Energielabel De Ronde Venen

Direct energielabel aanvragen

Zonder gedoe een energielabel aanvragen voor jouw woning in De Ronde Venen? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het label indiceert hoe energiezuinig jouw woning is en geeft belangrijke verbeterpunten om het energieverbruik te verlagen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in De Ronde Venen verplicht. Op deze website vind je uitgebreide info over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Tevens kunnen verschillende energieadviseurs vergeleken worden en tref je hier een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Met een energielabel wordt het duidelijk hoe energiezuinig een huis is.
 • Sinds 2015 is het verplicht bij een woningoverdracht (bijvoorbeeld verkoop of verhuur).
 • We delen het op in 7 niveaus: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (ontzettend onzuinig).
 • De laatste jaren was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Per 2021 zit dit iets anders in elkaar.
 • Jouw aanvraag loopt nu via een energieadviseur in De Ronde Venen die de woning ter plaatse opneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het label – inclusief suggesties om de woning te verduurzamen – kost je ongeveer tussen de €150,00 – €435,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in De Ronde Venen

Het energielabel geeft inzicht in de mate waarin een huis energiezuinig is. Alle huizen in Nederland namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. In de situatie waarbij het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 hanteert de overheid een nieuwe werkwijze die we ook wel kennen als NTA8800. Je moet dus een deskundige energieadviseur laten komen. Deze vakman moet fysiek bij je thuis komen en inspecteert de gehele woning. Door deze nieuwe methode zijn de kosten een stuk hoger. Onderstaand leggen wij stap voor stap uit hoe je een voordelig energielabel in De Ronde Venen moet aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen voor je huis

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Op de website www.centraalregistertechniek.nl vind je verschillende officiële energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (3642) om een erkend deskundige in De Ronde Venen te traceren.

 2. Bereid je voor op de afspraak

  Selecteer een energie-specialist en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle essentiële informatie van het gebouw beschikbaar hebt. Denk aan bouwtekeningen en facturen van renovaties of eerdere EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het bezoek duurt ongeveer 2 uur.

 4. Label registratie

  De EP-adviseur in De Ronde Venen maak zijn of haar berekening, bepaalt het label en voert de registratie door in de het EP-Online systeem.

 5. Je label opzoeken

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan wordt er een PDF toegestuurd van de energie index incl. de geconstateerde punten en alle mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen aan een geïnteresseerde koper. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

De actuele kosten van een energielabel

De tarieven van een definitief energielabel schommelen tussen de €170,00 – €360,00. In de onderstaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een energielabel deskundige De Ronde Venen. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Stichtse Vecht, Utrecht, Woerden, Nieuwegein en Oudewater. De definitieve prijzen wordt bepaald door verscheidene onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (appartement, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach waar je mee in zee gaat.
Categorie huisOppervlakteOnkosten
Klein appartement50 m2€ 163,00
Rijtjeswoning120 m2€ 222,00
2-onder-1-kap160 m2€ 272,00
Villa195 m2€ 366,00
Actuele kosten woninglabel De Ronde Venen.

Energieadviseurs in De Ronde Venen vergelijken

Eenvoudig en snel zo’n definitief energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel De Ronde Venen. Het adres om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Je kunt vanuit hier doorklikken naar het QBISnl register. In het register vergelijk je bekwame vakmannen (BRL9500). Voor jouw gemak doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je gemakkelijk een certificaat kunt regelen tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Naar label-B woning in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag iets doen aan de energieprestatie? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw verbeteren tot een label-B huis. De basis is altijd een goede isolatie. Daardoor weet je zeker dat de warmte niet zomaar de woning uit kan. Pas als het huis goed geïsoleerd is ga je juist verder in op de opties voor energie opwekken. Of klik door voor meer informatie over Energieprestatiecertificaat.

