Energielabel Loenersloot

Direct energielabel aanvragen

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning in Loenersloot? Sinds een aantal jaren heeft elke woning een (voorlopig) energielabel gekregen. Het label indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en biedt belangrijke opties om de woning nog energiezuiniger te maken. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? In dat geval is een definitief energielabel in Loenersloot verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij alle benodigde info over het aanvragen van jouw certificaat. Daarnaast bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en lees je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt.
 • Sinds 1 januari 2015 is het verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 categorieën: Energielabel A & B (zuinig) t/m F en G (relatief hoog gebruik).
 • De laatste jaren kon men zelf online een VEL (vereenvoudigd label) bestellen. De regering heeft de werkwijze aangepast.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Loenersloot die de woning inspecteert en het label registreert.
 • Het keurmerk – inclusief mogelijke maatregelen om het energieverbruik te verlagen – kost gemiddeld tussen de €150,00 en €385,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Loenersloot

Zo’n energielabel laat zien hoe het gesteld is met de actuele staat en de energieprestatie van een object. Alle woningbezitters namen in 2015 een eerste voorlopige energielabel in ontvangst. Zodra jij de woning gaat verhuren over verkopen, dan heb je een definitief energielabel nodig. In 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet daarom een deskundige energieadviseur thuis uitnodigen. Deze specialist huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. Het nadeel voor de consument is dat het veel duurder is. In het stappenplan hieronder bekijk je hoe jij zo’n voordelig energielabel in Loenersloot kunt aanvragen.

Stappenplan: energielabel aanvragen

 1. Bekijk alle energiedeskundigen

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle bevoegde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (3634) om een erkend deskundige in Loenersloot te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Zorg dat je alle benodigde details van de woning hebt. Onder andere bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. Het onderzoek

  Zo’n erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en doorloopt een lange lijst met punten. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Vastleggen van het label

  De EP-adviseur in Loenersloot stelt het label vast en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Het label via internet bekijken

  Nadat de calculatie is afgerond krijg jij per mail een PDF van het keurmerk inclusief een duidelijke onderbouwing en adviespunten. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en moet jij kunnen tonen bij de verkoop van de woning. Door middel van Mijn Overheid kun je de documentatie ook downloaden.

Een aanvraag indienen voor een particulier energielabel?

Zoek naar energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De kosten van een definitief energielabel liggen vaak tussen de €105,00 & €410,00. In het schema hieronder tref je de huidige kosten van een energielabel deskundige Loenersloot. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Je vind hier ook adviseurs in Vreeland, Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Kockengen en Nieuwer Ter Aa. De offerte tarieven worden berekend middels verschillende variabelen.

 1. Soort woning (vrijstaand, appartement, tussenwoning, hoekwoning, twee-onder-een kap).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
WoningtypeM2 woonoppervlakteTariefschatting
Appartement50 m2€ 165,00
Tussenwoning110 m2€ 212,00
Hoekwoning160 m2€ 279,00
Losse woning195 m2€ 351,00
Gemiddelde kosten woninglabel Loenersloot.

Officiële energieadviseurs in Loenersloot vergelijken

Makkelijk en voordelig een definitief energielabel aanvragen? Daarvoor maak je een afspraak met een erkend deskundige energielabel Loenersloot. De officiële website om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Daar doorzoek je officiële adviseurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je zonder gedoe een label kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Heeft jouw huis een hoog energieverbruik, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Door te kiezen voor energiebesparende maatregelen kan jij elk gebouw omtoveren naareen label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Hierdoor zorg je ervoor dat de warmte ook echt in de woning blijft. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je kunt hier ook meer vinden over Energielabel opvragen.

Advies: Op de website https://www.verbeteruwhuis.nl zie je – na het beantwoorden van wat vragen – verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Check de potentiële besparing.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Loenersloot

 • Een zuinige woning met een lage energierekening.
 • Een gezond wooncomfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Het woninglabel A of B hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • Waardevermeerdering van jouw huis.
 • Sommige banken verstrekken een rentekorting.
 • De regering biedt diverse subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Loenersloot kan je hierbij helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeteropties
Label A2011 – 2024Zet de laatste puntjes op de i: loop alle apparaten na.
Label B1998 – 2004Een warmtepomp en/of zonnepanelen laten installeren.
Label C1985 – 1999Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1971 – 1982Laat een scan uitvoeren om isolatieproblemen op te lossen.
Label E1965 – 1975Vloer, dak en muren isoleren en zonnepanelen.
Label F1947 – 1966Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1934HR-ketel en isolatie.

Snel het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en ontvang nog deze week jouw label

Isolatie van je woning

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een duurzame woning. Met grondige isolatie verhinder je dat de warmte in jouw woning naar buiten ontsnapt. Daardoor dalen de stookkosten in de winter en realiseer je een aangename warme woning. Waar je moet beginnen ligt aan de Rd-, Rc en lambdawaarde. Het jaar waarin het huis is gebouwd geef inzicht in de vermoedelijke staat. Tip: vraag ook de vorige bewoners wat er eventueel gebeurd is. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien waar het aan isolatie ontbreekt. Onderstaand doorzoek je de potentiële besparing voor een doorsnee woning met een hr ketel.

