Energielabel Mijdrecht

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Mijdrecht? Vanaf 2015 moet elke woning een energielabel hebben. Het keurmerk vertelt hoe energiezuinig jouw woning is en biedt belangrijke mogelijkheden om de energierekening verder terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Mijdrecht verplicht. Op ons energielabel-platform tref je nuttige informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het label. Verder is er ook een overzicht met plaatselijke energieadviseurs en hebben wij tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning.
 • Het is een verplichting bij een woningverkoop, verhuurcontract of een nieuwbouwproject.
 • We delen het op in 7 klassen: Energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (relatief hoog gebruik).
 • In het begin regelde je een VEL (vereenvoudigd label) zelf via internet. Vandaag de dag werkt het iets complexer.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Mijdrecht die de kenmerken van de woning bekijkt en het label registreert.
 • Het label – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost je ongeveer tussen de €120,00 – €405,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Mijdrecht

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met het energieverbruik van een woning. Alle mensen met een woning kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe methode waarop dit wordt vastgesteld (NTA8800). Je moet nu een officiële energieadviseur laten komen. Deze adviseur zal thuis langskomen en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Hieronder leggen wij uit hoe jij zo’n voordelig energielabel in Mijdrecht kunt regelen.

Energielabel aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Door gebruik te maken van www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle bevoegde energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Vul je postcode in (3641) om een erkend deskundige in Mijdrecht op te vragen.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Selecteer een specialist en bel of mail voor een afspraak. Het is handig als je alle relevante informatie van de woning paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Het onderzoek

  Deze erkend energiedeskundige komt thuis langs om de kenmerken van je huis vast te stellen. Trek er ongeveer 2 uur voor uit.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Mijdrecht komt met een eindoordeel en registreert deze in de database EP-Online.

 5. Database met labels bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk met alle resultaten en concrete energiebesparende maatregelen. Je kunt het 10 jaar blijven gebruiken en moet je laten zien bij de verkoop van de woning. Het document wordt ook opgeslagen in je Mijn Overheid omgeving.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De prijzen van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 – €405,00. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde tarieven van een energielabel deskundige Mijdrecht. Wil je een concrete prijs? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Check ook adviseurs in Loenersloot, Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis en Kockengen. De totale prijzen worden berekend middels de volgende factoren.

 1. De grootte van de woning (villa, vrijstaand, twee-onder-een kap, hoekwoning, tussenwoning).
 2. Het aantal uren dat de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. Vooraf verkregen inzicht in het huis (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
Categorie woningGroottePrijsindicatie
Klein appartement55 m2€ 160,00
Tussenwoning120 m2€ 201,00
Hoekwoning165 m2€ 275,00
Villa195 m2€ 375,00
Actuele kosten woninglabel Mijdrecht.

Toonaangevende energieadviseurs in Mijdrecht vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Om dit te regelen contacteer je een erkend deskundige energielabel Mijdrecht. Het platform om ervaren energiedeskundigen te vergelijken is centraalregisterTechniek.nl. Daar open je het QBISnl register. Op deze plek tref je gecertificeerde specialisten (BRL9500). Voor een voordelige keuze check je in het overzicht hierna verschillende (lokale) adviseurs waar je gemakkelijk een label kunt regelen zonder al te veel kosten.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam wonen in 4 heldere stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verduurzamen tot een label A/B/C huis. Het aanbrengen van de juiste isolatie is het startpunt. Daardoor kan je garanderen dat zo min mogelijk warmte verloren gaat. Op het moment dat de isolatie goed is leg je de nadruk op energie die je zelf kunt opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Energielabel voor huizen.

Belangrijk: Op de website Verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – praktische verbeteropties voor een beter energielabel. Check de potentiële besparing.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Mijdrecht

 • Een “groene” woning met een lagere energierekening.
 • Een comfortabel wooncomfort: een lekker warm huis zonder tocht en kou.
 • Een woning met label A of B draagt bij aan een beter milieu.
 • Tot wel 20% hogere woningwaarde.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Er bestaan gunstige subsidies wanneer je aan de slag gaat met isolatie of zonnepanelen.
 • De energiecoach in Mijdrecht kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2010 – 2024Verduurzaam onzuinige apparaten en kiest voor een WTW.
Label B1999 – 2008Zelf stroom opwekken met zonnepanelen + warmtepomp.
Label C1984 – 2001Kies voor nieuw glas, installeer zonnepanelen en isoleer het dak.
Label D1973 – 1983Probeer te beginnen met een goede vloerisolatie.
Label E1965 – 1974Isoleren en plaatsen van dubbel glas + zonnepanelen.
Label F1948 – 1969Isolatie met focus op vloer, dak en muur.
Label Gt/m 1935Dak-, vloer-, bodem-, en muurisolatie.

Zoek je het goedkoopste energielabel?

