Energielabel Vreeland

Direct energielabel aanvragen

Snel en voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Vreeland? Sinds 1 januari 2015 heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit informatielabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning is en toont belangrijke maatregelen om het energieverbruik terug te dringen. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Vreeland verplicht. Op dit informatieplatform bieden wij actuele informatie over het berekenen, opvragen en aanvragen van het certificaat. Daarnaast kan je (regionale) energieadviseurs met elkaar vergelijken en vind je concrete tips hoe jij jouw woning groener kunt maken.

 • Krijg inzicht in de energieprestaties van een woning met het energielabel.
 • Het is een verplichting bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A/B (erg zuinig) t/m F/G (niet duurzaam).
 • Vroeger kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Dit beleid is in 2021 gewijzigd.
 • Je dient nu eerst een afspraak te maken met een energieadviseur in Vreeland die jouw huis helemaal doorneemt en op basis daarvan het label vaststelt.
 • Het informatielabel – incl. verbetermogelijkheden – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €150,00 & €450,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Vreeland

Het energielabel geeft duidelijkheid aangaande de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle Nederlanders met een huis kregen van de overheid in 2015 een voorlopig energielabel. In de situatie waarbij je jouw woning gaat verkopen of verhuren, is een definitief energielabel noodzakelijk. Sinds 2021 is er een nieuwe rekenmethode dat wordt geclassificeerd als NTA8800. Je moet om die reden een bekwame energieadviseur thuis uitnodigen. Deze energie-adviseur zal thuis langskomen en berekent de energieprestatie van de woning. De tarieven zijn echter een stuk ongunstiger. Hierna bekijk je hoe je zo’n voordelig energielabel in Vreeland aanvraagt.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Vind een energiedeskundige

  Op www.centraalregistertechniek.nl bekijk je alle officiële energieadviseurs die een energielabel mogen registreren. Neem als basis je postcode (3633) om een erkend deskundige in Vreeland te vergelijken.

 2. Afspraak maken en voorbereiden

  Klik door naar een energiedeskundige en kies een dag en tijdstip. Het is belangrijk dat je de belangrijke informatie van jouw huis paraat hebt. Voorbeelden zijn bouwtekeningen, EPC-berekeningen facturen van verbetermaatregelen.

 3. Bezoek en berekening

  Deze erkend energiedeskundige bezoekt jou op locatie en bekijkt hoe milieuvriendelijk het huis is. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Vreeland berekent het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Inzicht in jouw label

  Wanneer alles achter de rug is krijg je een digitaal document (PDF) van het certificaat met alle kenmerken en suggesties om de woning te verduurzamen. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je over te dragen wanneer je de woning gaat verhuren of verkopen. Het is ook digitaal in te zien via de berichtenbox van de overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Vergelijk energieadviseurs en regel het snel

Prijzen van een definitief energielabel

De tarieven van een definitief energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €200,00 & €435,00. In de tabel die je hieronder ziet bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Vreeland. Direct een offerte? Klik hier om de dienstverleners (in de regio) te vergelijken. Of bekijk adviseurs in Loenen aan de Vecht, Nieuwersluis, Kockengen, Nieuwer Ter Aa en Breukeleveen. De offerte tarieven kunnen berekend worden d.m.v. verscheidene zaken.

 1. Type en leeftijd huis (appartement, twee-onder-een kap, villa, vrijstaand, tussenwoning).
 2. De tijd (in uren) die de bouwinspecteur bezig is.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De energiecoach die jij kiest.
Type woningWoonruimte (m2)Prijsindicatie
Appartementje80 m2€ 164,00
Rijtjeswoning125 m2€ 208,00
Twee-onder-een kap160 m2€ 295,00
Vrijstaand175 m2€ 365,00
Kostenoverzicht woninglabel Vreeland.

