Energielabel Aalsmeerderbrug

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Aalsmeerderbrug? Vanaf 2015 heeft ieder huis een energielabel toegewezen gekregen. Het label geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en biedt gerichte verbeterpunten om het energieverbruik terug te dringen. Wil je jouw huis verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Aalsmeerderbrug verplicht. Op Energielabelprijzen.nl lees je alle benodigde info over het regelen en aanvragen van een keurmerk. Bovendien kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en bekijk je handige tips & tricks bij het verduurzamen van jouw woning.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F/G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regelgeving is in 2021 omgegooid.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Aalsmeerderbrug die de woning komt bekijken en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost gemiddeld tussen de €190,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Aalsmeerderbrug

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle woningen in Nederland hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan is een definitief energielabel verplicht. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet nu een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert huur je als het ware in en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. In het stappenplan hieronder leggen wij uit hoe je zo’n voordelig energielabel in Aalsmeerderbrug kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle erkend deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vaststellen. Vul je postcode in (1436) om een erkend deskundige in Aalsmeerderbrug op te sporen.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Kies een deskundige en maak een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je zoveel mogelijk gegevens van de woning hebt. Denk aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en installatietechnische gegevens.

 3. Inventarisatie

  De erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en berekent de energieprestatie van de woning. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Aalsmeerderbrug bepaalt het uiteindelijke label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Online label inzien

  Na registratie sturen ze een PDF op van het document inclusief alle kenmerken en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Het document heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en moet jij kunnen tonen op het moment dat je gaat verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Vergelijk energieadviseurs en maak gebruik van de aanbieding!

Kosten van een energielabel

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 & €415,00. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige Aalsmeerderbrug. Direct een offerte? Klik hier om de verschillende bedrijven met elkaar te vergelijken. Bekijk ook adviseurs in Rijsenhout, Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker en Amstelhoek. De offerte prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. de volgende variabelen.

 1. Type en leeftijd woning (twee-onder-een kap, vrijstaand, appartement, tussenwoning, hoekwoning).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningtypeM2 woonruimteGeschatte kosten
Studio/Appartement50 m2€ 169,00
Rijtjeswoning130 m2€ 207,00
Geschakelde woning145 m2€ 274,00
Losse woning185 m2€ 356,00
Geschatte kosten woninglabel Aalsmeerderbrug.

Energieadviseurs in Aalsmeerderbrug vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Aalsmeerderbrug. De juiste plek om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier vergelijk je gecertificeerde vakmannen (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder diverse (landelijke) experts waar je eenvoudig een label kunt regelen tegen een normale prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Een energiezuinig huis in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag lagere energielasten en de energieprestatie verbeteren? Door middel van energiebesparende maatregelen kan men praktisch elk huis optimaliseren naar een huis met label A of B. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Op die manier is het zeker dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over A energielabel.

Tip: Via de website van de overheid https://www.verbeteruwhuis.nl kan je zien – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Bezoek de website en doe de check.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Aalsmeerderbrug

 • Een “groene” woning en besparen op de maandelijkse energielasten.
 • Een aangenaam klimaat in huis: minder tocht en kou rond het raam.
 • Het woninglabel A of B beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Sommige hypotheekverstrekkers bieden een duurzaamheidskorting.
 • Er gelden verscheidene subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Aalsmeerderbrug kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2014 – 2023Met warmtepomp en zonnepanelen een energieneutrale woning.
Label B2001 – 2008Het laten plaatsen van een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1985 – 2004Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1972 – 1983Leg de nadruk op goede degelijke vloerisolatie.
Label E1965 – 1978Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Vooral dubbelglas en isolatie.
Label Gt/m 1945Vooral dubbelglas en isolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk aanbieders en vraag het nog deze week aan

Isoleren van de woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een warme en zuinige woning. Dankzij goede isolatie voorkom je dat de warmte in huis zomaar verdwijnt. Op die manier worden de stookkosten een stuk gunstiger en realiseer je een prettig binnenklimaat. Waar je moet starten wordt bepaald door de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het bouwjaar van het huis kan deels bepalen wat deze staat is. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. In ons overzicht hieronder krijg je inzicht in de doorsnee besparing voor een gemiddelde eengezinswoning met een hoogrendementsketel.

IsolatiePrijsBesparing (gas)Energiebesparing
Dakisolatie€4000 – €6000985 m3€670
Vloerisolatie€1100 – €4000420 m3€286
Spouwmuurisolatie€1400 – €2050885 m3€602
HR++ glas€1500 – €2650510 m3€346,8
Kosten en baten bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, is het aan te raden dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig klimaat in huis waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: systeem dat evenveel lucht aan- als afvoert.
 • Ventilatiewarmtepomp met HR:ketel: maakt slim gebruik van warmte die aanwezig is in de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Woning gasloos verwarmen

Een huis verwarmen vergt jaarlijks heel wat gas. In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een schoner alternatief die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Onderstaand bieden we een aantal suggesties.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Iets duurder in aanschaf maar veel efficiënter.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: comfortabele lokale stralingswarmte die prettig aanvoelt.

Zonnepanelen op het dak

Zodra je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze hebben een levensduur van 25 jaar of langer en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5100 en heb je terugverdiend binnen 6 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Hierover ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-aalsmeerderbrug-1436

Energielabels voor bedrijfspanden

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk wanneer er een verkoop- of verhuurcontract wordt opgesteld van een bedrijfspand vanaf 50m2. De verplichting is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, sporthallen, warenhuizen, en openbare panden zoals stations. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoor? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten o.a. musea, banken en ziekenhuizen in publieke gebouwen van 250m2 of groter dit energielabel zichtbaar tonen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Op deze website lees je ook alles over F energielabel.

 • Bij overdracht of oplevering van zakelijke panden is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is hierop een uitzondering van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten vanaf 2023 verplicht milieulabel C hebben.
 • In grotere publieke ruimtes van meer dan 250 m2 moet het energielabel duidelijk zichtbaar voor het publiek worden opgehangen.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat doet een energielabel?
Het energielabel zegt iets over hoe energiezuinig een huis is. Hoe energiezuiniger, hoe gunstiger het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) en kan oplopen tot F / G (zeer onzuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen wat het definitieve energielabel is. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Op welke wijze kan ik een label aanvragen?
Voor een erkend label moet je een deskundige energiedeskundige in Aalsmeerderbrug thuis laten langskomen voor een onderzoek. Door middel van QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze inspecteur komt bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij stelt het label vast en registreert deze in de database EP-Online. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Haarlemmermeer).

Wat bepaalt mijn energielabel?
De deskundige inspecteert het bouwjaar, woningtype, het aantal m2 woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, hoe goed de woning geïsoleerd is, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Op basis daarvan berekent hij of zij hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van woonunit en welk deel uit hernieuwbare bronnen komt. Op basis hiervan zal de adviseur het labelletter definitief vaststellen en inschrijven.

Wat zijn de kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €145,00 & €405,00. De totale kostprijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen en facturen van renovaties). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Aalsmeerderbrug kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene aanbieders onder elkaar te zetten die werken in de provincie Noord-Holland.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken check je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en vul de postcode (1436) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus niet bruikbaar voor verkoop of verhuur. Je moet het dus eerst laten omvormen naar een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Aalsmeerderbrug opvragen.

Plaats een reactie