Energielabel de Hoef

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in de Hoef? Sinds 1 januari 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het certificaat laat zien hoeveel energie jouw woning verbruikt en toont nuttige verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je je huis verkopen? Dan is een definitief energielabel in de Hoef verplicht. Op dit informatieplatform tref je actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Daarnaast is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en hebben wij nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Je moet het kunnen overhandigen bij het verhuren of verkopen van jouw huis.
 • We delen het op in 7 categorieën: Energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (rood, hoog verbruik).
 • Tot 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in de Hoef die de kenmerken van de woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het keurmerk – incl. verbetermogelijkheden – kost gemiddeld tussen de €155,00 & €410,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in de Hoef

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle mensen met een woning hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds kort is er een nieuwe methode die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet tegenwoordig een gecertificeerde energieadviseur thuis laten komen. Deze energie-deskundige zal thuis langskomen en analyseert de actuele situatie op energiegebied. Voor jou als woningbezitter betekent dit wel dat je meer moet betalen. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe jij een voordelig energielabel in de Hoef kunt aanvragen.

In vijf stappen het energielabel aanvragen

 1. Vind een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Zoek op postcode (1426) om een erkend deskundige in de Hoef op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Contacteer een energie-specialist en maak een afspraak. Het is handig als je zoveel mogelijk gegevens van het gebouw beschikbaar hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. De inspectie

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij zal ongeveer 2 uur bezig zijn.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in de Hoef kiest het label en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de calculatie is afgerond wordt er een PDF toegestuurd van het document met een toelichting en concrete energiebesparende maatregelen. Het label is 10 jaar geldig en dien je over te dragen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Alles weten over een particulier energielabel?

Bekijk energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel schommelen tussen de €195,00 en €420,00. In de vergelijker hieronder bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige de Hoef. Direct een aanvraag doen? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in De Kwakel, Naarden, Bussum, Muiderberg en Muiden. De definitieve tarieven komen tot stand door velerlei variabelen.

 1. Type woning (twee-onder-een kap, appartement, vrijstaand, villa, hoekwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
WoningM2 woonruimtePrijsindicatie
Appartementje75 m2€ 167,00
Rijtjeshuis125 m2€ 219,00
2-onder-1-kap155 m2€ 273,00
Villa175 m2€ 360,00
Actuele kosten woninglabel de Hoef.

Gecertificeerde energieadviseurs in de Hoef vergelijken

Deze week je definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel de Hoef. Het portaal om deze vakmannen te treffen is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Daar tref je bekwame vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak bekijk je in de lijst hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb jij een label E, F of G woning, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Met de juiste energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbeteren tot een “groen” label (A, B of C). Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor zorg je ervoor dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Bij de fase daaropvolgend ga je juist verder in op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Erkend deskundige.

Tip: Op de website Verbeteruwhuis.nl bekijk je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een groen energielabel. Achterhaal de mogelijke besparingen.

Voordelen van een zuinig energielabel woning de Hoef

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label B of A is goed voor het milieu.
 • De waarde van het huis neemt toe.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • Je kunt profiteren van allerlei subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in de Hoef kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarPunten van aandacht
Label A2010 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1998 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1984 – 2003Loop alle achterstallige isolatie na, en kijken naar een zonneboiler.
Label D1971 – 1981Enkelglas vervangen voor dubbelglas of HR+ glas.
Label E1966 – 1974Kruipruimte, muren, dak en vloer isoleren + zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Een moderne HR-ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle aanbieders en regel het nog deze week

Woningisolatie

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een energiezuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak verhinder je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Dankzij isolatie bespaar je op de maandelijkse stookkosten en geniet je van een aangenaam leefklimaat. Waar je moet starten ligt aan de manier waarop je huis nu is geïsoleerd. Het jaar waarin de woning is neergezet kan deels bepalen wat deze staat is. Je kunt ook navraag doen bij vorige bewoners of mensen uit de straat. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In de lijst hieronder check je de doorsnee besparing bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een hr combiketel.

IsolatiePrijsBesparing GasBesparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €6000955 m3€697
Vloerisolatie€1700 – €3800390 m3€285
Spouwmuurisolatie€1450 – €2250855 m3€624
HR++ glas€1650 – €2650480 m3€350,4
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Op het moment dat de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is bepalend voor een comfortabel binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig binnenklimaat waarbij er warmte uit de vervuilde lucht wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelend rooster: Beperkt automatisch de luchttoevoer bij hogere windsnelheden.
 • Lokale ventilatie-unit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp in combinatie met HR-ketel: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en ondersteunt zodoende de CV-ketel.

Woning gasloos verwarmen

De verwarming in een huis kost het meeste energie. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Kies voor een duurzaam alternatief om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: een mooi tussenoplossing voor duurzamer verwarmen.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: maakt gebruik van zonne-energie voor het bereiden van warm water.
 • Infraroodpanelen: zorgen voor gerichte verwarming, ideaal in bijv. de badkamer.

Stroom opwekken met zonnepanelen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je wat jouw nieuwe stroomverbruik is. De benodigde energie kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je hebt ze vaak binnen 7 jaar terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen daglicht op en zetten dat om in elektriciteit.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen kost gemiddeld €4400 en heeft een terugverdientijd van ongeveer 7 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor dit stukje ontvang je hetzelfde tarief als waarvoor jij stroom afneemt.

energielabel-de-hoef-1426

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Elke kantoorpand moet een energielabel kunnen overleggen bij verkoop, verhuur en oplevering van een bedrijfspand vanaf 50m2. Deze verordening richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, onderwijspanden, retailpanden, en publiek toegankelijke gebouwen zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoor? In dit scenario moet het pand per 2023 ten minste energielabel C hebben. Ook moeten organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Je kunt hier ook meer lezen over Energielabel voor huizen.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor bedrijfshallen en opslagruimtes gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (met minimaal 50% als kantoorfunctie) moeten per 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grote publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabels biedt inzicht in hoe energiezuinig een huis is. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De energie-index start bij energielabel A of B (heel milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (vervuilend).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je aantonen welk energielabel het huis toegekend is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik het label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een bevoegde energiedeskundige in de Hoef laten langskomen. Op de website Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze vakman komt langs en kijkt hoe het gesteld is met de isolatie en duurzame verwarmingsbronnen. De adviseur komt met een eindoordeel het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente De Ronde Venen).

Op welke manier wordt het energielabel bepaald?
Een deskundige bekijkt het bouwjaar, het type woning, m2 woonruimte en andere eigenschappen als soort glas, het soort isolatie, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er bijvoorbeeld duurzame energie wordt gebruikt middels zonnepanelen of een warmtepomp. Aan de hand van deze inspectie wordt vastgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor de centrale verwarming van jouw huis en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Daarna zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat is het tarief van een energielabel?
De kosten van het energielabel liggen tussen de €135,00 en €425,00. De investering hangt af van de omvang van de woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier de Hoef is over het algemeen gunstiger door verscheidene leveranciers te vergelijken die werken rondom de provincie Utrecht.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor surf je naar www.energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (1426) en het huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Kijk uit: krijg je een voorlopig energielabel op je scherm? Dit is geen officiële status en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je zult het dus eerst moeten omzetten naar een definitief label. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis de Hoef opvragen.

Plaats een reactie