Officiële energieadviseurs in Vreeland vergelijken

Goedkoop en snel een definitief energielabel aanvragen? Dan heb je nodig een erkend deskundige energielabel Vreeland. Het portaal om een energieadviseur te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Hier vind je in een link naar het QBISnl register. Hier kom je in contact met erkend deskundige inspecteurs (BRL9500). Om snel iets af te spreken tref je in de tabel hieronder een aantal uitgelichte adviseurs waar je zonder gedoe een woninglabel kunt aanvragen tegen een relatief voordelige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil je de energieprestatie graag verbeteren? Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning vergroenen tot een “groen” label (A, B of C). Het isoleren van een woning nemen we als uitgangspunt. Daarmee kan je garanderen dat de gewonnen warmte niet zomaar de woning verlaat. Pas als het huis goed geïsoleerd is verleggen we de focus op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel calculeren.

Tip: Op de onafhankelijke website www.verbeteruwhuis.nl zie je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Vreeland

 • Een duurzame woning met een lage energierekening.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen tocht en kou bij de ramen.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het milieu.
 • De waarde van jouw woning neemt toe.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • De overheid verstrekt forse subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Vreeland is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarVerbeterpunten
Label A2012 – 2024Investeer in nieuwe technologieën voor energieopwekking.
Label B1997 – 2005Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1987 – 2001Extra isolatie toepassen en zonnepanelen leggen.
Label D1976 – 1981Vervang het glas en probeer de leidingen te isoleren.
Label E1965 – 1974Dak-, gevel-, vloer- en glasisolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1967Nieuwe ketel en isoleren.
Label Gt/m 1940Grondige isolatie, dubbel glas + HR-ketel.

Eenvoudig het goedkoopste energielabel regelen?

Vind de goedkoopste aanbieder en regel het nog deze week

Isoleren

Isolatie is met afstand de belangrijkste factor voor een zuinig en comfortabel huis. Door alle onderdelen van je huis goed te isoleren voorkom je dat de warmte in de woning naar buiten ontsnapt. Met isolatie gaan je stookkosten direct omlaag en geniet je van een comfortabel klimaat in huis. Waar je het beste kunt beginnen ligt aan de actuele isolatie die is toegepast. Het bouwjaar van het huis vertelt al veel over de isolatiewaardes. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden kan de probleempunten goed blootleggen. In ons overzicht hieronder doorzoek je de doorsnee besparing in het geval van een eengezinswoning met een hr combiketel.

Manier van isolerenInvesteringBesparing (gas)Besparing p/jaar
Dakisolatie€3100 – €56001030 m3€731
Vloerisolatie€2000 – €3500290 m3€206
Spouwmuurisolatie€1350 – €2450840 m3€596
HR++ glas€1650 – €2750455 m3€323,05
Kosten en jaarlijkse opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

In de situatie waarbij het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het aan te raden dat er ook genoeg frisse lucht in huis is. Ventilatie is van wezenlijk belang voor een comfortabel klimaat in huis. Zuinig en slim ventileren wil zeggen een prettig wooncomfort, waarbij er slechts weinig warmteverlies plaatsvindt.

 • Zelfregelend rooster: roosters in de ramen of kozijnen reageren op de winddruk.
 • Lokale ventilatie-unit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: benut slim de warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

CV-ketel vervangen

De verwarming in een huis vraagt veel energie (en geld). In de meeste huizen vinden we nog een gasgestookte ketel. Kies voor een duurzaam alternatief die het mogelijk maakt om zonder gas te verwarmen. Hieronder bekijk je de meeste populaire optie.