Tip: Op de onafhankelijke website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – praktische verbeteropties voor een groen energielabel. Voer de check uit.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning De Ronde Venen

 • Een milieuvriendelijke woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel leefklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een B- of A woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Soms recht op een duurzaamheidskorting bij de bank.
 • De regering biedt aantrekkelijke subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in De Ronde Venen kan hierin een adviserende rol spelen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2009 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B1997 – 2005Een warmtepomp en/of zonnepanelen.
Label C1984 – 2003Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1972 – 1980De cv ketel vervangen voor een combiketel.
Label E1966 – 1979Isolatie van vloer, dak en muren + zonnepanelen.
Label F1948 – 1965Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie.
Label Gt/m 1930Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk de experts en regel het binnen een paar dagen

Woningisolatie

Isolatie is de belangrijkste voorwaarde voor een zuinig huis. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Hiermee gaan je stookkosten direct omlaag en dat leidt tot een aangenaam klimaat in huis. Waar je moet starten met isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of een thermografische inspectie kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder zoek je eenvoudig naar de gemiddelde besparingen bij een eengezinswoning met 60 m2 vloeroppervlak met een standaard hr combiketel.

Type isolatiePrijsBesparing gas (m3)Besparing in €
Dakisolatie€4000 – €5300995 m3€716
Vloerisolatie€1900 – €4000400 m3€288
Spouwmuurisolatie€1000 – €2450765 m3€551
HR++ glas€2000 – €2650385 m3€277
Tarieven en besparingen bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

In de situatie waarbij je huis een goede isolatie heeft, moet je er zorg voor dragen dat er voldoende frisse lucht in de woning komt. Ventilatie is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een gezond leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende roosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: slimme keuze bij woningen met natuurlijke ventilatie.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: Alle ruimtes worden even goed geventileerd.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Woning gasloos verwarmen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. In onderstaande lijst staan enkele van deze producten.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: is efficiënter en verbruikt veel minder gas.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: het hele huis verwarmen met stroom (stand-alone warmtepomp).
 • Zonneboiler: zorgt op een duurzame manier voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: aangename warmte, beperkt luchtcirculatie.

Kies voor zonnepanelen

Op het moment dat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze stroom kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €5200 en verdien je terug in 6 jaar.
 • De opgewekte stroom die je niet verbruikt kan je terugleveren aan de energieleverancier (salderen). Hierover krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-de-ronde-venen-3642

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De verordening is van toepassing op alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoorgebouw, sportfaciliteiten, restaurants, en publiek toegankelijke gebouwen zoals een station. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt 50% of meer gebruikt als kantoorruimte? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal een energielabel C hebben. Bovendien moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels die actief zijn in openbare gebouwen van 250m2 of groter het label duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Op deze website lees je ook alles over Energielabel E.

 • Bij oplevering of verhuur/verkoop van een kantoorpand is dit energielabel een dossierstuk.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor industriële bedrijfsruimten is dit niet van toepassing.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe groener het label. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer zuinig) en loopt op tot F / G (zeer hoog verbruik).

Heeft elke woning een energielabel verplichting?
Ja, op het moment je een woning verkoopt of verhuurt moet je aan kunnen tonen wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is er geen label bekend, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Hiervoor moet je een bekwame energiedeskundige in De Ronde Venen vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Via qbis.nl zijn alle energiespecialisten te vergelijken. Een adviseur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. Hij of zij maakt de berekening, bepaalt het label en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je ontvangt het document als PDF en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente De Ronde Venen).

Welke factoren bepalen mijn energielabel?
De inspecteur houdt rekening met het jaar waarin het gebouw is neergezet, het soort woning, woonoppervlakte en ook naar specifieke zaken als soort glas, hoe de woning geïsoleerd is, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. D.m.v. van deze gegevens wordt vastgesteld hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor het verwarmen en koelen van jouw woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Vervolgens wordt het labelletter geregistreerd.

Hoe duur is een energielabel?
De tarieven van een energielabel liggen vaak tussen de €115,00 & €350,00. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de informatie die voorhanden is (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier De Ronde Venen kun jij het beste doen door vele leveranciers te contacteren die werken binnen de provincie Utrecht.

Ik wil mijn energielabel opvragen, hoe werkt dat?
Hiervoor bezoek je het platform energielabel.nl. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en vul de postcode (3642) en huisnummer in. Het huidige label wordt nu meteen weergegeven. Goed om te weten: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en mag je dus niet bij een woning overdracht gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis De Ronde Venen opvragen.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie