Energielabel Loenen aan de Vecht

Direct energielabel aanvragen

Gemakkelijk en snel een energielabel aanvragen voor jouw woning in Loenen aan de Vecht? Sinds 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het informatielabel toont hoe zuinig jouw woning is en geeft praktische maatregelen om het te verduurzamen. Ga je op korte termijn verhuizen en jouw woning verkopen? Dan is een definitief energielabel in Loenen aan de Vecht verplicht. Op onze energielabel-vergelijker lees je alle benodigde info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bekijk je tips om jouw woning te verduurzamen.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Het is een vereiste bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Er zijn 7 niveau’s: Energielabel A & B (heel milieuvriendelijk) t/m F of G (zeer hoog verbruik).
 • De afgelopen jaren kon je zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. In 2021 zijn deze regels veranderd.
 • De woningeigenaar maakt een afspraak met de energieadviseur in Loenen aan de Vecht die jouw woning opneemt en het label vastlegt.
 • Het certificaat – inclusief opties om de woning zuiniger te maken – kost je ongeveer tussen de €120,00 – €390,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Loenen aan de Vecht

Het energielabel vertelt iets over het energiegebruik van een woning of gebouw. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Indien je overgaat tot verkoop of verhuur van je woning, dan moet je een definitief energielabel kunnen overhandigen. Vanaf 2021 is er een nieuwe richtlijn wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet om die reden een erkend deskundige energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze specialist huur je als het ware in en doorloopt een lange lijst met punten. De prijzen zijn om die reden ook flink hoger geworden. In het stappenplan hieronder vind je precies hoe jij een voordelig energielabel in Loenen aan de Vecht kunt regelen.

5-stappenplan energielabel aanvragen

 1. Zoek een energiedeskundige

  Via centraalregistertechniek.nl vind je verschillende deskundige energieadviseurs die het energielabel mogen opmaken. Voor relevante lokale resultaten gebruik je jouw postcode (3632) om een erkend deskundige in Loenen aan de Vecht te contacteren.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Tik op een van de aangesloten adviseurs en bel of mail voor een afspraak. De afspraak zal een stuk vloeiender verlopen wanneer je alle benodigde informatie van de woning hebt. Bijvoorbeeld bouwtekeningen en EPC-berekeningen.

 3. De inspectie

  De erkend energiedeskundige komt thuis bij je langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Loenen aan de Vecht berekent de energieprestaties en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform.

 5. Je label opzoeken

  Wanneer alles achter de rug is sturen ze een PDF op van het keurmerk met daarbij de specificaties en concrete verbeterpunten. Het certificaat is maximaal 10 jaar geldig en dien je te overhandigen verkoop- of verhuur van de woning. Je kunt het ook te allen tijde opvragen via Mijn Overheid.

Heb jij een particulier energielabel nodig?

Zoek naar energieadviseurs en vind de voordeligste aanbieder

Gemiddelde kosten energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €180,00 & €430,00. In het overzicht hieronder bieden we de gemiddelde kosten van een energielabel deskundige Loenen aan de Vecht. Direct een offerte? Klik hier om alle (lokale) specialisten te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Nieuwersluis, Kockengen, Nieuwer Ter Aa, Breukeleveen en Breukelen. De totale tarieven worden berekend middels meerdere aspecten.

 1. Type woning (appartement, vrijstaand, villa, twee-onder-een kap, tussenwoning).
 2. Hoeveel tijd de bouwinspecteur nodig denkt te hebben.
 3. De beschikbare documentatie (tekeningen, het bestek, documentatie en facturen).
 4. De uiteindelijk energiecoach die het werk gaat doen.
WoningtypeOppervlakteTariefschatting
Klein appartement55 m2€ 168,00
Tussenwoning115 m2€ 210,00
Hoekwoning160 m2€ 290,00
Vrijstaand190 m2€ 361,00
Actuele kosten woninglabel Loenen aan de Vecht.

Officiële energieadviseurs in Loenen aan de Vecht vergelijken

Ook direct een definitief energielabel aanvragen? Dan moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Loenen aan de Vecht. De officiële website om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Hier doorzoek je officiële specialisten (BRL9500). Om snel iets af te spreken bekijk je in de lijst hieronder een overzicht met erkende specialisten waar je simpel en snel een milieulabel kunt regelen voor gunstige prijzen.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Mijn woning verbeteren in 4 stappen

Gebruikt jouw woning veel gas en stroom, en wil jij graag verduurzamen en daarmee de energieprestatie verbeteren? Middels de juiste energiebesparende maatregelen kan je vrijwel elke woning optimaliseren naar een huis met label A of B. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je dat de woning niet onnodig warmte laat ontsnappen. In het vervolgtraject kijk je pas naar de mogelijkheden voor energieopwekking. Je leest hier ook alle informatie over Energielabel aanpassen.

Belangrijk: Via het overheidsinitiatief www.verbeteruwhuis.nl controleer je – nadat je wat vragen hebt beantwoord – gerichte verbeteropties voor een gunstiger energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

6 voordelen van een zuinig energielabel woning Loenen aan de Vecht

 • Een energiezuinige woning en besparen op de energierekening.
 • Meer wooncomfort: minder tocht en kou rond het raam.
 • Een energielabel A of B woning hoeft minder te stoken en stoot dus minder uit.
 • De woning is interessanter op de woningmarkt.
 • Mogelijk een duurzaamheidskorting bij je hypotheek.
 • Je kunt profiteren van aantrekkelijke subsidies voor het verduurzamen van jouw woning.
 • De energiecoach in Loenen aan de Vecht kan je daar ook alles over vertellen.
EnergielabelBouwjaarAanpassingen
Label A2010 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2009Zonnepanelen laten leggen of een warmtepomp-installatie.
Label C1983 – 2004Triple glas op woon- en slaapkamer + zonnepanelen.
Label D1973 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1966 – 1978Nieuwe ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1951 – 1968Enkel glas vervangen + isoleren.
Label Gt/m 1934Dak-, gevel-, en vloerisolatie.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Vergelijk alle adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleren

Isolatie is altijd de belangrijkste stap voor een energiezuinig huis. Door de muren, vloer en het dak te isoleren voorkom je dat de warmte naar buiten ontsnapt. Hiermee ben je minder kwijt aan stookkosten en geniet je van een aangenaam warm huis. Waar je moet starten met isoleren wordt bepaald door de huidige isolatiewaarden. Het bouwjaar zegt veel over de eventueel aanwezige isolatie. Vraag ook de vorige bewoners en/of buren. Een bouwtechnische keuring of het maken van warmtebeelden laat zien of en waar een woning warmte verliest. In ons overzicht hieronder check je de mogelijke besparing bij een normale eengezinswoning met een hr combiketel.

Soort isolatieTarievenGasbesparingBesparing
Dakisolatie€4000 – €57001025 m3€718
Vloerisolatie€1800 – €3300285 m3€200
Spouwmuurisolatie€1150 – €2300835 m3€585
HR++ glas€1800 – €2600450 m3€315
De totale kosten en opbrengsten bij isolatie van gemiddelde eengezinswoning (60m2).

Ventileren

Wanneer het huis al reeds correct geïsoleerd is, is het noodzakelijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig leefklimaat waarbij er constant frisse lucht wordt aangevoerd en er energie uit de vervuilde lucht wordt gehaald.

 • Zelfregelende roosters: Reageren slim op de wind en passen daar luchttoevoer op aan.
 • Losse ventilatieunit: voor de ventilatie van aparte ruimtes.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: een gesloten ventilatiesysteem dat bestaat uit een ventilator en een warmte terugwin unit (WTW).
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: wint warmte terug uit ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

CV-ketel vervangen

De centrale verwarming kost in de meeste huizen veel gas. Doorgaans wordt hiervoor een HR-ketel op gas gebruikt. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron die bijna geen of zelfs helemaal geen gas nodig heeft. Hieronder bieden we een aantal suggesties.

