezen: Via het platform www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het doorgeven van de gegevens van jouw woning – handige verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Boesingheliede

 • Een energiezuinige woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabele leefomgeving: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een huis met het milieulabel A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • In sommige gevallen biedt de bank een rentekorting.
 • De overheid verstrekt aantrekkelijke subsidies wanneer je er voor kiest om je woning te verduurzamen.
 • De energiecoach in Boesingheliede kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Zelfvoorzienende woning met zonnepanelen en warmtepomp.
Label B2001 – 2009Investeren in een all-electric of hybride warmtepomp of zonnepanelen.
Label C1987 – 1999Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1980Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1967 – 1976Isoleren van de gehele woning plus zonnepanelen.
Label F1951 – 1967Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.
Label Gt/m 1941Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinige woning. Met grondige isolatie vermijd je dat de warmte in huis de woning ontglipt. Zo gaan de stookkosten direct omlaag en geniet je van een aangenaam binnenklimaat. Waar je moet starten hangt af van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar geeft een aardige indicatie. Je kunt ook de vorige bewoners vragen wat zij aan isolatie gedaan hebben. Een bouwtechnische keuring of speciale warmtescan laat de warmtelekken van uw woning zien. Hieronder check je de te verwachten besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een normale hr combiketel.

IsolatieOnkostenBesparing gas (jaar)Besparing in €
Dakisolatie€3200 – €5300990 m3€653
Vloerisolatie€1000 – €3000240 m3€158
Spouwmuurisolatie€1300 – €2200845 m3€558
HR++ glas€1600 – €2650465 m3€306,9
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Wanneer jouw woning goed geïsoleerd is, moet je zorgen dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: gemakkelijk in elke kamer frisse lucht.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: gebruikt de warmte uit de ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

CV-ketel vervangen

Een huis verwarmen vraagt veel energie (en geld). In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst kun je verschillende voorbeelden vinden.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Goedkoper en sneller je huis stoken.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Voordelen zonnepanelen

Op het moment dat je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. De stroom die je nu nodig hebt kan je schoon en duurzaam opwekken door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen zetten zonlicht om in zonne-energie.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen kost zo’n €4400 en verdien je terug in gemiddeld 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt gaat terug naar het net (salderen). Hiervoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je normaal de stroom inkoopt.

energielabel-boesingheliede-2143

Energielabel voor bedrijfspanden

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is opgesteld voor utiliteitsgebouwen als een kantoorgebouw, onderwijsgebouwen, horecagelegenheden, en openbare gebouwen zoals verzorgingshuizen. Gaat het om een pand groter dan 100m2, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoorruimtes? In dit scenario moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Daarbij moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen die hun vestiging in een publiek toegankelijke ruimte hebben van meer dan 250 m2 het label zo ophangen dat iedereen dit kan zien, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over A energielabel.

 • Bij verkoop, verhuur of oplevering van een bedrijfsruimte is een energielabel verplicht.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor schuren en garages is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 m2 aan functionele ruimte (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden van meer dan 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe efficiënter de woning verwarmd wordt, hoe beter het woninglabel is. Deze energie-index begint bij energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) tot de rode labels F en G (heel onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het label is van jouw huis is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Is er geen geregistreerd label, dan kun je een boete van €170 krijgen.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Boesingheliede bij je thuis laten komen voor een inspectie. Middels QBIS.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Deze inspecteur zal thuis langskomen en doorloopt een lange lijst met punten. Deze specialist rekent alles door, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Haarlemmermeer).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
De adviseur controleert het bouwjaar van het huis, het type woning, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als ramen en kozijnen, mate van isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. Op basis van deze gegevens berekent de deskundige hoeveel energie er wordt gebruikt voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van het object en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Vervolgens zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €195,00 – €360,00. De prijsindicatie heeft te maken met het soort woning, hoeveel uur de expert er mee bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Boesingheliede kun jij het beste doen door meerdere energiebedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn rondom de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken ga je naar www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en voer jouw postcode (2143) plus het huisnummer in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitieve status. Zoek het snel uit: energielabel huis Boesingheliede opvragen.

Plaats een reactie