Type isolatieOnkostenBesparing GasKostenbesparing
Dakisolatie€3200 – €54001035 m3€745
Vloerisolatie€1900 – €3800295 m3€212
Spouwmuurisolatie€1450 – €2000845 m3€608
HR++ glas€1700 – €2800460 m3€331,2
Onkosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Als de isolatie in huis voldoende is, moet je er zorg voor dragen dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is noodzakelijk voor een comfortabele leefomgeving. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettige leefomgeving waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Losse ventilatieunit: optimale efficiënte ventilatie van een enkele ruimte.
 • Balansventilatie met WTW-unit: volledig automatische aan- en afzuiging van de lucht.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: maakt gebruik van de warme ventilatielucht en gebruikt de warmte eigenlijk opnieuw.

CV-ketel vervangen voor duurzaam alternatief

De verwarming in een huis vergt veel energie, met name gas. De meeste woningen hebben nog een HR-ketel op gas. Je kunt kiezen voor een duurzame oplossing om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende lijst vind je de belangrijkste voorbeelden.

 • Nieuwe HR107 ketel: Compact, stil, veilig en zuinig.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: een volwaardige vervanger van de CV-ketel.
 • Zonneboiler: gebruikt energie van de zon om warm tapwater te maken.
 • Infraroodpanelen: natuurlijke stralingswarmte in een specifieke ruimte.

Zonnepanelen plaatsen

Zodra je de verbeteropties voor jouw woning hebt geïmplementeerd kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze stroom kan je zelf opwekken met behulp van zonnepanelen op je dak. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en ze verdienen zich razendsnel terug, vaak al binnen 7 jaar.

 • Zonnepanelen vangen zonnestralen op en zetten dit om naar gelijkstroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €5200 en verdien je snel terug, vaak al binnen 8,5 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt gaat naar het net (salderen). Voor deze zonnestroom ontvang je dezelfde prijs als waarvoor jij het hebt ingekocht.

energielabel-loenersloot-3634

Aanvraag indienen energielabel voor bedrijfspand

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk in situaties van verkoop en verhuur van een bedrijfsgebouw van minimaal 50m2. De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, onderwijsinstellingen, hotels, en publieke panden zoals verzorgingshuizen. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorgebouw? In dit scenario moet het pand vanaf 2023 minimaal een energielabel C hebben. Daarbij moeten organisaties zoals winkels, banken of hotels in publieke gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld bij de toegangspoort. Bekijk ook onze pagina met informatie over D energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw is een energielabel verplicht.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor panden met een industriefunctie geldt de verplichting niet.
 • Bedrijfsgebouwen met 100 vierkante meter aan oppervlakte (waar 50% of meer gebruikt wordt als kantoor) moeten met ingang van 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke gebouwen van 250m2 of groter moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

De meest gestelde vragen (FAQ) over het woninglabel

Wat is het energielabel voor woningen?
Het energielabel laat zien hoe energiezuinig een huis is.de energieprestatie van een woning. Hoe minder energie er nodig is voor het verwarmen van de woning, hoe groener het label. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) tot F / G (rood, hoog verbruik).

Is het energielabel verplicht?
Ja, in de situatie waarin je het huis verkoopt of verhuurt moet jij duidelijk kunnen maken wat het definitieve energielabel is. Dit dient ook te worden meegenomen in de advertenties (makelaar). Is het definitieve label niet aantoonbaar, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe kan ik een label voor mijn woning aanvragen?
Hiervoor moet je een vakbekwame energiedeskundige in Loenersloot laten langskomen. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. De deskundige moet fysiek bij je thuis komen en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. Hij of zij beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. De dossierstukken krijg je per mail en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente Stichtse Vecht).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een deskundige controleert het bouwjaar van de woning, het type woning, woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals kozijnen (hout/kunststof) + ramen, hoe de woning geïsoleerd is, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de investeringen in warmte en energieopwekking (WTW, zonnepanelen etc). Met deze complete analyse kan worden berekend hoeveel gas en stroom benodigd is voor de centrale verwarming van het object en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Vervolgens zal de definitieve labelletter verstrekt worden.

Wat zijn de huidige kosten van een energielabel?
De kosten van een energielabel komen uit tussen de €100,00 en €430,00. De definitieve prijs heeft te maken met de omvang van de woning, het aantal uur dat de adviseur bezig zal zijn en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Loenersloot doe je door velerlei adviesbedrijven te gaan vergelijken die werkzaam zijn in de provincie Utrecht.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Om jouw huidige score te bekijken check je energielabel.nl van de overheid. Selecteer of het een koop- of huurwoning is en voer jouw postcode (3634) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je dus niet gebruiken. Je moet deze altijd omzetten naar een definitieve status. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Loenersloot opvragen.

Plaats een reactie