Vergelijk experts en ontvang nog deze week jouw label

Woning isoleren

Isolatie is altijd de basis van een zuinige woning. Door goede isolatie van vloeren, muren en dak vermijd je dat gewonnen warmte naar buiten gaat. Op die manier zullen de stookkosten verminderen en heb je ook een comfortabel wooncomfort. Welke onderdelen je als eerste moet isoleren is vooral afhankelijk van wat er nu allemaal al aan isolatie is gedaan. Het bouwjaar van het huis zegt vaak al veel over de mate van isolatie. Buren, en zeker ook vorige bewoners, weten vaak ook meer. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. In de tabel hieronder bieden wij de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing gas (jaar)Besparing
Dakisolatie€3300 – €52001040 m3€759
Vloerisolatie€1300 – €3700300 m3€219
Spouwmuurisolatie€1200 – €2000850 m3€621
HR++ glas€1850 – €2750465 m3€339,45
Tarieven en besparingen bij isolatie eengezinswoning (60 m2).

Ventileren

Als een gebouw al volledig is geïsoleerd, is het noodzakelijk dat er altijd genoeg frisse lucht in huis kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabel binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een gezonde leefomgeving waarbij de warmte uit de vervuilde, afgezogen lucht, wordt teruggewonnen.

 • Zelfregelende roosters: open roosters in de ramen maken natuurlijke ventilatie mogelijk.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmte terugwin unit: warmt koude lucht van buiten op met de warmte van de afgevoerde lucht.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

Een huis verwarmen kost veel energie (vooral veel gas). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing waardoor je nauwelijks tot geen gas meer nodig hebt. In de lijst hieronder vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: zeer zuinig en efficiënt.
 • Een hybride warmtepomp: een combinatie van je HR-ketel en een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: de aardgasaansluiting kan helemaal de deur uit.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren zetten energie om in warmte.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Zonnepanelen aanschaffen

Nadat je de optimalisatiepunten voor jouw woning hebt aangepakt weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. De stroom die je nu nodig hebt kan je helemaal zelf genereren door zonnepanelen te laten installeren. Ze gaan met gemak 30 jaar of langer mee en na gemiddeld 7 jaar zijn ze terugverdiend.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een volledige set met 10 zonnepanelen is beschikbaar vanaf €4000 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 6,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Daarvoor ontvang je hetzelfde tarief als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-mijdrecht-3641

Informatie over zakelijke energielabels voor bedrijven

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. De regelgeving geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorruimtes, universiteiten, showrooms, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Beschikt het gebouw over meer dan 100 m2 ruimte, en is 50% of meer van deze ruimte geschikt als kantoorgebouw? In dat kader moet het pand vanaf 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties die gehuisvest zijn in grote publieke gebouwen vanaf 250 m2 dit energielabel zichtbaar tonen, zoals in de ontvangsthal. Je kunt hier ook meer lezen over E energielabel.

 • Bij officiële transactiemomenten van een bedrijfsruimte moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Dit is noodzakelijk voor alle bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfspanden geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) ten minste milieulabel C hebben.
 • In openbare gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label goed zichtbaar zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Hoe werkt een energielabel?
Een energielabel biedt duidelijkheid over het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder energie benodigd is, des te groener je woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A & B (zuinig) tot F / G (heel onzuinig).

Is het aanvragen van een energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis zal gaan verhuren of verkopen dan moet je aantonen welk energielabel de woning heeft. Deze details moet je ook tonen in de advertenties (makelaar). Kan je geen geldig label aantonen, dan kun je geconfronteerd worden met een boete van €170,00.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor een definitief label moet je een gecertificeerde energiedeskundige in Mijdrecht vragen bij je thuis te komen voor een onderzoek. Door gebruik te maken van Qbis.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Een deskundige moet fysiek bij je thuis komen en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt dat deze wordt verwerkt in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente De Ronde Venen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De expert onderzoekt het bouwjaar van het gebouw, het type huis, de grootte en overige onderdelen als wat voor glas er in de ramen zit, het soort isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er zonnepanelen of een warmtepomp aanwezig zijn. D.m.v. van deze gegevens berekent hij of zij hoeveel energie er wordt gebruikt voor het leveren van warm water en de verwarming van woonunit en in welke mate de woning dit zelf uit hernieuwbare bronnen haalt. Tenslotte krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat betaal ik voor een energielabel?
De tarieven van een energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €165,00 en €415,00. De prijsindicatie hangt af van het type woning, hoeveel tijd de adviseur nodig denkt te hebben en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Mijdrecht doe je door velerlei aanbieders onder elkaar te zetten die werkzaam zijn rondom de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken bezoek je de website www.energielabel.nl. Selecteer je type woning en vul de postcode (3641) en het huisnummer in de zoekbalk in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Opmerking: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Bij verkoop moet je deze dus eerst veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Mijdrecht opvragen.

Plaats een reactie