Energielabel Rijsenhout

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Rijsenhout? Vanaf 1 januari 2015 beschikt elke woning over een energielabel. Dit milieulabel laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont praktische verbetermogelijkheden om de woning nog energiezuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Rijsenhout verplicht. Op onze vergelijkingssite ontdek je nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Ook is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en tref je hier nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij een transactiemoment (verkoop, verhuur en oplevering).
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A & B (maximaal zuinig) t/m F & G (rood, hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je plant een afspraak met een energieadviseur in Rijsenhout die het huis inspecteert en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €145,00 & €400,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Rijsenhout

Een energielabel biedt duidelijkheid over de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle woningeigenaar hebben in 2015 een voorlopig energielabel gekregen. In de situatie waarbij je jouw huis wilt verhuren of verkopen, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een bekwame energieadviseur laten langskomen. Deze energie-expert bezoekt jou op locatie en neemt de woning op. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. Hieronder bieden wij informatie over hoe jij een voordelig energielabel in Rijsenhout regelt.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl bekijk je alle deskundige energieadviseurs die een energielabel mogen vastleggen. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (1435) om een erkend deskundige in Rijsenhout op te vragen.

 2. Afspraak en voorbereiding

  Kies een van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Zorg dat je zoveel mogelijk gegevens van de woning kunt laten zien. Je kunt denken aan bouwtekeningen, EPC berekeningen en andere technische informatie.

 3. Inventarisatie

  Zo’n erkend energiedeskundige komt langs op het afgesproken moment en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Rijsenhout beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Database met labels bekijken

  Na registratie sturen ze een PDF op van het label met daarbij de specificaties en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet jij kunnen tonen verkoop- of verhuur van de woning. Via de online omgeving van de overheid (DigiD inlog noodzakelijk) is het ook op te vragen.

Een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De doorsnee tarieven voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €150,00 & €430,00. In de tabel die je hieronder ziet bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Rijsenhout. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Leimuiden, Kudelstaart, Vrouwenakker, Amstelhoek en de Hoef. De totale kosten worden gecalculeerd a.d.h.v. meerdere variabelen.

 1. Categorie huis (tussenwoning, twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, villa).
 2. De hoeveelheid arbeid (in uren) die de bouwinspecteur denkt nodig te hebben.
 3. De hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Categorie woningGrootteKostprijs
Studio/Appartement60 m2€ 177,00
Tussenwoning130 m2€ 224,00
Hoekwoning150 m2€ 292,00
Losse woning190 m2€ 355,00
Kostenoverzicht woninglabel Rijsenhout.

Deskundige energieadviseurs in Rijsenhout vergelijken

Snel en simpel het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Rijsenhout. De juiste plek om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. Hierin doorzoek je gecertificeerde deskundigen (BRL9500). Voor jouw gemak tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Stappenplan voor duurzaam en energiezuinig huis

Woon jij in een milieu-onvriendelijk huis, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een label A/B/C woning. Aan de basis staat altijd isoleren. Zo zorg je ervoor dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op eigen energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel voor huizen.

Tips: Via de website van de overheid www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de kenmerken van jouw woning hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een groen energielabel. Bezoek de website en doe de check.

Het belang van een zuinig energielabel woning Rijsenhout

 • Een milieuvriendelijke woning en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabele leefomgeving: geen last van koudeval en/of tocht.
 • Een woning met label A of B is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Aantrekkelijke korting op de hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt gebruik maken van aantrekkelijke subsidies op het moment dat je jouw huis verduurzaamt.
 • De energiecoach in Rijsenhout kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2012 – 2022All-electric warmtepomp voor nul-op-de-meter.
Label B2001 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003driedubbel of HR+++ glas met zonnepanelen.
Label D1971 – 1981Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1968 – 1974Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1968Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1935Nieuwe ketel en isoleren.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Vergelijk alle adviseurs en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een warme en zuinige woning. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren verhinder je dat warme lucht verloren gaat. Dankzij isolatie ben je minder kwijt aan stookkosten en dat leidt tot een gezond binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het bouwjaar van het huis geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek met warmtescan toont hoe het zit met het warmteverlies van je woning. Hieronder zoek je eenvoudig naar de te verwachten besparing in het geval van een eengezinswoning met een standaard hr combiketel.

Isolatie optiesKostenBesparing gas (m3)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €5400980 m3€657
Vloerisolatie€1500 – €3900415 m3€278
Spouwmuurisolatie€1300 – €2400880 m3€590
HR++ glas€1600 – €2800505 m3€338,35
Kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Indien je huis een goede isolatie heeft, moet je erop letten dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is belangrijk voor een aangename leefomgeving. Slim en zuinig ventileren betekent een optimaal klimaat in huis waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en past dit toe op de verwarming.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: verwarmingssysteem dat samenwerkt met de normale gas cv-ketel.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Zonnepanelen op het dak

Op het moment dat je de nodige maatregelen hebt getroffen weet je ongeveer hoeveel stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4800 en verdien je terug in 8 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je dezelfde prijs als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-rijsenhout-1435

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben bij verhuur, verkoop en oplevering van bedrijfspanden van 50m2 of groter. Deze regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, winkels, en publiek toegankelijke panden zoals ziekenhuizen. Heeft het pand meer dan 100 m2 gebruiksoppervlakte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorruimte? Op dat moment is het plicht dat deze gebouwen in 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten bedrijven en organisaties die werkzaam zijn in publieke ruimtes van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de ingang. Bekijk ook informatie over E energielabel.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van kantoorpanden is een energielabel noodzakelijk.
 • Op dit moment geldt deze verplichting voor bedrijfspanden en ruimtes met een oppervlak van meer dan 50 m2.
 • Voor schuren en garages gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen groter dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten per 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In openbare gebouwen van 250m2 of groter hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index start bij energielabel A of B (maximaal zuinig) en kan oplopen tot G (niet duurzaam).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verhuurt of verkoopt moet je inzicht bieden in welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Beschik je niet over een label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Rijsenhout laten komen. Middels de database van Qbis.nl bekijk je snel de energiespecialisten in de buurt. Een expert moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. De deskundige komt met een eindoordeel en voert de registratie door in de het EP-Online systeem. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Haarlemmermeer).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige checkt de bouwperiode, het soort woning, woonoppervlakte en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de manieren van isoleren, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Met deze complete analyse kan uitgerekend worden hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het leveren van warm water en de verwarming van een gebouw en hoeveel stroom er zelf wordt opgewekt uit duurzame bronnen. Daarna zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €165,00 – €405,00. De investering wordt bepaald door het soort woning, de hoeveelheid uren die de expert bezig is en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Rijsenhout kun jij het beste doen door velerlei energieadviseur onder elkaar te zetten die opereren in en rondom de provincie Noord-Holland.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Daarvoor bezoek je de overheidswebsite energielabel.nl. Kies het type woning en voer de postcode (1435) plus het huisnummer in. Je krijgt nu gelijk het huidige label plus de vervaldatum te zien. Kijk uit: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Rijsenhout opvragen.

Plaats een reactie