Energielabel Nieuwer Ter Aa

Direct energielabel aanvragen

Wil je graag een energielabel aanvragen voor jouw woning in Nieuwer Ter Aa? Sinds een aantal jaren heeft iedere woning een energielabel toegewezen gekregen. Dit document toont hoe zuinig jouw woning is en toont handige verbeterpunten om het nog zuiniger te maken. Ben je van plan jouw woning te verkopen of verhuren? In dat geval is een definitief energielabel in Nieuwer Ter Aa verplicht. Op ons energielabel-platform bieden wij actuele info over het aanvragen van een nieuw keurmerk. Ook bekijk je hier (lokale) energieadviseurs en bieden wij een stappenplan om jouw woning energiezuiniger te maken.

 • Het energielabel geeft een beeld van de energieprestatie van een woning.
 • Het is verplicht bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 labels: Energielabel A of B (erg milieuvriendelijk) t/m F en G (zeer onzuinig).
 • Tot 2020 was het mogelijk zelf een VEL (vereenvoudigd label) op te vragen. Vanaf 2021 is er het e.e.a. gewijzigd.
 • Je moet nu eerst contact opnemen met een energieadviseur in Nieuwer Ter Aa die de hele woning bekijkt en een label opmaakt.
 • Het label – inclusief een rapport met adviespunten – kost tussen de €200,00 & €375,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Nieuwer Ter Aa

Het energielabel vertelt iets over de hoeveelheid energie die een woning gebruikt. Alle huiseigenaren hebben in 2015 een voorlopig energielabel van de overheid ontvangen. Zodra het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, moet je het definitieve energielabel regelen. Sedert 2021 is er een nieuwe methode wat door specialisten ook wel NTA8800 wordt genoemd. Je moet dus een bevoegde energieadviseur bij je thuis laten komen. Deze energie-expert komt langs en inspecteert de gehele woning. Het certificaat is nu wel een stuk duurder geworden. Onderstaand lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Nieuwer Ter Aa kunt aanvragen.

In 5 stappen een energielabel aanvragen

 1. Zoek naar een energiedeskundige

  Via het platform centraalregistertechniek.nl vergelijk je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Vul je postcode in (3626) om een erkend deskundige in Nieuwer Ter Aa te vergelijken.

 2. Voorbereiding op afspraak

  Neem contact op met van de aangesloten adviseurs en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je zoveel mogelijk details van de woning kunt laten zien. Denk aan bouwtekeningen, EPC-berekeningen en bestekken.

 3. Bezoek van de deskundige

  De erkend energiedeskundige komt fysiek bij je thuis en bekijkt precies hoe energiezuinig de woning is. De duur van het bezoek is ongeveer 2 uur.

 4. Het registreren van een label

  De EP-adviseur in Nieuwer Ter Aa beslist uiteindelijk wat het label moet worden en voert deze ook in de database EP-online in.

 5. Inzicht in jouw label

  Nadat de adviseur bij je thuis is geweest wordt er een PDF toegestuurd van het certificaat met alle kenmerken en een rapport met adviespunten. Het document is na datum van afgifte 10 jaar geldig en moet je ook aanbieden bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Het is ook in te zien (en te downloaden) via MijnOverheid.

Een particulier energielabel nodig?

Check alle energieadviseurs en regel het snel

Kosten van een energielabel

De onkosten voor een definitief energielabel liggen vaak tussen de €195,00 en €420,00. In de tabel hieronder vind je de huidige kosten van een energielabel deskundige Nieuwer Ter Aa. Direct een aanvraag doen? Klik hier om direct de (lokale) aanbieders te bekijken. Bekijk ook adviseurs in Breukeleveen, Breukelen, Westbroek, Tienhoven en Oud Zuilen. De totale tarieven worden berekend middels verscheidene variabelen.

 1. Categorie huis (vrijstaand, hoekwoning, villa, twee-onder-een kap, appartement).
 2. Het aantal uur dat de bouwinspecteur bezig zal zijn.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen en facturen van renovaties).
 4. De gekozen energiecoach en het bijbehorende tarief.
WoningM2 woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement80 m2€ 169,00
Rijtjeshuis130 m2€ 212,00
Geschakeld huis150 m2€ 270,00
Villa175 m2€ 357,00
Prijzen woninglabel Nieuwer Ter Aa.

