Energielabel Baambrugge

Direct energielabel aanvragen

Snel een voordelig een energielabel aanvragen voor jouw woning in Baambrugge? Met ingang van 1 januari 2015 heeft elk huis in Nederland een (voorlopig) energielabel. Het keurmerk indiceert hoe energiezuinig jouw huis is en geeft belangrijke opties om het te verduurzamen. Ga je jouw woning verkopen of verhuren? Dan is een definitief energielabel in Baambrugge verplicht. Op www.energielabelprijzen.nl lees je actuele info over hoe je het certificaat aanvraagt. Verder is er ruimte om energieadviseurs te vergelijken en vind je nuttige informatie hoe je jouw woning energiezuiniger kunt maken.

 • Het energielabel helpt je om je huis zuiniger en comfortabeler te maken.
 • Je moet het aantonen bij verkoop, verhuur, maar ook bij oplevering van een nieuwe woning.
 • Er zijn 7 klassen: Energielabel A/B (zeer zuinig) t/m F of G (niet duurzaam).
 • Tot eind 2020 kon je op basis van een aantal vragen zelf een VEL (vereenvoudigd label) aanvragen. Sinds 2021 is daar verandering in gekomen.
 • Je regelt dit tegenwoordig via een energieadviseur in Baambrugge die de woning inspecteert en het label bepaalt.
 • Het keurmerk – inclusief een rapport met adviespunten – kost (afhankelijk van het type woning) tussen de €100,00 – €415,00.

energielabel-a-uitleg

Goedkoop energielabel aanvragen in Baambrugge

Het energielabel geeft een indicatie van de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Alle huiseigenaren kregen in 2015 automatisch een voorlopig energielabel. Indien het huis opnieuw wordt verkocht of verhuurt, dan heb je een definitief energielabel nodig. Per 2021 is er een nieuwe methode waarmee wordt gewerkt (NTA8800). Je moet dus een bevoegde energieadviseur verzoeken langs te komen. Deze energie-expert komt langs en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. De kosten zijn daardoor een stuk hoger. In het gedeelte hieronder lees je hoe je zo’n voordelig energielabel in Baambrugge moet regelen.

Een energielabel voor je woning aanvragen in 5 stappen

 1. Informeer naar een energiedeskundige

  Middels de database van centraalregistertechniek.nl doorzoek je alle gecertificeerde energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te registreren. Zoek op postcode (1396) om een erkend deskundige in Baambrugge te contacteren.

 2. Zorg voor goede voorbereiding

  Klik door naar een adviseur en overleg een moment dat hij of zij kan langskomen. Het is handig als je zoveel mogelijk informatie van jouw huis paraat hebt. Zoals bouwtekeningen, EPC-berekeningen, het bestek, documentatie en facturen.

 3. Inventarisatie

  Deze erkend energiedeskundige zal bij je thuis langskomen en berekent precies hoeveel energie de woning gebruikt. Dit neemt ongeveer 2 uur in beslag.

 4. Registratie van het label

  De EP-adviseur in Baambrugge beslist uiteindelijk wat het label moet worden en zorgt ervoor dat alles wordt opgenomen in de EP-Online database.

 5. Online label inzien

  Als alle werkzaamheden zijn gedaan sturen ze een PDF op van het certificaat met daarbij de specificaties en opties om de woning zuiniger te maken. De geldigheidsduur van het label is 10 jaar en dien je te overhandigen bij het opstellen van een verkoop- of huurcontract. Je kunt het ook bekijken in MijnOverheid.

Snel en eenvoudig een particulier energielabel regelen?

Vergelijk energieadviseurs en bekijk de goedkoopste aanbieder

Kosten definitief energielabel vergelijken

De onkosten voor een definitief energielabel schommelen tussen de €175,00 & €380,00. In de tabel hieronder bekijk je de huidige tarieven van een energielabel deskundige Baambrugge. Meteen aan de slag? Klik hier om de adviseurs met elkaar te vergelijken. Zoek ook adviseurs in Nederhorst den Berg, Nigtevecht, Abcoude, Ankeveen en s-Graveland. De totale prijzen worden gecalculeerd a.d.h.v. verscheidene onderdelen.