 • Nieuwe HR107 ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: combinatie van een cv-ketel met een warmtepomp.
 • Een all-electric warmtepomp: met dit systeem heb je helemaal geen gas meer nodig.
 • Zonneboiler: systeem met boiler en zonnecollectoren voor de CV en tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Kies voor zonnepanelen

Nadat je de nodige maatregelen hebt getroffen kan je een inschatting maken van de benodigde hoeveelheid stroom. Deze energie kan je op een duurzame manier opwekken door zonnepanelen te laten leggen. De huidige panelen gaan gemakkelijk 30 jaar of langer mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten dat om in energie.
 • Een systeem van 10 zonnepanelen kost om en nabij de €5100 en verdien je snel terug, vaak al binnen 6 jaar.
 • Stroom die je niet verbruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Daarvoor krijg je hetzelfde tarief als waarvoor je kWh inkoopt.

energielabel-loenen-aan-de-vecht-3632

Alles wat je moet weten over een zakelijk energielabel

Het is verplicht voor een kantoorpand om een energielabel te hebben op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regel geldt voor de utiliteitsgebouwen zoals kantoorgebouwen, sportfaciliteiten, horeca, en publieke gebouwen zoals gemeentehuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? In die situaties moeten deze panden per 2023 beschikken over een energielabel C. Verder moeten organisaties die gevestigd zijn in publieke gebouwen van 250m2 of groter het energielabel actief en transparant delen, bijvoorbeeld naast de receptie. Bekijk ook informatie over B energielabel.

 • Bij de notariële overdracht van een kantoorgebouw ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze regels worden toegepast bij bedrijfspanden, winkels, kantoren en horeca gebouwen.
 • Voor schuren en garages geldt andere wetgeving.
 • Bedrijfsgebouwen met vloeroppervlaktes van 100 m2 of meer (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten wettelijk gezien vanaf 2023 ten minste milieulabel C hebben.
 • In grotere openbare ruimtes met een oppervlakte van meer dan 250 m² moet het label bovendien zichtbaar zijn voor bezoekers.

Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat is een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hoe energiezuiniger, hoe aantrekkelijker het woninglabel wordt. De energie-index loopt van energielabel A & B (duurzaam) en kan oplopen tot de slechtste label F/G (heel onzuinig).

Is het energielabel verplicht?
Ja, op het moment je een woning in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien welk energielabel het huis toegekend is. Deze gegevens moeten vermeld worden in de advertenties (makelaar). Ontbreekt het label, dan is een boete van €170 niet uitgesloten.

Hoe vraag ik voor mijn huis een label aan?
Voor een erkend label moet je een officiële energiedeskundige in Loenen aan de Vecht thuis laten komen. Middels de database van Qbis.nl doorzoek je alle energiespecialisten. Deze deskundige komt bij je thuis en analyseert hoe de staat van het huis is. Deze expert maakt de berekening, bepaalt het label en verzorgt de inschrijving in het EP-Online platform. Je ontvangt digitaal alle dossiers en via Mijn Overheid kan jij het later ook weer opvragen (gemeente Stichtse Vecht).

Hoe wordt een definitief energielabel vastgesteld?
De vakman inspecteert het bouwjaar, het type woning, m2 woonoppervlakte en belangrijke aspecten zoals soort glas, de manieren van isoleren, de manier waarop het huis verwarmd en geventileerd wordt en of er ook energie wordt gewonnen met een warmtepomp of zonnepanelen. D.m.v. van deze gegevens kan uitgerekend worden hoeveel energie er wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van de woning en voor welk % de woning zelfvoorzienend is. Uiteindelijk zal de benodigde labelletter met je gedeeld worden.

Hoe duur is een energielabel?
De kosten van je energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €125,00 & €350,00. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door de grootte van de woning, het uurtarief en het aantal benodigde uren van de adviseur en de informatie die voorhanden is (tekeningen en EPC-berekeningen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Loenen aan de Vecht is het voordeligst te realiseren door vele aanbieders te gaan vergelijken die actief zijn in de provincie Utrecht.

Hoe kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor check je www.energielabel.nl. Kies voor huur/koopwoning en voer jouw postcode (3632) en huisnummer in. Het systeem laat direct het huidige label zien. Opmerking: betreft het een voorlopig energielabel? Dit is slechts een inschatting en geen formeel document en kan je niet gebruiken als je jouw woning gaat verkopen. Je moet deze altijd omzetten naar een definitief woninglabel. Ga direct aan de slag: energielabel huis Loenen aan de Vecht opvragen.

Plaats een reactie