Toonaangevende energieadviseurs in Nieuwer Ter Aa vergelijken

Ook direct dit definitief energielabel aanvragen? Hiervoor moet je een afspraak maken met een erkend deskundige energielabel Nieuwer Ter Aa. Het platform om deze inspecteur op te zoeken is https://www.centraalregistertechniek.nl. Daar vind je het QBISnl register. In deze database doorzoek je gecertificeerde inspecteurs (BRL9500). Om het proces in gang te zetten vind je in onze vergelijkingstabel verschillende (lokale) adviseurs waar je vrij eenvoudig een woninginspectie kunt aanvragen voor een aantrekkelijk tarieven.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Je woning verduurzamen in 4 stappen

Heb je een ongunstig energielabel, en wil jij graag de energieprestatie van de woning verbeteren? Met het doorvoeren van slimme energiebesparende maatregelen kan je ook jouw huis vergroenen tot een label A/B/C huis. Aan de basis staat altijd isoleren. Daardoor zorg je dat de warmte ook echt in de woning blijft. Bij de fase daaropvolgend leg je de nadruk op zelf energie opwekken met een warmtepomp of zonnepanelen. Of klik door voor meer informatie over Snel energielabel aanvragen.

Tips: Op de informatieve website https://www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – handige verbeteropties voor een beter energielabel. Bekijk direct wat de mogelijkheden zijn.

Bekijk de voordelen van een zuinig energielabel woning Nieuwer Ter Aa

 • Een zuinig huis en een structureel lage energierekening.
 • Een gezond klimaat in huis: het hele jaar door een aangename temperatuur in huis.
 • Een energielabel A of B woning is goed voor het klimaat want stoot minder CO2 uit.
 • Flinke toename van de woningwaarde.
 • Groene woningen krijgen een duurzaamheidskorting van de bank.
 • Er bestaan zeer aantrekkelijke subsidies om een huis te verduurzamen.
 • De energiecoach in Nieuwer Ter Aa is de juiste persoon om je hier bij te helpen.
EnergielabelBouwjaarAandachtspunten
Label A2011 – 2024Een 100% energieneutrale woning zonder gas.
Label B2000 – 2008Zonnepanelen en hybride warmtepomp.
Label C1983 – 1999Laat de muren en het dak goed isoleren (en plaats zonnecellen).
Label D1973 – 1983Laat warmtescan doen voor laatste isolatie kansen.
Label E1965 – 1975Vooral dubbelglas, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1969Isoleren van vloer, (spouw)muur en dak.
Label Gt/m 1934Isoleren van de (spouw) muren, dak en vloer.

Het goedkoopste energielabel voor jouw huis?

Bekijk de aangesloten adviseurs en regel het binnen een paar dagen

Isoleer je woning

Alleen met de juiste isolatie realiseer je een duurzame woning. Door goede woningisolatie toe te passen vermijd je dat gewonnen warmte weer kan ontsnappen. Hiermee zullen de stookkosten verminderen en dat leidt tot een prettig binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen is afhankelijk van hoe en waar de woning op dit moment geïsoleerd is. Het bouwjaar is vaak een goede indicator hiervoor. Bekijk ook bouwtekeningen en informeer bij de vorige bewoners. Een bouwtechnische keuring of thermografisch onderzoek kan de probleempunten goed blootleggen. Hieronder spot je de doorsnee besparing bij een normale eengezinswoning met een normale hr combiketel.

Type isolatiePrijsGasbesparing (jaar)Besparing (€/jaar)
Dakisolatie€3800 – €56001010 m3€677
Vloerisolatie€1900 – €3000270 m3€181
Spouwmuurisolatie€1350 – €2100820 m3€549
HR++ glas€1950 – €2700435 m3€291,45
Kosten en opbrengsten bij het isoleren van een doorsnee- eengezinswoning.

Ventileren

Indien je beschikt over een goed geïsoleerde woning, is het belangrijk dat er gekeken wordt naar de opties voor frisse lucht. Ventilatie is essentieel voor een aangenaam leefklimaat. Slim en zuinig ventileren betekent een prettig wooncomfort, zonder al te veel warme te verliezen.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: constant ventilatievolume zonder tochtvorming.
 • Losse ventilatieunit: regelt de ventilatie in één ruimte.
 • Balansventilatie met warmteterugwinning: win warmte uit de woning terug door het opnieuw in de woning te blazen.
 • Ventilatiewarmtepomp als vervanging van je ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht voor de verwarming en warm water.

Alternatieven van de CV-ketel

De centrale verwarming is een kostbare aangelegenheid. Dit gaat vaak nog met een gasgestookte HR-ketel. Je kunt kijken naar een zuinig systeem waarmee je geen of nauwelijks gas nodig hebt om een huis op te warmen. In de volgende lijst bekijk je de meeste populaire optie.

 • Nieuwe HR107 ketel: Tot wel 15% efficiënter dan een traditionele gasketel.
 • Een hybride warmtepomp: een duurzame lucht-warmtepomp met CV-ketel ondersteuning.
 • Een all-electric warmtepomp: werkt volledig op stroom waardoor de CV-ketel de deur uit kan.
 • Zonneboiler: de zonnecollectoren op het dak zijn aangesloten op een gesloten leidingsysteem.
 • Infraroodpanelen: geeft direct warmte af voor een aantal m2.