 1. Type en leeftijd woning (tussenwoning, twee-onder-een kap, vrijstaand, villa, appartement).
 2. De benodigde tijd die de bouwinspecteur nodig heeft.
 3. De kwaliteit van de basisinformatie (tekeningen, facturen of gegevens van de CV-installatie).
 4. Het werkgebied & locatie van de energiecoach.
Soort woningAantal m2Geschatte kosten
Studio/Appartement65 m2€ 181,00
Tussenwoning120 m2€ 223,00
Geschakelde woning165 m2€ 285,00
Vrijstaand190 m2€ 356,00
Actuele kosten woninglabel Baambrugge.

Toonaangevende energieadviseurs in Baambrugge vergelijken

Makkelijk en voordelig het definitieve energielabel aanvragen? Op dat moment moet je zoeken naar een erkend deskundige energielabel Baambrugge. De website om een adviseur te vinden is www.centraalregistertechniek.nl. Op deze pagina vind je een link naar het QBISnl register. Daar vind je bekwame inspecteurs (BRL9500). Om gebruik te maken van een aanbieding doorzoek je hieronder een aantal betrouwbare partijen waar je vrij eenvoudig een afspraak kunt maken tegen een gunstige prijs.

Energieadvies Expertise Prijsindicatie Beoordeling Aanvragen
Energielabel Woning
Bedrijfspand
v.a. €349
beste keuze!

Duurzaam (ver)bouwen in 4 stappen

Heeft je woning een slecht label, en wil je de maandelijkse lasten verlagen door de energieprestatie te verbeteren?Met het toepassen van energiebesparende maatregelen kan je ook jouw woning verbouwen naar een huis met label A of B. In de regel begint men altijd met isoleren. Daardoor is het zeker dat er geen warme (of koude) lucht kan ontsnappen. Zodra dit in orde is ga je juist verder in op het zelf energie opwekken. Je kunt hier ook aanvullende informatie vinden over Vereenvoudigd energielabel (VEL).

Adviezen: Op de informatieve website www.verbeteruwhuis.nl bekijk je – nadat je de vragenlijst hebt ingevuld – gerichte verbeteropties voor een beter energielabel. Voer de check uit.

De belangrijkste voordelen van een zuinig energielabel woning Baambrugge

 • Een zuinig huis en maandelijks lagere energiekosten.
 • Een comfortabel binnenklimaat: geen koude tocht in de buurt van de ramen.
 • Een woning met label B of A beperkt de CO-2 uitstoot.
 • De woningwaarde stijgt bij A of B label.
 • Lagere hypotheekrente mogelijk.
 • Je kunt profiteren van verschillende subsidies voor het verbouwen van een huis.
 • De energiecoach in Baambrugge kent precies de huidige wet- en regelgeving.
EnergielabelBouwjaarOptimalisaties
Label A2010 – 2024Blijf op de hoogte van de actuele ontwikkelingen.
Label B2000 – 2007Plaatsen van zonnepanelen en/of een warmtepomp.
Label C1986 – 2000Triple glas, een HR 107 combiketel en zonnepanelen.
Label D1973 – 1985Verdere isolatie, HR++ glas en HR107 combiketel.
Label E1969 – 1979HR-ketel, isolatie en zonnepanelen.
Label F1946 – 1966Isolatie van vloer, dak en muren.
Label Gt/m 1944Isoleren en verwarmingsketel vervangen.

Het goedkoopste energielabel voor jouw woning?