 • Innovatieve hoogrendementsketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: perfecte tussenstap op weg naar een energieneutrale woning.
 • Een all-electric warmtepomp: een volledig stand-alone functionerend systeem op elektriciteit.
 • Zonneboiler: zet energie van de zon om in warm water.
 • Infraroodpanelen: uitstekend geschikt om een ruimte plaatselijk te verwarmen.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geïsoleerd en voorzien hebt van een nieuwe HR-ketel of warmtepomp kan je uitrekenen hoeveel kwH-stroom je nodig hebt. Deze energie kan je schoon en duurzaam opwekken met zonnepanelen op het dak. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en de geschatte terugverdientijd is maar 7 jaar.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost zo’n €4600 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7 jaar.
 • De kWh stroom die je niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen). Voor dit stukje krijg je dezelfde prijs als je zou betalen bij de energieleverancier.

energielabel-vreeland-3633

Goedkoop energielabel voor een bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk bij verhuur, verkoop en oplevering van een bedrijfspand met een oppervlakte vanaf 50m2. Deze verordening is in het leven geroepen voor utiliteitsgebouwen als kantoorruimtes, scholen, horecagelegenheden, en openbare panden zoals een ziekenhuis. Betreft het een pand groter dan 100m2, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? Op dat moment moet het gebouw met ingang van 2023 minimaal energielabel C hebben. Tevens moeten bedrijven en organisaties die actief zijn in openbare gebouwen van minimaal 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld bij de receptie of ingang. Op deze website lees je ook alles over C energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van kantoorpanden is zo’n energielabel een vereiste.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden met een gebruiksoppervlakte van 50 m2.
 • Voor industriële bedrijfspanden gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen met een oppervlakte van meer dan 100m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten binnenkort (2023) een milieulabel C of beter hebben.
 • In grote publieke gebouwen van minimaal 250 m2 moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel maakt duidelijk het energiegebruik van een woning of gebouw. Hoe minder fossiele energie de woning gebruikt, hoe hoger de score op het woninglabel. De energie-index loopt van energielabel A/B (zeer milieuvriendelijk) tot en met de slechtste label F/G (slecht voor het milieu).

Heb ik verplicht een energielabel nodig?
Ja, als jij een woning verhuurt of verkoopt dan moet je kunnen aantonen welk energielabel de woning heeft. Dit moet ook in de verkoop- of verhuuradvertentie (makelaar) staan. Ontbreekt het label, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe is het label aan te vragen?
Voor een definitief label moet je een vakbekwame energiedeskundige in Vreeland langs laten komen. Via het platform QBIS.nl zijn deze energiespecialisten te bekijken. De specialist komt bij je thuis en zal het huis volledig inspecteren. De adviseur beslist uiteindelijk wat het label moet worden het registreert het definitieve label in de EP-online database. Ze versturen dit documenten via de mail en eventueel kun je het ook online (Mijn Overheid) inzien (gemeente Stichtse Vecht).

Wat bepaalt mijn energielabel?
Een specialist inspecteert het jaar waarin het huis is gebouwd, het soort woning, grootte van de woning en andere aspecten als HR ++ glas en kozijnen, de beschikbare isolatie, de centrale verwarming en ventilatie voorzieningen en de aanwezige systemen voor energieopwekking (zonnecellen / warmtepomp). Met deze details wordt gecalculeerd hoeveel energie nodig is voor de centrale verwarming van het appartement en in hoeverre het huis in staat is zichzelf van stroom te voorzien. Uiteindelijk krijg je van de expert de labelletter te horen.

Wat kost een energielabel?
De tarieven van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 en €380,00. De definitieve prijs wordt bepaald door het type woning, de tijd die de adviseur nodig heeft en de reeds aanwezige details van de woning (tekeningen of het bestek). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Vreeland kan je goedkoper doen door enkele adviesbedrijven onder elkaar te zetten die hun dienst aanbieden binnen de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Om dit te bekijken kan je het beste gaan naar Energielabel.nl. Kies het type woning en voer jouw postcode (3633) en het huisnummer in. Je krijgt nu het label van jouw woning te zien. Goed om te weten: wordt er een voorlopig energielabel getoond? Dit is geen formeel label en wordt dus ook niet geaccepteerd bij een verkoop of verhuur. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Bekijk het direct online: energielabel huis Vreeland opvragen.

Plaats een reactie