Investeer in zonnepanelen

Nadat je jouw woning hebt geoptimaliseerd kan je de totale stroombehoefte berekenen. De totale stroom kan je op een duurzame manier opwekken door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. De nieuwste panelen kunnen wel 40 jaar mee en je verdient ze al binnen 6 – 8 jaar helemaal terug.

 • Zonnepanelen vangen zonlicht op en zetten het om in stroom.
 • Een compleet pakket met 10 zonnepanelen kost zo’n €4300 en heeft een verrassend korte terugverdientijd van gemiddeld 7,5 jaar.
 • De elektriciteit die je niet gebruikt kan je automatisch aan het net terugleveren (salderen). Voor deze zonnestroom krijg je hetzelfde tarief als waarvoor jij het bij de energieleverancier inkoopt.

energielabel-nieuwer-ter-aa-3626

Energielabel voor je bedrijfspand regelen

Een geldig energielabel voor je bedrijf is nodig op het moment van overdracht (koop/huur) van bedrijfspanden van 50m2 of groter. De regelgeving richt zich op alle soorten utiliteitsgebouwen zoals kantoren, sportgebouwen, cafés, en publiek toegankelijke gebouwen zoals ziekenhuizen. Is het pand 100m2 of groter, en is daarvan meer dan 50% toegeschreven als kantoor? Dan moeten deze panden per 2023 de beschikking hebben over energielabel C of hoger. Ook moeten organisaties in publieke gebouwen met een oppervlakte van ten minste 250 m2 het energielabel duidelijk zichtbaar ophangen, bijvoorbeeld naast de receptie. Lees ook meer over Energielabel opvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van zakelijke gebouwen ben je verplicht om een geldig energielabel te tonen.
 • Deze wetgeving is van toepassing voor bedrijfspanden, ziekenhuizen, overheidsgebouwen en winkels.
 • Voor industriële bedrijfsruimten gelden andere regels.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (en waar minimaal 50% als kantoor wordt gebruikt) moeten vanaf 2023 een milieulabel C of beter hebben.
 • In publieke panden vanaf 250 m2 hoort het label zichtbaar te zijn voor bezoekers.

FAQ – Veelgestelde vragen over het woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de energieprestatie van een woning. Hoe minder je hoeft te stoken, hoe positiever het woninglabel uitvalt. De energie-index loopt van energielabel A/B (heel milieuvriendelijk) en loopt op tot label G (minder energiezuinig).

Moet mijn huis verplicht een energielabel?
Ja, als je jouw huis in de verkoop of verhuur wil doen dan moet je laten zien wat het definitieve energielabel is. Het dient ook in de advertentie/website van de makelaar getoond te worden. Kan je geen geldig label aantonen, dan kan je een boete van tenminste €170 krijgen.

Hoe moet ik een label aanvragen?
Voor dit document moet je een bekwame energiedeskundige in Nieuwer Ter Aa bij je thuis laten komen voor een inspectie. Op de website QBIS.nl doorzoek je alle energiespecialisten. De deskundige komt bij je thuis en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Hij of zij berekent de energieprestaties en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database. Je krijgt een email met alle documenten en middels Mijn Overheid kun je het later downloaden (gemeente Stichtse Vecht).

Hoe komt mijn energielabel tot stand?
Een inspecteur inspecteert het bouwjaar van het huis, woningtype, m2 woonoppervlakte en andere eigenschappen als kozijnen (hout/kunststof) + ramen, de mate van isolatie, type CV-ketel en ventilatiesysteem en de aanwezigheid van energiebesparende producten zoals een WTW, zonneboiler of zonnepanelen. Middels deze documentatie wordt opgesteld wat de benodigde energie capaciteit is voor warm tapwater en verwarming en ventilatie van jouw huis en hoeveel van deze energie uit hernieuwbare bronnen komt. Tenslotte wordt de labelletter definitief vastgesteld.

Welke tarieven worden gevraagd voor een energielabel?
De onkosten van het energielabel bedragen zo ongeveer tussen de €160,00 en €400,00. De prijsindicatie heeft te maken met de grootte van de woning, het aantal uren dat de adviseur nodig heeft en de documentatie die je paraat hebt (tekeningen en facturen van verbetermaatregelen). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Nieuwer Ter Aa is het voordeligst te realiseren door lokale energieadviseur te benaderen die werkzaam zijn binnen de provincie Utrecht.

Via welke website kan ik mijn huidige energielabel opvragen?
Daarvoor kan je een kijkje nemen op de website www.energielabel.nl. Kies huur- of koopwoning en vul jouw postcode (3626) en huisnummer in. De website toont direct het huidige label. Goed om te weten: krijg je een voorlopig energielabel te zien? Dit is geen officieel document en kan je dus ook niet gebruiken bij een woningoverdracht. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief label. Ga direct aan de slag: energielabel huis Nieuwer Ter Aa opvragen.

Plaats een reactie