Bekijk alle adviseurs en vraag het nog deze week aan

Isolatie van je woning

Isolatie vormt het belangrijkste onderdeel van een “groene” woning. Door goede isolatie van muren, bodem en/of dak vermijd je dat de warmte in jouw woning je huis weer verlaat. Op die manier ben je minder kwijt aan stookkosten en realiseer je een aangenaam binnenklimaat. Waar je het beste kunt beginnen heeft te maken met de huidige isolatietoepassingen in huis. Het bouwjaar van de woning is vaak een goede indicator hiervoor. Vraag ook wat de vorige eigenaar heeft gedaan. Een bouwtechnische keuring of warmtescan laat in één oogopslag zien waar warmte verloren gaat. In de lijst hieronder bekijk je de te verwachten besparing voor een doorsnee woning met een hr combiketel.

Isolatie keuzeKostenBesparing gas (jaar)Besparing p/jaar
Dakisolatie€4000 – €5400925 m3€620
Vloerisolatie€1800 – €3800360 m3€241
Spouwmuurisolatie€1050 – €2450825 m3€553
HR++ glas€1650 – €2650450 m3€301,5
De totale kosten en opbrengsten van het isoleren van een gemiddelde eengezinswoning.

Ventileren

Wanneer de isolatie in huis voldoende is, moet de focus liggen op het feit dat frisse lucht via meerdere kanten de woning in kan komen. Ventilatie is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Zuinig en slim ventileren betekent een prettig leefklimaat zonder veel energieverlies.

 • Zelfregelende ventilatieroosters: meer of minder lucht in de woning door middel van roosters.
 • Losse ventilatieunit: afzonderlijke ruimte doelgericht ventileren.
 • Balansventilatie met warmte-terugwin-unit: d.m.v. de mechanische ventilatie worden alle ruimtes even goed geventileerd.
 • (Hybride) ventilatiewarmtepomp i.p.v. ventilatiebox: profiteert van warmte uit de ventilatielucht en verwarmt de CV-ketel voor.

Gasgestookte CV-ketel vervangen

Het aansturen van de radiatoren en/of vloerverwarming vergt veel energie, met name gas. In de praktijk gaat dit vaak nog met gasgestookte HR-ketels. Je kunt kiezen voor een meer innovatieve verwarmingsbron om je woning warm te stoken zonder gas. In de volgende opsomming vind je een aantal systemen.

 • Een nieuwe moderne HR-ketel: Efficiënter en sneller je huis verwarmen.
 • Een hybride warmtepomp: duurzaam je woning verwarmen met minder gas.
 • Een all-electric warmtepomp: een woning verwarmen met energie uit lucht, bodem of grondwater.
 • Zonneboiler: zet zonlicht om in warmte voor warm tapwater.
 • Infraroodpanelen: een comfortabele warmte zonder energieverlies.

Investeer in zonnepanelen

Wanneer je de nodige isolatiewerkzaamheden hebt getroffen en een nieuwe ketel of warmtepomp hebt geplaatst weet je in grote lijnen hoeveel stroom er nodig is. Deze energie kan je op een duurzame manier genereren door een set met zonnepanelen te laten plaatsen. Ze gaan ontzettend lang mee (tot wel 30 jaar) en binnen 5 – 8 jaar heb je ze al terugverdiend.

 • Zonnepanelen wekken op basis van zonlicht elektriciteit op.
 • Een zonnepanelen set met 10 panelen koop je vanaf €5300 en verdien je terug in 7,5 jaar.
 • Elektriciteit dat je niet zelf gebruikt gaat terug naar het net (salderen). Daarvoor krijg je dezelfde prijs als jij betaalt aan de leverancier, je streept het dus tegen elkaar weg.

energielabel-baambrugge-1396

Energielabel voor bedrijfspand aanvragen

Een actueel en definitief energielabel voor het kantoor is noodzakelijk op het moment van overdracht (koop/huur) van zakelijke panden (mits groter dan 50m2). De regelgeving is relevant voor alle utiliteitsgebouwen zoals een kantoor, universiteiten, cafés, en publieke gebouwen zoals bibliotheken. Is het object meer dan 100m2 groot qua oppervlakte, en wordt dit voor ten minste 50% ingezet als kantoorruimtes? In dat kader moet het gebouw met ingang van 2023 wettelijk gezien beschikken over energielabel C. Bovendien moeten organisaties in publieke gebouwen van meer dan 250 m2 het energielabel actief en transparant delen, zoals bij de ingang of welkomstruimtes. Lees ook meer over Snel energielabel aanvragen.

 • Bij het het officiële verkoopmoment van een kantoorgebouw moet je een geregistreerd energielabel kunnen overleggen.
 • Deze verplichting geldt bij bedrijfspanden en publiek toegankelijke ruimtes van 50 m2 en groter.
 • Voor loodsen en productiehallen is er een uitzondering gemaakt.
 • Bedrijfsgebouwen die groter zijn dan 100 m2 (waar meer dan de helft wordt gebruikt als kantoor) moeten binnenkort (2023) verplicht milieulabel C hebben.
 • In openbare panden vanaf 250 m2 moet dit label duidelijk in het zicht worden opgehangen.

Veelgestelde vragen woninglabel

Wat betekent een energielabel?
Het energielabel geeft inzicht in de hoeveelheid energie die nodig is om een woning te verwarmen. Hoe minder CO-2 de woning uitstoot, hoe beter het woninglabel van je huis is. De zogenaamde energie-index loopt van energielabel A & B (erg zuinig) en gaat door tot de rode labels F en G (slecht voor het milieu).

Is voor iedereen een energielabel verplicht?
Ja, als je jouw huis zal gaan verhuren of verkopen moet jij duidelijk kunnen maken wat de erkende deskundige van de woning vond. Je moet het ook meenemen in de advertentie (makelaar). Doe je dit niet, dan zijn boetes van €170 op te leggen door de autoriteit.

Hoe kan ik zelf een label aanvragen?
Voor dit document moet je een officiële energiedeskundige in Baambrugge bij je thuis laten komen. Via het platform QBIS.nl kun jij snel een energiespecialist vinden. Deze inspecteur komt bij je thuis en inspecteert de gehele woning. De adviseur bepaalt het uiteindelijke label en voert deze ook in de database EP-online in. Je ontvangt digitaal alle dossiers en daarnaast is het op te vragen via Mijn Overheid (gemeente De Ronde Venen).

Hoe wordt mijn energielabel vastgesteld?
De deskundige checkt de bouwperiode, woningtype, grootte van de woning en overige onderdelen als soort glas, type isolatie, de ventilatie en verwarming oplossingen in het gebouw en of er energie-efficiënte warmtebronnen aanwezig zijn zoals zonnepanelen of een warmtepomp. Middels deze documentatie kan uitgerekend worden wat de totale energiebehoefte is voor het verwarmen en koelen van het huis en in hoeverre de woning deze benodigde energie zelf opwekt. Hierna wordt het vastgestelde labelletter in de database ingeschreven.

Hoeveel geld ben ik kwijt aan een energielabel?
De tarieven van het energielabel schommelen tussen de €105,00 & €435,00. De investering wordt berekend a.d.h.v. het woonoppervlakte, de tijd die de adviseur nodig heeft en de hoeveelheid informatie die er is (tekeningen en installatietechnische gegevens). Een goedkoop energielabel aanvragen particulier Baambrugge kan jij doorgaans het meest voordelig doen door verscheidene leveranciers te gaan vergelijken die hun dienst aanbieden rondom de provincie Utrecht.

Hoe werkt het opvragen van mijn huidige energielabel?
Hiervoor bezoek je het platform energielabel.nl. Geef aan om wat voor type woning het gaat en vul jouw postcode (1396) en huisnummer plus eventueel toevoeging in. Je ziet nu meteen het label en de geldigheid. Belangrijk: laat het systeem een voorlopig energielabel zien? Dit telt niet als officieel woninglabel en is dus ook niet toegestaan om te gebruiken. Je moet het voorlopige label veranderen in een definitief woninglabel. Vind gelijk alle benodigde info: energielabel huis Baambrugge opvragen.

Plaats een reactie